28/4/17

πΓΔΜ-BJRM: Το «Κράτος Δικαίου» αναγνώρισε τον Τζαφέρι

Η πρεσβεία των ΗΠΑ με δελτίο τύπου εξέφρασε τη χαρά της για την (παράνομη) «ψηφοφορία» στο Κοινοβούλιο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης και τόνισε ότι αναμένει να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ με δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο Facebook καταδίκασε τη βία και προέτρεψε σε ηρεμία. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τις Βρυξέλλες.

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας δύο ώρες μετά την εισβολή του «λαού» στο Κοινοβούλιο «εισέβαλαν» και αυτές στο Κοινοβούλιο, και πρώτα απομάκρυναν τους «περικυκλωμένους» βουλευτές και μετά απώθησαν τους διαδηλωτές.
Στις εισόδους του Κοινοβουλίου και στο Κέντρο της Πόλης παρέμεναν μεγάλες ομάδες διαδηλωτών.
Μπροστά στο κοινοβούλιο στήθηκαν τέντες για αυτούς που διανυκτέρευσαν εκεί. Χθες, οι 67 βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών του DUI και της BESA, μετά τη διακοπή της Συνόδου από τον προεδρεύοντα, παρέμειναν στην αίθουσα του κοινοβουλίου και εξέλεξαν ως πρόεδρο του Κοινοβουλίου δια βοής τον Ταλάτ Τζαφέρι.
Οι έξωθεν συγκεντρωθέντες που πληροφορήθηκαν από τους βουλευτές του VMRO-DPMNE το τι γινόταν μέσα, ανετρεεψαν τη φρουρά και «μπουκάρισαν». Κάποιοι επιτέθηκαν σε βουλευτές.
Οι 67 κατεφυγαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων και «πολιορκήθηκαν» εκεί. Από τις φωτογραφίες που δημοσιευτήκαν στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι ο «λαός» κατά την επίθεση χειροδίκησε κατά του Ζάεφ, του βουλευτή Μίλτσο Μαντσέβσκι και του αρχηγού της Συμμαχίας των Αλβανών Ζιαντίν Σέλα. Επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο η κ. Ραντμίλα Σεκερίνσκα, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα για την κατάσταση της.
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι να μην πιστεύουν σε ψευτο-ειδήσεις , να μη χειραγωγούνται και τους κάλεσε να απέχουν από πράξεις βίας.
Ο κ. Ιβάνοφ είπε ότι «ότι ο κανονισμός του Κοινοβουλίου παραβιάστηκε», χθες , ότι «όλα τα θεσμικά όργανα πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα και σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας, ότι «τα μέλη του Κοινοβουλίου πρέπει να συμμορφώνονται με το σύνταγμα, τους νόμους», και κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο να προσέλθουν στο Γραφείο του σήμερα για να συζητηθεί η νέα κατάσταση.
Ο Γκρουέφσκι που δεν ήταν στο Κοινοβούλιο αποδέχτηκε την πρόσκληση Ιβάνοφ και τόνισε ότι «μόνο μέσα από το διάλογο μπορεί να υπάρξει διέξοδος από τη σημερινή κρίση», και ότι «κάθε άλλη επιλογή οδηγεί στο χάος και την καταστροφή του κράτους».
Ο Γκουέφσκι επίσης κάλεσε του πολίτες, «να μην υποκύψουν στις προκλήσεις της SDSM».
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας και νυν πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς απηύθυνε στους πολίτες της «Μακεδονίας» έκκληση για ηρεμία και τόνισε: «Ότι συμβαίνει στη «Μακεδονία», είναι πρόβλημα όχι μόνο για τη «Μακεδονία».
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη , ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, απηύθυνε έκκληση στους Αλβανούς στην πΓΔΜ «να μην πέσουν θύματα των προβοκατόρων».

Περισσότερες φρέσκες βαλκανικές ειδήσεις θα βρείτε εδώ.... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr καθώς επίσης  και το πλήρες χρονολόγιο της 28ης Απριλίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και εμεις τον Καρα Τζαφερη

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο Τζαφέρι με τον Καρατζαφέρη;

Ανώνυμος είπε...

παρασκευη σημερα

και οπως καθε εορταστικο τριημερο η σια του σκαι παιρνει αδεια απο το δελτιο για ροματζαδα με τον κωστακη τον λαθρολαγνο φιλελεαντιφα του καρπενησιου που εχει και μια αδυναμια στους πουστηδες πολιτικη

δευτερα ειναι πρωκτομαγκια και ετσι η σια πηρε αδεια τετραημερο μαζι και την παρασκευη απο τον τσιφουτη αλεφ

το συνηθιζει αυτο τελευταια απο τοτε που νταλαβεριζεται με τον κωστακη με τα εξωγαμα

παιρνει παντα και μια μερα παραπανω αδεια για αγαπες με τον μητσομπακουλα

Ανώνυμος είπε...

τζαφερι οπως λενε ...καρατζαφερι;

η δαφνη τζαφερη η σκηνοθετις παλια της ερτ επι παπαστεφανου δηλαδη ηταν αλβανεζα η ο τζαφερις o φυρομιαν ειναι ελλην;

Ανώνυμος είπε...

https://tinyurl.com/mqbse7j

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...