14/4/17

Ρωσικό βέτο για τη Συρία στον ΟΗΕ

Εκατοντάδες νεκροί από χημικά στη Ντέιρ Εζόρ,
μετα από αμερικανικό βομβαρδισμό
Ίγκορ Κονάσενκοφ: «Όσο πιο σκηνοθετημένες είναι
οι αμερικανικές ψευδο-αποδείξεις , τόσο περισσότερο απόρρητες και μυστικές, είναι»

Η Ρωσία προέβαλε χθες το δικαίωμα αρνησικυρίας, και μπλοκάρισε στο Συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που καταδίκαζε την επίθεση με χημικά στην Χαν Σειχουν της επαρχίας Ιτλίμπ της Συρίας και ζητούσε έρευνα για τα γεγονότα.
Οι Ρώσοι το μπλοκάρισαν επειδή το σχέδιο των τριών έβγαζε την απόφαση και κατηγορούσε τις Αρχές της Συρίας πριν από οποιαδήποτε έρευνα. Εναντίον του σχεδίου Ηνωμένου Βασίλειου, ΗΠΑ και Γαλλίας ψήφισε και η Βολιβία .
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας, της Αιθιοπία και του Καζακστάν απείχαν. Οι άλλοι επτά, Αίγυπτος, Ιταλία, Σενεγάλη, Σουηδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, και Ιαπωνία, συντάχθηκαν με τους τρείς. «Το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο.
Οι Προτεραιότητες και οι ανησυχίες της Ρωσίας είχαν εντελώς αγνοηθεί.
Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι το σχέδιο ψηφίσματος προσδιόριζε τους δράστες πριν την έρευνα» είπε ο ρώσος εκπρόσωπος, που κατσάδιασε στη συνεδρίαση τον πρέσβη της «αυτοκρατορίας της Πουστιάς», που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «κάνει κατάχρηση του βέτο» και που είπε ότι «λόγω της ξεδιάντροπης στήριξης της Ρωσίας προς το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ, η εμπιστοσύνη προς τη Ρωσία εξατμίστηκε».

«Η ομιλία του βρετανού πρέσβη έδειξε ότι σκέφτεται μόνο πώς να σταματήσει την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας και να προκαλέσει αντιπαράθεση και εχθρότητα στο Συμβούλιο ασφαλείας,» είπε ο Ρώσος, και πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο φοβάται τη πιθανότητα της συνεργασίας της Ρωσίας με τις ΗΠΑ. Έχετε χάσει τον ύπνο σας. Κάνεις τα πάντα για να υπονομεύσεις τη συνεργασία μας με τους αμερικανούς . Αυτός είναι ο λόγος... Κοίταξέ με! Μην κοιτάς αλλού! Γιατί να κοιτάς μακριά… δεν έχετε κάνει για να σταματήσετε τις συγκρούσεις και καλοδέχεστε στο Λονδίνο και στο Παρίσι τις τιμοκρατικές παράνομες ένοπλες ομάδες».

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κονάσενκοφ, απάντησε στις «πληροφορίες» του ψευτοCNN που ανέφερε , επικαλούμενο ανώνυμη κυβερνητική πηγή, ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες Σύροι στρατιωτικοί συζητούν για τη προετοιμασία χρήσης του αερίου σαρίν στην επαρχία Ιντλίμπ.
Ο Κονάσενκοφ, είπε ότι , « η Ουάσιγκτον επέλεξε να μην αποκαλύψει δημόσια τις πληροφορίες της σχετικά με τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην Συρία επειδή δεν έχει καμία πειστική απόδειξη». «Αν οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεχίσουν να κρατούν μυστικές τις δήθεν αποδείξεις των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα το κάνουν επειδή απλά δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους. Σύμφωνα με την μακρά παράδοση, του Πεντάγωνου πάντα επικαλούνται κάποια «αδιάσειστα» σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ και τις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον κυρίαρχων κρατών. Και οσο πιο σκηνοθετημένες είναι οι ψευδο-απόδειξεις , τόσο περισσότερο απόρρητες και μυστικές, είναι», τόνισε ο ρώσος εκπρόσωπος.

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας, με ανακοίνωση του τόνισε ότι « χθες μεταξύ 17:30 και 17:50 μ.μ., μαχητικά αεροσκάφη της λεγόμενου συνασπισμού κατά του ισλαμικού κράτους προσέβαλε θέσεις των τρομοκρατών στο χωριό Χατλά ανατολικά της στο Ντέιρ Εζόρ. Κατά τον βομβαρδισμό σηκώθηκε ένα τεράστιο λευκό σύννεφο που αργότερα έγινε κίτρινο, ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης σε αποθήκη χημικών. Η φλόγες στην περιοχή συνεχίστηκαν μέχρι τις 22:30 μ.μ. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί συμπεριλαμβανομένων και πολλών αμάχων ως αποτέλεσμα της εισπνοής τοξικών υλικών».

Η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας αναφέρει ότι «το περιστατικό επιβεβαιώνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες, του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα , ήδη κατέχουν χημικά όπλα, που τα απέκτησαν τα μετέφεραν και τα αποθήκευσαν «με τη βοήθεια ορισμένων χωρών της περιοχής», και ότι «οι τρομοκρατικές ομάδες από κοινού με τους σπόνσορες τους», συντονίζονται και συνεργάζονται για να κατηγορούν τον Συριακό Αραβικό Στρατό για τη χρήση χημικών όπλων».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι κομουνιστες παλι απειλουν οτι θα σφαξουν ολους τους ελληνες.... αυτα να τα βλεπουν καποιοι αστικοπατριωτες που κανουν επικληση ενοτητας με τον θανασιμο εχθρο του λαου μας τον εαμοβουλγαρο αναρχοκομουνιστη προδοτη αριστερο!

Βουτηγμένο μέχρι και την τελευταία τρίχα του κεφαλιού του στην συστημική θαλπωρή, την ιδεολογική ανυποληψία, την πολιτική ανεπάρκεια και την ηθική εξαφάνιση, το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναλαμβάνει σε γραπτούς λόγους και ομιλίες τις όποιες «επαναστατικές» του ονειρώξεις, διανθίζοντας τες με όσο το δυνατόν πιο βαρύγδουπη φρασεολογία, γνωρίζοντας ότι ακριβώς επειδή η ενσωμάτωσή του στο εγχώριο καπιταλιστικό καθεστώς έχει συντελεστεί εδώ και δεκαετίες, γι’ αυτό και είναι ελεύθερο να διαπράττει την οποιαδήποτε λεκτική υπέρβαση.

Η αποτυχημένη πολιτικά πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας προ ημερών ενώπιον κομματικού ακροατηρίου για την περίοδο 1946-49, υποστήριξε ότι:

«Η ένοπλη ταξική πάλη, ο ένοπλος εμφύλιος, είναι αναπόσπαστο και αναπόφευκτο στοιχείο, σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, για την πάλη για την εξουσία», ενώ στην συνέχεια απέρριψε μετά βδελυγμίας «όλη αυτήν την προπαγάνδα που γίνεται και λέει ότι ο ένοπλος εμφύλιος είναι ένας "αδελφοκτόνος πόλεμος"». «Έτσι αναφέρουν τον αγώνα του ΔΣΕ, "ένας πόλεμος που δεν πρέπει να ξαναγίνει γιατί αδελφός σκοτώνει αδελφό"» είπε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν ήταν τέτοιος».

«Ήταν ένοπλη ταξική πάλη και τα στρατόπεδα σε αυτήν την πάλη ήταν καθαρά» σημείωσε. «Από τη μια μεριά ήταν ο λαϊκός στρατός που εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη μεριά ήταν ο εθνικός αστικός στρατός της αστικής τάξης και οι βρετανοί και κυρίως οι αμερικανοί σύμμαχοί τους». Όπως τόνισε μάλιστα, «ήταν μια καθαρή τέτοια διαπάλη και όχι αδελφοκτόνος πόλεμος».

Τελειώνοντας το «επαναστατικό», αλλά πάντοτε άνοστο και ανούσιο, παραμύθι η Παπαρήγα συνόψισε διαπιστώνοντας ότι «αυτά τα περί "ειρηνικού περάσματος" (σ.σ.: στον σοσιαλισμό) αποδείχθηκαν οι απολύτως επιζήμιες αυταπάτες που καλλιέργησαν τον λεγκαλισμό, την αντίληψη της υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλευτισμού».

Με απλά λόγια, η Παπαρήγα υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα ως απαραίτητο συστατικό για την κατάληψη της εξουσίας, αρνείται τον χαρακτηρισμό «εμφύλιος» (κατά τα’ άλλα, «θίγονται» στο ΚΚΕ όταν χαρακτηρίζεται εκείνη η περίοδος ως «συμμοριτοπόλεμος»), έτσι ώστε να θεωρούνται άξιοι εξόντωσης δίχως οίκτο οι αντιπρόσωποι του ταξικού εχθρού, και φυσικά το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο ένοπλος αγώνας αποτελεί μονόδρομο για τον σοσιαλισμό.

Ανεξαρτήτως του ότι στην πραγματικότητα το ΚΚΕ αποτελεί πιστό μαντρόσκυλο «της αστικής δημοκρατία και του αστικού κοινοβουλευτισμού», ας μην προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι κανείς από τους τόσο επιλεκτικά ευαίσθητους σε θέματα «προστασίας της δημοκρατίας», της «ελεύθερης διακίνησης των ιδεών», της «πολυφωνίας», της «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κτλ. δεν κατήγγειλε (ούτε και τώρα) την ξεκάθαρη διατύπωση του ΚΚΕ ότι είναι αποφασισμένο να εξοντώσει όλους όσοι θα αποτελέσουν εμπόδιο στην άνοδο του στην εξουσία.

Γιατί τι άλλο από ομολογία μαζικών εκκαθαρίσεων είναι η ομολογία υπεράσπισης του ένοπλου αγώνα, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μονόδρομο; Όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι υποκριτές, οι οποίοι «ξεσκονίζουν» κείμενα γραμμένα προ δεκαετιών προκειμένου να αποδώσουν ανυπόστατες κατηγορίες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που είναι τώρα να κατηγορήσουν το ΚΚΕ ως «εγκληματική οργάνωση» που επιζητεί «να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα»;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Καταστασις την 14η Απριλιου 1941

Γιουγκοσλαβια
Τα υπολειμματα του σερβικου στρατου αποσυρθηκαν στην περιοχη του Σεραγιεβο καθως και στην ορεινη περιφερεια της Βοσνιας και στο Μαυροβουνιο.Το ανακοινωθεν της Ανωτατης Διοικησης των Γερμανικων Ενοπλων Δυναμεων ανεφερε οτι "τεθωρακισμενες μεραρχιες προερχομενες απο το Καρλσταατ και απο τις περιφερειες του Βελιγραδιου και της Νις,κατεδιωξαν ακαταπαυστα σερβικα τμηματα στρατου και κατορθωσαν να υπερφαλαγγισουν ή να πλευροκοπησουν φευγοντα συνταγματα ενω περικυκλωσαν εχθρικες μοναδες,οι οποιες ηταν ετοιμεςνα ανασυγκροτηθουν και επιτεθηκαν εναντιον λοχων οι οποιοι αναπαυονταν προσκαιρως απο τις ταλαιπωριες της φυγης.Η γερμανικη αεροπορια βομβαρδισε εχθρικες συγκεντρωσεις στρατου καθως και επιτελικα κεντρα ενω επιπροσθετα κατεστρεψε σιδηροδρομικους σταθμους και στρατωνες.Συνεχιστηκαν και σημερα οι εκμηδενιστικες επιθεσεις αεροπλανων καθετου εφορμησεως εναντιον εν πορεια ευρισκομενου στρατου και ποικιλων μηχανοκινητων σχηματισμων.Πολλες αμαξοστοιχειες εκτροχιαστηκαν.Ιταλικα στρατευματα προελασαν κατα μηκος της ακτης,εκ βορρα δια του Κνιν και Σπαλατον προς την Ραγουζαν και το Μοσταρ,εκ νοτου απο την Αλβανια προς το Κετιγγεν".

Ελλαδα
Το ανακοινωθεν της ΑΔΕΔ για την Ελλαδα 14/4/1941
"Ταχεα τμηματα και σχηματσμοι σωματων SS της στρατιας Λιστ κυριευσαν την Κοζανη.Τεθωρακισμενες μοναδες και σωματα αλπινιστων προελασαν απο τον περιξ της Θεσσαλονικης χωρο και εξεβιασαν την διαβαση του κατω Αλιακμωνος.Τα βρετανικα στρατευματα εκτοπισθηκαν απο τις νοτιως του ποταμου καλως οχυρωμενες θεσεις τους και αποσυρθηκαν με ρυθμο ατακτου φυγης προς νοτον".

...και οι ειδησεις της ημερας(14/4/1941)οπως τις μετεδωσε το απογευματινο δελτιο του BBC:
"Οι Γιουγκοσλαβοι αρχισαν να μαχονται κανονικα.Η γερμανικη επιθεση στη Νοτιο Γιουγκοσλαβια και στα ελληνικα συνορα εχασε πλεον την ορμητικοτητα της".

Απο εκεινη τη μερα οι Βρετανοι αρχιζουν να επιβιβαζονται σε πλοια,κατα πρωτον στον Βολο.Αλλα...
Νew York Times 14/4/1941
"Οι Αγγλοι αποστελλουν νεα τμηματα στρατου στην Ελλαδα.Η πληροφορια η οποια ανεφερε οτι τα βρετανικα στρατευματα αποσυρονται ηδη απο την Ελλαδα,διαψευδεται απο το Λονδινο,το οποιο χαρακτηριζει την ειδηση αυτη ως καθαρως προπαγανδιστικη πραξη του εχθρου".