18/4/17

πΓΔΜ-BJRM: Μεσολαβητής από την …Μπίλντερμπεργκ

Ο πρώην επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας και επιφανής Μπίλνερμπέργκερ Καρλ Μπιλντ, ανακοίνωσε μόνος τους ότι θα επισκεφθεί σήμερα τα Σκόπια. «Δεν υπάρχει τέλος στην συνταγματική κρίση στα Σκόπια.
Η κατάσταση είναι σοβαρή», έγραψε στο twitter. Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή του Πάσχα είπε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 90 του Συντάγματος, μόνο ο Πρόεδρος του κράτους μπορεί να αναθέσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης». Και ότι, «εάν η πλειοψηφία στη Βουλή δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζάεφ, θα υπήρχαν δύο κυβερνήσεις». Η νόμιμη υπηρεσιακή, και μια κυβέρνηση χωρίς συνταγματική νομιμοποίηση που θα ανατίθενται με τον Πρόεδρο.
«Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα έχει καμία συνταγματική νομιμότητα», είπε.
Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί σήμερα στις 11.00. Σύμφωνα με το τακτικά πρωινά ανακοινωθέντα που εκδίδονται τόσο από το VMRO-DPMNE όσο και τη SDSM, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.
Η SDSM, είπε ότι «ο Γκρουέφσκι δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεται την ψήφο των 51 εκλεγμένων βουλευτών του VMRO-DPMNE, σαν να είναι δική του ιδιωτική ιδιοκτησία», το δε VMRO-DPMNE τόνισε ότι «ο εγκληματίας Ζάεφ για νμα εξασφαλίσει τη δική του προσωπική αμνηστία δεσμεύεται να κάνει τη Μακεδονία δίγλωσση, και να αλλάξετε το όνομα της χώρας σύμφωνα με ελληνικές επιθυμίες, και στην τελική φάση να κάνει το κράτος Ομοσπονδία».
Στο Βελιγράδι ο πολιτικός αναλυτής Πρέντραγκ Τσεράνιτς υποστήριξε ότι η κατάσταση στην πΓΔΜ «σύρεται προς μια ένοπλη σύγκρουση», και ότι «εάν πραγματικά παρουσιαστεί μια διένεξη ανάμεσα σε Μακεδόνες και Αλβανούς, αναμφίβολα θα προκαλέσει προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή, λόγω των συμφερόντων της Τουρκίας στα Βαλκάνια».
Περισσότερες ειδήσεις από τα Βαλκάνια στο ....http://ta-mavra-nea.blogspot.gr(Και αυτό δικό μου είναι...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το «Δώρο» των Ρότσιλντ στο Ισπανικό Λαό επειδή αντιστάθηκαν στον Τύραννο Ναπολέοντα και τους Αβράκωτους Γάλλους

Το «Ισπανικό παράδειγμα» που τσόνταραν στην  Επαναστατική Προκήρυξη «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» οι «Συνταγματικοί» φίλοι του αλκοολικο...