11/4/17

Αναμνήσεις από τον πόλεμο της Γ/βίας. Η δολοφονία του Σλάβκο Τσουρούβια

11 Απριλίου 1999. Κυριακή του Πάσχα. Στην πρεσβευτική κατοικία ψήνουμε το αρνί με καλεσμένους τους έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές. Είχα προσκαλέσει και τους φίλους μου  δημοσιογράφους Αλεξάντερ Τίανιτς και Σλάβκο Τσουρούβια.
Ο Σλάβκο Τσουρούβια δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της καθημερινής εφημερίδας "Ντνέβνι Τέλεγκραφ" και του περιοδικού "Εβροπλιάνιν" δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην οδό Αγίου Όρους 35, (Svetogorska), από δύο εκτελεστές της μυστικής υπηρεσίας (DB) του Μιλόσεβιτς.
Δέχθηκε 17 σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.
Δίπλα του ήταν η σύντροφός του, ιστορικός Μπράνκα Πρπα, που δεν την πείραξαν.
Ενώ ήταν νεκρός τον καλούσα στο κινητό του να τον ρωτήσω εάν θα ερχόταν στο πασχαλινό τραπέζι στην πρεσβευτική κατοικία. Μόλις έκλεισα με πήρε ο Τίανιτς και μου είπε την είδηση. Ο Τίανιτς ήταν ο πρώτος που το έμαθε από την Πρπα. Οι δολοφόνοι αποκαλύφθηκαν το 2014, αλλά ο εκτελεστής Μίροσλαβ Μίκι Κούρακ παραμένει ασύλληπτος κάπου στην Αφρική. (Τανζανία;).
Ο Σλάβκο Τσουρούβια ήταν ο δημοσιογράφος της Μπόρμπα που δημιούργησε το μύθο του Μιλόσεβιτς στο Κόσσοβο Πόλιε, με τη φράση που είπε στους Σέρβους, στις 25 Απριλίου 1987: «Κανείς δεν θα σας δέρνει».

Μαζί με τον Μόμτσιλο Τζόργκοβιτς, ίδρυσαν το 1994, την εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέντελνι Τέλεγραφ» που απέκτησε πολύ μεγάλη κυκλοφορία και το 1996 έβγαλε την πρώτη ιδιωτική εφημερίδα στη Σερβία, την «Ντνέβνι Τέλεγκραφ» της οποίας η κυκλοφορία απαγορεύθηκε τον Οκτώβριο του 1998, οι εγκαταστάσεις της σφραγίστηκαν και στη συνέχεια κατασχέθηκε η περιουσία της εταιρείας.
Στη συνέχεια άρχισε να εξέδωσε το περιοδικό «Εβρόπιανιν», (ο Ευρωπαίος), για την αρθογραφία του οποίου του επιβλήθηκε  τον Μάρτιο του 1999 ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για πρόκληση κοινωνικής αναταραχής.
Στη δίκη του ήμουν παρών.
Τον συμβουλέψαμε να φύγει στο εξωτερικό γιατί δεν ήταν ασφαλής αλλά δεν έφυγε. Και στις 11 Απριλίου ο Μιλόσεβιτς τον σκότωσε.
Στη συνεχιζόμενη δίκη
των υπευθύνωνστο Βελιγράδι,
ο πρώην υπουργός Εσωτερικών
Ντούσαν Μιχαήλοβιτς, κατέθεσε ότι,
το 2003 η σύντροφος του Σλαβκο,
η ιστορικός Μπράνκα Πρπα, του είπε ότι ,
"το άτομο που πυροβόλησε τον Τσουρούβια δεν φορούσε μάσκα , και ότι τον είδε το καθαρά και τον μετά τον αναγνώρισε. Ήταν το μέλος της ειδικής μονάδας επιχειρήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών που λεγόταν Λούκα Πέγιοβιτς,
ο οποίος δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2000". Ο τέως υπουργός κατέθεσε ότι εξ όσων μπόρεσε να μάθει ως υπουργός «οι μυστικές υπηρεσίες διοργάνωσαν τη δολοφονία του Τσουρούβια».
Το πρώην στέλεχος της κρατικής ασφάλειας Ζόραν Στίοβιτς κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ότι εξ όσων γνωρίζει ,  τα έγγραφα τα σχετικά με τη δολοφονία του Τσοτρούβια καταστράφηκαν τη νύχτα μεταξύ 7ης και 8ης Οκτωβρίου του2000, δυο μέρες μετά την ανατροπή του Μιλόσεβιτς στις 5 Οκτωβρίου. Ο Στίοβιτς κατέθεσε ότι η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας , (DB), συμμετείχε άμεσα στην προετοιμασία της δολοφονίας του Τσουρούβια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα «άγνωστο πρόσωπο» διέταξε τη δολοφονία του Τσουρούβια και ο Ράντε Μάρκοβιτς, ο πρώην επικεφαλής της σερβικής κρατικής ασφάλειας, έδωσε εντολές στους αυτουργούς, Ράτκο Ρόμιτς, Μίλαν Ράντονιτς, Μίροσλαβ Κούρακ, και Λούκα Πέγιοβιτς. Ο Κούρακ και ο Πέγιοβιτς ησαν εκείνοι που πυροβόλησαν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eupatheis-lhstepsan-bouleuth-tou-suriza-sth-boiwtia-oi-drastes-brethhkan-al

Κοιταξτε βλακοφατσα

μοιαζει με νομεκλατουριο βλακομουτρο του σοβιετικου πολιτμπυρο του 1970,βγαλμενος κατευθειαν απο τα μαμουθ της σιβηριας που επαιζαν μπαλαλαικα στο ζαχαριαδη και απο ξυσταρχιδες του μαυρου καβαλαρη μαρκου βαφιαντοφ

και μια αστυνομια τυπου σεγκουριμι ,ανατολικης γερμανιας και σοβιετιας,που δουλευει μονον για τους κομματικους του πολιτμπυρο και τους βρισκει τα κλοπιμαια αμεσως

στο πολιτμπυρο βεβαια ανηκουν ολοι της παρεας δεξιοι αριστεροι και επι ταυτα

αλλα ο καλοκαγαθος αρκουδος αποβολη του μπρεζνιεφ δεν θελει να διωχθουν οι συμμοριτες

μην κοψει και το μεροκαματο στα παιδια,υπαρχουν τοσοι υπηκοοι που δεν ανηκουν στο κομμα για ληστεια θα σκεφτηκε



κομμουνισμος με ανθρωπινο προσωπο δηλαδη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ,ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑΘΕΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ,ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ,ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΛΟΥ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ


https://www.youtube.com/watch?v=EVhMiupdoTY


Ξαναπροκαλεί ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος με το Οικουμενιστικό του Κήρυγμα


Ο Οικουμενιστής μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, για μια ακόμα φορά, προκαλεί το Ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών. Κηρύττει εκ νέου, “γυμνή τη κεφαλή” την παναίρεση του Οικουμενισμού, μέσα στον Ιερό Ναό του μεγαλυτέρου πολεμίου των αιρέσεων, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Και δεν αισχύνεται!

Μεγαλοβδομαδιάτικα μολύνει τους ευλαβείς χριστιανούς, με την ανείπωτη βλασφημία. Αναγνωρίζει Ορθοδοξία στους αιρετικούς Μονοφυσίτες.


Με την ευκαιρία της τραγικής δολοφονίας των συμπαθών συνανθρώπων μας, πιστών της Κοπτικής αιρέσεως στην Αίγυπτο, που έπεσαν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης μέσα σε Κοπτικό Ναό, ο κ. Άνθιμος, αντί απλά να εκφράσει την βαθύτατη λύπη του και τον αποτροπιασμό του, δράττει την ευκαιρία και αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως Ορθοδόξους.

Βρίσκει τη στιγμή του πόνου, να περάσει την οικουμενιστική του γραμμή, υπηρετώντας τα σχέδια της Πανθρησκείας, Χρησιμοποιεί την ανθρώπινη θλίψη για να προπαγανδίσει την αίρεση.

Αυτό είναι δόλιο και απαράδεκτο. Ξεδιάντροπος και εσκεμμένος ο λόγος του · ο κ. Άνθιμος, επικυρώνει την πολιτική του απέναντι στην αίρεση του Μονοφυσιτισμού.

Επανέρχεται δηλώνοντας στο ποίμνιό του ότι γι αυτόν Ορθοδοξία και Μονοφυσιτισμός είναι ένα. Το έκανε κατά το πρόσφατο παρελθόν και το ξανακάνει. Τί σημασία έχει αν παραβιάζει και καταλύει ιερούς κανόνες Οικουμενικών Συνόδων. Το αποτέλεσμα μετράει γι αυτόν. Και αυτό είναι η άλωση της Θεσσαλονίκης από την Παναίρεση.

Στο οικουμενιστικό περιβάλλον υπάρχει η αιρεσιαρχουσα πίστη ότι ο παπισμός είναι Εκκλησία με Χάρη Θεού και ότι με τους Μονοφυσίτες έχουνε ενωθεί .

Κήρυγμα 10/4/2017

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί τον έφαγε τον δημοσιογράφο ο Σλόμπονταν; Μήπως ήταν πράκτορας των ΗΠΑ;

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...