26/4/17

Σαν σήμερα 26 Απριλίου 1937. Οι Γερμανοί ζωγράφισαν την Γουέρνικα

1937. Η Luftwaffe αλλά και 3 ιταλικά αεροπλάνα που επιχειρούσαν στον Ισπανικό Εμφύλιο στο πλευρό του Φράνκο βομβάρδισαν τη μικρή αγροτική κωμόπολη, (6000 κατοίκων) , Γκερνίκα,(Γκουέρνικα), στη χώρα των Βάσκων.
Ήταν η πρεμιέρα του «ολοκληρωτικού πολέμου», στην Ευρώπη.
Περισσότερα από το 70% των σπιτιών στην Γκερνίκα, κάηκαν από τις εμπρηστικές βόμβες. Σκοτώθηκαν 1654 άμαχοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Wiki γραφει οτι οι Ρωσοι την 1η Μαϊου 1937 κατεγραψαν 800 περιπου νεκρους ενω μεταγενεστερες ερευνες τους κατεβαζουν στους 300.
Για τον πινακα, αν τον δειχναμε σ'ενα παιδι χωρις να του πουμε τι ειναι αυτο,θα βλεπαμε τι απαντηση θα εδινε...

Ο Πικασο βεβαια δεν ζωγραφισε τιποτα για τους φουκαραδες Βερβερους του Μαροκου που βομβαρδιστικαν με χημικα (υπεριτης- "αεριο μουσταρδας") στο Μαροκο το 1925,στον πολεμο του Ριφ.
Ηταν ευαισθητος στην Γκουερνικα,αλλα οχι για τον λιμο της Ουκρανιας με τα εκατομμυρια νεκρους ή για την καταστολη των Ινδων διαδηλωτων στο Δελχι απο τους Βρετανους, οι οποιοι ανοιξαν πυρ με πολυβολα δολοφονοντας πανω απο 3.000...

Το 1940 ο Πικασο διεμενε στο Παρισι.Εφυγε γιατι..."δεν αντεχω να δω τους Γερμανους στο Παρισι".Διεμενε στο Πριγκηπατο του Μονακο. Αλλα το 1942 αποφασισε να μετακομισει παλι.Οχι στη Γαλλια του Βισυ ,παρα στο...Παρισι!!! (για να ενοχλει τις Αρχες Κατοχης).Κατα καιρους εκανε δηλωσεις λεγοντας διαφορες ανοησιες για προκαλει,αλλα οι Γερμανοι τον θεωρουσαν απο ιδιορρυθμο εως γραφικο και αδιαφορησαν.Παρεμεινε κομμουνιστης μεχρι τελους,ενω οι Σοβιετικοι τον κατηγορουσαν για "παρακμιακο φορμαλισμο".

Ανώνυμος είπε...

Η εξήγηση για τα εγκλήματα των Γερμανών στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η ίδια που ισχύει και για τους Τούρκους... Είναι κι αυτοί βαρβαρικός λαός... Τόσο απλά... Η Αρία φυλή ήταν ένα κατασκεύασμα, σαν την υποτιθέμενη "Μακεδονία" των Σκοπίων...

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο οταν λεμε στους Γερμανους οτι ειναι βαρβαροι γινονται...Τουρκοι;

Το ζητημα της προελευσης των φυλών δεν ειναι απλο.Η Αρια φυλη (οπως και η θεωρια του Δαρβινου),ειναι Αγγλοσαξωνικα προϊοντα και χρησιμοποιηθηκαν για να "νομιμοποιησουν" ηθικα την κατοχη και εκμεταλλευση των εδαφων και των λαων που ειχαν υπο κατοχη στις αποικιες τους.(Το 1922 η Μ.Βρετανια με τις αποικιες και την Κοινοπολιτεια διοικουσε το 1/4 του παγκοσμιου πληθυσμου και κατειχε το 1/4 των εδαφων του πλανητη!)

Η προελευση των φυλών-λευκη μαυρη κιτρινη-δεν εχει εξηγηθει επαρκως.Αλλα πως να γινει αυτο οταν παραμενει μυστηριο η εμφανιση του homo sapiens με τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.Φαινεται οτι οι παγετωνες αφανισαν το προηγουμενο ειδος ενω μεγαλο ρολο στη μεταλλαξη του dna ειχε και η αυξηση της ραδιενεργειας στην επιφανεια της Γης(αποτομη ανοδο της θερμοκρασιας σε τρομερα επιπεδα-εκπυρωση-επεφερε και αυξηση της ραδιενεργειας η οποια επεφερε τον θανατο σε μυριαδες ειδη και εδωσε ζωη σε καποια αλλα)

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...