18/4/17

Τηλεμαθήματα Δημοκρατίας για αποβλακωμένους

Βοούν τα ψευτοκάναλα ότι το «ΝΑΙ» για τις υπερεξουσίες του Τούρκου επικράτησε οριακά με 51,4%. «Οριακή νίκη» είπαν η ναυαρχίδα του ψεύδους η New York Times και η Le Figaro. «Ο Ερντογάν κέρδισε παρά τρίχα» έγραψε Repubblica στη Ρώμη, και η Die Welt στη Γερμανία υποστήριξε ότι η νίκη του Ταγίπ ισοδυναμεί με «μια ήττα». Άλλοι έγραψαν για «θανατηφόρο χτύπημα στη δημοκρατία».

Και όμως, ο κανόνας της πλειοψηφίας στην «Democracy» είναι πολύ απλός. Οι 50 κερδίζουν τους 49, και η μειοψηφία οφείλει να σέβεται την απόφαση των πολλών. Αυτά διδάσκουν οι θεωρητικοί της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και των αμερικανικών «Αξιών». Και τώρα όλα αλλάζουν και λένε στους ηλιθιους ότι εξαρτάται από το αν γουστάρουμε το αποτέλεσμα. Αλλιώς το 51,4% δεν είναι αρκετό. Είναι «οριακό».

Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα του Ταγίπ εκτιμάται στο 86%.Στις αμερικανικές εκλογές ήταν κάτω από 55% και στις εκλογές που κέρδισε ο τσιπρά που είναι «οριακά» πρωθυπουργός η συμμετοχή ήταν56,16%.

Και ο Τσιπρά ψηφίστηκε από το 35,46%.Πολύ μακριά από το 51,4% αλλά κανενας Καραγκιόζης δεν λέει «θανατηφόρο χτύπημα στην ελληνική δημοκρατία», να κυβερνάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με 42% και να καταδυναστεύουν το 58% που δεν τους ψήφισε.

Αλλά είπαμε. Τα ψεύτ- κάναλα γράφουν τις ειδήσεις αποκλειστικά για τους ηλιθίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...