25/4/17

Οι μαύρες «επιδοτήσεις» της (βαλκανικής) πολιτικής

Οι πρώην διευθυντές του «Magyar Telekom» Έλεκ Στράουμπ και Αντράς Μπάλογκ που δικαζόντουσαν στην Νέα Υόρκη, συμφώνησαν να καταβάλουν πρόστιμα 250.000 και 150.000 δολαρίων και δέχθηκαν πενταετή απαγόρευση εργασίας ως διευθυντές ή ως υπάλληλοι όλων των Ανωνύμων Εταιρειών, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Επιτροπή Χρεογράφων και Χρηματιστηρίου, (Securities and Exchange Committee).

Οι διευθυντές της «Magyar Telekom» δικαζόντουσαν με την κατηγορία ότι έκαναν μυστικές συμφωνίες με τον πρωθυπουργό και άλλους ανθρώπους στην πΓΔΜ για να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό στην αγορά».

Το Φεβρουάριο, ο τρίτος κατηγορούμενος έκανε συμφωνία με το Δικαστήριο για να πληρώσει μόνο πρόστιμο 60.000 δολαρίων, και ομολόγησε την παραποίηση των βιβλίων της εταιρείας για να κρύψει την δωροδοκία των πολιτικών της πΓΔΜ.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης το Δεκέμβριο του 2011, είχε επιβάλει στην εταιρεία «Magyar Telekom» πρόστιμο ύψους 95 εκ. δολαρίων για την ιδια υπόθεση και στη συνέχεια κίνησε διαδικασίες εναντίον των διευθυντών της εταιρείας. Σε εκείνη τη διαδικασία είχε αποδειχτεί ότι η «Magyar Telekom» είχε καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον τότε σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό, Βλάντο Μπουκόφσκι και τους εκπροσώπους του DUI, Αλί Αχμέτι και Μούσα Τζαφερι  2,5 εκατομμύρια ευρώ για να μην δώσουν άλλη άδεια κινητής τηλεφωνίας.

Στη Βουλγαρία, τα «παλιά» προβλήματα της διαπλοκής επανήλθαν ορμητικά στο προσκήνιο. Οι επιχειρηματίες βγήκαν στους δρόμους.
Στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και την Βάρνα εμφανίστηκαν χθες «αγανακτισμένοι» διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Σωτήρ Τσατσάροφ, τον οποίο κατηγορούσαν οτι προσπαθεί να εξοντώσει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας φυσικού αερίου «Overgaz» Σασο Ντόντσεφ που είναι και ιδιοκτήτη της ημερήσιας εφημερίδας «Sega» και πρόεδρος του Βουλγαρικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου και χρηματοδότης του κόμματος «κατά της διαφθοράς» «Ναι, Βουλγαρία», του πρώην Υπουργού της δικαιοσύνης, Χρίστο Ιβάνοφ.
Στο πλευρό του κ. Ντόντσεφ ήταν οι οπαδοί του «Κόκκινου επιχειρηματία», της Φιλιππούπολης Γκεόργκι Γκέργκοφ, (τον οποίο απέβαλε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα η κ. Νίνοβα, και οι άνθρωποι του κ.Μαρεσκι.(Βάρνα), Ο κ. Τσατσάροφ ερευνά τον κ. Ντόντσεφ διότι «προσπαθεί να χειραγωγήσει τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας και το κράτος στο εμπόριο αερίου και βενζίνης».

Ο Ντόντσεφ αποκάλυψε την ανεπίσημη συνάντηση με την εισαγγελέα στο γραφείο του Γκέργκοφ στη Σόφια στις 20 Μαρτίου, και είπε στη συνάντηση ο εισαγγελέας του ζήτησε εξηγήσεις για την πολιτική της εφημερίδας «Σεγκά» και τον ρώτησε γιατί χρηματοδοτεί ένα κόμμα και ένα τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Τσάτσαροβ από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίζεται, ότι ο Ντόντσεβ προσπαθεί να τον πιέσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σεγκά» η εν λόγω συνάντηση τάραξε το ΒΣΚ που απειλείται νέα μεγάλη κρίση.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» δημοσιεύσε τα σχόλια που της μετέφεραν από το «περιβάλλον του Μπορίσοφ», ότι , «ο γενικός εισαγγελέας Τσάτσαροβ παγιδεύτηκε από τους Κόκκινους Ολιγάρχες της τέως «Μούλτιγκρουπ», που προσπαθούν να επιστρέψουν στη εξουσία».

Περισσότερες «φρέσκες» ειδήσεις από την Βαλκανική θα βρείτε εδώ:

http://ta-mavra-nea.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.latimes.com/nation/la-na-arkansas-double-execution-20170424-story.html


http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-mrs-orange-county-alt-guilty-child-porn-20170424-story.html

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...