2/4/18

Οι Γερμανοί το 1944 περίμεναν για 145 ημέρες να συμφωνήσουν με τους Άγγλους πριν φύγουν

Το κλιμάκιο της S.O.E στην Αθήνα και ο πράκτωρ Ιω. Πελτέκης, ενημέρωσαν στις 22.11.1943 το Κάιρο ότι ο πράκτωρ Ντοτ Στοτ είχε επαφές με τους Γερμανούς.

Ο Ντοτ Στοτ ήταν ήδη στην Τουρκία και μετέφερε στο Κάιρ, την πρόταση των Γερμανών, που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά θα περίμεναν να διασφαλίσουν οι Άγγλοι ότι η Ελλάδα δεν θα έπεφτε στα χέρια των κομμουνιστών.

Οι Επαφές των Γερμανών με τους Άγγλους έγιναν στην Λισαβόνα.

Στις 2 Απριλίου 1944, 130 ημέρες μετά την αναχώρηση του Στοτ από την Αθήνα, οι Σοβιετικοί μπήκαν στη Ρουμανία, όπου πρωθυπουργός ήταν ακόμα ο Αντονέσκου.
Ο Αντονέσκου ανατράπηκε στις 23 Αυγούστου 1944 και στις 25 Αυγούστου εκδόθηκε τελικά η διαταγή εκκένωσης της Ελλάδας.

Η διαταγή, θα έπρεπε να είχε δοθεί στις 2-3 Απριλίου, αλλά, ο Χίτλερ περίμενε μια συμφωνία με τους Άγγλους και το καθυστερούσε.

Ο Σοβιετικός Στρατός μπήκε στη Ρουμανία στις 2 Απριλίου και η διαταγή του Χίτλερ για να εκκενώσουν οι Γερμανοί την Ελλάδα δόθηκε στις 25 Αυγούστου. 145 ημέρες μετά.

Περίμεναν να έλθουν οι Άγγλοι, που έσπρωχναν του κομμουνιστές στην εξουσία .

Το συνέδριο του Λιβάνου υπό την αιγίδα των Άγγλων, ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1944 και έληξε τρεις ημέρες μετά, στις 20 Μαΐου 1944.

Οι ημερομηνίες τα λένε όλα.

Διαβάστε περισσότερα, στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 

Όλα τα γεγονότα της 2ας Απριλίου θα τα διαβάσετε εδώ 
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/04/2.html

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Περίμεναν να έλθουν οι Άγγλοι, που έσπρωχναν του κομμουνιστές στην εξουσία ."

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Χατζάρα...

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε Χατζάρα λέγαμε ότι το πιό σύντομο ανέκδοτο είναι "Αλβανός τουρίστας"... Το πιό σύντομο ανέκδοτο, που έρχεται προσεχώς και στην Ελλάδα, είναι "αντι-ρωσικές διαδηλώσεις"!

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι οι Γερμανοί έμειναν παραπάνω στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να μην πέσει η Ελλάδα στα χέρια των κομμουνιστών... Σκασίλα τους στο φινάλε, εδώ καιγόταν ο κώλος τους στη Γερμανία...

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε ένα κοινό ιερατείο πίσω από τους παγκόσμιους πολέμους.
Αυτό δείχνει η μυστική αποστολή του υπαρχηγού του Χίτλερ Ες στη Σκωτία και προσπάθησαν μετά να την θάψουν ιστορικά οι... Άγγλοι.
Ιστορικές μαρτυρίες μετά όπως πχ της γραμματέας του Χίτλερ δείχνουν ότι αυτός ήταν ένα πιόνι για τον όχλο τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο Χίμλερ και όσοι ήταν πίσω από αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Τριχες...

Εκτος εαν διαβαζεις πολλα μυθιστορηματα του Τζων λε Καρρε

αλλιως σου συνιστω

το ποτο με μετρο.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, ο Χίτλερ ήταν καλός ρήτορας, αλλά ως εκεί... Από στρατηγική δεν είχε ιδέα...

Ανώνυμος είπε...

Τρι Απρ 03,09:23:00 μ.μ.

Δεν ειναι ακριβως ετσι.Ευρυτατες συζητησεις εγιναν μετα τον πολεμο για τις στρατιωτικες του ικανοτητες,που αλλοι τις ανεβαζαν στα υψη,στην ιδια μοιρα με την μεγαλοφυϊα των μεγαλων πολεμαρχων της Ιστοριας,κι αλλοι τις υποβιβαζαν στο ιδιο χαμηλο επιπεδο με τους ασυναρτητους και ολεθριους αυτοσχεδιασμους ενος ερασιτεχνη.Το καλυτερο ειναι να αφησουμε-οσο μπορουμε-να μιλησουν τα γεγονοτα.Σε αυτα,βλεπουμε τον Χιτλερ-καθως καταπιανεται με προβληματα του πολεμου-αλλοτε πρωτεργατη μεγαλειωδων νικων και αλλοτε δραστη φοβερων ηττων.Εκεινο ομως που δεν δυναται να του αμφισβητηθει ειναι η επιμελεια με την οποια ειχε μυηθει στην στρατιωτικη τεχνη σε ολες της τις πλευρες.Ειχε μελετησει ολους τους κλασικους της στρατηγικης και ολους τους μεγαλους στρατηλατες του παρελθοντος.Γνωριζε με καθε λεπτομερεια ολοκληρο τον εξοπλισμο και το υλικο που χρησιμοποιουνταν απο τους ξενους στρατους.Παρακολουθουσε με επιμελεια την εξελιξη των θεωριων.Στην διαμαχη μεταξυ των "κλασικων" και των "μοντερνων",πηρε το μερος των τελευταιων.Ο συγχρονος ταχυκινητος στρατος,που ηθελαν να φτιαξουν ο Γκουντεριαν και οι οπαδοι του,αντιστοιχουσε στην ανυπομονησια και την φουρια ενος ανθρωπου που τον τυρανναει η σκεψη πως λιγα χρονια εχει στην διαθεση του για να πραγματοποιησει τα μεγαλα του σχεδια.Και εκανε μεγαλη προσπαθεια για καταφερει να επιβαλλει αυτον τον μηχανοκινητο στρατο στους ακαμπτους και δογματικους στρατηγους,("πνευματα απολιθωμενα σε παρωχημενες θεωριες",οπως ελεγε γιαυτους),χρειαστηκε να κανει σαρωτικη εκκαθαριση του στρατευματος το 1938,αποστρατευοντας δεκαδες απο αυτους.

Η Γερμανια την εποχη που ανελαβε ο Χιτλερ υφιστατο ως κρατος μολις 62 ετη.Στον ευρυτερο χωρο μεταξυ Ρηνου και Οντερ,το 1800 υπηρχαν καμμια 300αρια κρατη,δουκατα,αυτονομες πολεις-κρατη κλπ.,με μεγαλυτερα την Πρωσσια και την Βαυαρια.Μετα το τελος των Ναπολεοντειων Πολεμων,αυτα περιοριστηκαν σε καμμια 30αρια και μολις το 1871 ενωθηκαν ως μια χωρα.Σε σχεση λοιπον με τις αλλες ευρωπαϊκες δυναμεις που ειχαν κρατικη υποσταση αιωνων,η Γερμανια ηρθε αργα στο προσκηνιο,και οπως ολα τα νεογεννητα κρατη παρουσιαζε ορισμενες εγγενεις αδυναμιες(δεν θα τις αναλυσουμε τωρα).Αυτο εξηγει-μερικως-την ηττα στους 2 μεγαλους Ευρωπαϊκους πολεμους(που επεκταθηκαν σε παγκοσμιους).

Οσον αφορα τον Δευτερο Παγκοσμιο και την ευθυνη τις εναρξης του,οπωσδηποτε ο Χιτλερ δεν ηταν και κανενας πασιφιστης.Αλλα το πως και το ποτε,και το ιδιο το γεγονος οτι ξεσπασε ο πολεμος ηταν κυριως αποτελεσμα της βρετανικης πολιτικης.






Ανώνυμος είπε...

To Αλαφουζόλ σε έχει πειράξει στο μυαλό και σε έχει κάνει χρήσιμο ηλίθιο.
Για αυτό δεν είσαι σε θέση να συνηστάς το οτιδήποτε...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν χωρίς καμία μόρφωση, μισό τρελός, άστεγος στο Μόναχο, ατάλαντος ζωγράφος όπως του είπαν στη καλών τεχνών που τον έδιωξαν με τις κλωτσιές και πούλαγε κάτι ψευτοπίνακες του στο δρόμο για να φάει κάτι.
Και εσύ ψάχνεις αν ήταν διπλωμάτης και Στρατηλάτης ένα άτομο που μάζεψαν οι αθέατοι κυριολεκτικά από τα σκουπίδια.
Ούτε τα ζώα που γιορτάζουν ακόμα τα γενέθλια του δεν έχουν τέτοιες απορίες.

Ανώνυμος είπε...

Μόνον αδελφή και ανίκανο δεν τον είπες ακόμη φίλε...

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ψαχνω να βρω για οτι μου
ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

Εσυ ομως εχεις ψυχολογικο προβλημα λογω μοναξιας και νευρολογικο προβλημα λογω κακου χαρακτηρα.Χρειαζεσαι βοηθεια απο εξιδικευμενο.Με το να ξεσπας στην οθονη πληκτρολογοντας δεν βοηθας τον εαυτο σου.

Και τωρα μια συμβουλη για τα παιδια:
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χατζάρα τι θα γίνει με τον Κασιδιάρη; Όλο τα καλύτερα λόγια λέει για το κράτος του Ισραήλ, ότι είναι δήθεν υπόδειγμα κράτους και ότι κι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους!

Δηλαδή πρέπει κι εμείς να αρχίσουμε να σκοτώνουμε τους μουσουλμάνους της Θράκης και να τους κλέβουμε τη γη τους; Γιατί αυτό κάνει το Ισραήλ 70 χρόνια τώρα με τους Παλαιστίνιους...

Και στο φινάλε, άμα του αρέσει τόσο πολύ η οργάνωση του κράτους τους, ας πάει να ζήσει σε ένα κιμπούτς παρέα με τον Γούδη...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ταύτιση με το Χίτλερ που έχεις δεν είναι νορμάλ και πρέπει να το ψάξεις.
Ίσως μια ακοκριάτικη στολή Χίτλερ σε βοηθήσει γιατί με τα χάπια από ότι βλέπω δεν βγαίνει άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος αν ο νευρολογος
σου εχει συστησει αλλιως

το ξυδι ειναι μια καλη λυση

βαλσαμικο.

ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 10 - 20°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . Ἒνδοξη ἡ Ἑλλ...