1/4/18

Στα Καφενείο η Ελλάς κάθε μουρλός και η τρέλα του για την 192η επέτειο της προδοσίας που φέτος έπεσε 22 ημέρες νωρίτερα και έστειλε μήνυμα για την χειραφέτηση των Γκέι

Ο κ. Γιωργουσόπουλος περιέγραψε την νεοελληνική «Καραγκιόζ Μπερντέ», πραγματικότητα με απόλυτα δωρικό τρόπο με τον στίχο του, «Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι μ’ ασετυλίνη και κεριά την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά με φουστανέλες δανεικές και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε».

«Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" με φουστανέλες δανεικές και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά και τρεις δραχμές». Περάστε Κόσμε, στον Κήπο των Ηρώων, με φουστανέλες δανεικές να κλάψετε με δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά και τρεις δραχμές.

Πρώτος ο σύντροφος Παππάς εκ μέρους της Κόκκινης Κοινοπραξίας ΕΛΑΣ-Βελουχιώτης-Ιντέλιζενς Σέρβις, που δήλωσε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».

Ο σύντροφος είπε ότι η Εξοδος είναι μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την «χειραφέτηση του ανθρώπου», δηλαδή του κάθε Πουστραλέξη, και ότι ήταν ανυποχώρητος αγώνας απέναντι στην καταπίεση, και την τυραννία της αστικής τάξης και των Καπιταλιστών.
Ο σύντροφος παπάς, ακολουθώντας τις "βέλτιστες πρακτικές του ΚΚΕ", είπε ότι «ο λαός μας ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι΄ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες».

Πιο δίπλα ήταν  ο Μασόνος και ο αγωνιστής κατά της Νοβάρτις, τέως υπουργός. Και ο πρόεδρος των φραπέδων.

Κανείς από τους ομιλητάς, που εξήραν την «θυσία», δεν είπε τίποτα για την κατάδοση της Εξόδου από τους Εθνικούς μας Εφιάλτες, διότι όπως είπε στο αυτοβιογραφικό του στιχούργημα ο Μίκης, «Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας, Πίνεις την προδοσία με το γάλα, Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών».

Και παρά τα δάνεια που εισέπραξαν οι Υδραίοι, ο Μιαούλης είχε την μέση του και δεν μπορούσε να αποπλεύσει για να εφοδιάσει το Μεσολόγγι, διότι οι Άγγλοι ήθελαν Μόνο ο Μοριάς, να γινόταν «Αυτόνομος». Το Μεσολόγγι το πρόδωσαν οι Κυβερνητικοί δανειολήπτες πολύ πριν τον καταδότη Πράκτορα, «Φιλέλληνα» .

  Τέλος πάντων, μέσα στα τραγελαφικά είναι κινητή και η Έξοδος. Πότε Ιούδας πότε Κούδας. Όποτε πέφτει Σάββατο του Λαζάρου. Της κακομοίρας.
Η Έξοδος έγινε τη Νύχτα του Λαζάρου 10 Απριλίου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Με το Νέο ημερολόγιο στις 22 Απριλίου. Σωστά γράφεται 10/22 Απριλίου.
Τότε έγινε η Έξοδος.

Αλλά, στο « καφενείον Η ΕΛΛΑΣ» κάθε μουρλός και η τρέλα του, βουτάει και ένα εικόνισμα και μαζί με το Σάββατο του Λαζάρου περιφέρει την Επέτειο. 

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων το 1944 ανατίναξαν οι Ελασίτες και οι SoE στο Δρβένι το τρένο για την Πάτρα, και απήγαγαν τους 44 αστυνομικούς από τους οποίους εκτέλεσαν στην Ζάχολη τους έξι τραυματίες που τους καθυστερούσαν : Οι δολοφονημένοι ήσαν: -Αγγελόπουλος Γεώργιος χωροφύλακας -Δημακόπουλος Παναγιώτης αστυφύλακας - Μουντούρος Σπυρίδων αρχιφύλακας -Παπαδημητρόπουλος Νικόλαος αρχιφύλακας - Σιδέρης Γεώργιος αστυφύλακας -Σταματόπουλος Γρηγόρης αστυφύλακας .

Ήταν και τότε Κυριακή των Βαΐων. 9 Απριλίου 1944. Αλλά δε έχει σημασία.
Η Κυριακή των Βαΐων να είναι καλά. Όπως και το Σάββατο του Λαζάρου.

Και η έξοδος που έγινε στις 22 Απριλίου τιμάται στις 31 Μαρτίου, και αφορά την χειραφέτηση των ΛΟΑΤ.

Το Μπάχαλο στο καφενείο η ΕΛΛΑΣ.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: