27/4/17

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω τι είσαι

Οι γνωστοί ρουφιάνοι των Ρότσιλντ, της Στοάς του Λονδίνου και της Συναγωγής, συνεχίζουν να μοιρολογούν τον αρχιρουφιάνο και τοκογλύφο Ρουφιανογιάννη.
Και πια δεν είναι ούτε βλακεία, ούτε αγραμματοσύνη, ούτε εγωισμός. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
Πράκτορες και ρουφιάνοι, είναι οι θαυμαστες του Ρουφιανόγιαννη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Σε ποιά σπουδαία μάχη της Επανάστασης έλαβε μέρος ο Μακρυγιάννης;

Απάντηση: Σε καμμία!

Ανώνυμος είπε...



π.Νικόλαος Μανώλης, Αντιστεκόμαστε στους αφηνιασμένους Οικουμενιστές & Νεοεποχίτες [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


https://www.youtube.com/watch?v=xWItw2l1xuQ

Ανώνυμος είπε...

Απο wiki:
Αντιφατική φυσιογνωμία, ήρθε σε ρήξη με συναγωνιστές του για καθαρά οικονομικούς λόγους για τη διανομή οικοπέδων στην αθηναϊκή γη. Χαρακτηρίστηκε ισχυρά φιλοχρήματη προσωπικότητα, καθώς φαίνεται πως σχετίστηκε με τις ενδοοικογενειακές αναλώσεις των δανείων που συνήψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Δήλωσε επίσης, κατά τη διάρκεια της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων (1843-1844): «Αν είναι να μείνωμε ημείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία>>.

Η επαναστατική του δράση:
Τον Αύγουστο του 1821 με 18 άντρες από την Άρτα, με την ιδιότητα του μπουλουκτζή, και σε συνεργασία με το ένοπλο σώμα του Γώγου Μπακόλα, πήρε μέρος στη μάχη του Σταυρού στα Τζουμέρκα. Συμμετείχε στη μάχη του Πέτα, όπου τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι και στην πολιορκία της Άρτας και την εκπόρθησή της. Μετέβη στο χωριό Σερνικάκι Σαλώνων, όπου ανάρρωνε μετά από ασθένεια. Επέλεξε να μείνει στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα κυρίως επειδή εντάχθηκε στα τοπικά δίκτυα προυχόντων και ενόπλων που στήριζαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Με τον τελευταίο πολέμησε στην κατάληψη της Αθήνας. Ως αναγνώριση των υπηρεσιών του, του προσφέρθηκε το αξίωμα του πολιτάρχη της απελευθερωμένης πόλης. Έτσι ερχόταν σε άμεση επαφή με τους Έλληνες που υπέφεραν από διάφορες αυθαιρεσίες από τον φρούραρχο της Ακρόπολης Γιάννη Γκούρα. O Μακρυγιάννης εγκαταλείπει το Κάστρο της Αθήνας και πηγαίνει στη Σαλαμίνα όπου συναντά τον Νικηταρά, ο οποίος τον παροτρύνει να επιστρέψει στη Ρούμελη. Πηγαίνει κατευθείαν στη Βελίτσα όπου συναντά τον Ανδρούτσο ο οποίος θα προσπαθήσει να τον προσεταιριστεί να πάρουν από τον Γκούρα το κάστρο της Ακρόπολης. Το 1823 συνεργαζόμενος με το σώμα του Νικηταρά συμμετείχε σε μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που αναφέρεις, συνάγεται ότι ο Μακρυγιάννης ήταν περισσότερο περιηγητής, παρά πολεμιστής...

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν αναφερω τιποτα φιλε μου, η πολιτικαλ κορεκτ wiki τα αναφερει, εγω απλως ποσταρω