3/8/18

Ο χασισέμπορος Ράμα και η Μεγάλη Αλβανία

Ο Αλβανός υπουργός για τη Διασπορά , Παντελί Μάικο από την πόλη Σκαντεράι, στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο, όπου παρακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στην αλβανική διασπορά του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, έχει ήδη λάβει την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου από την 1η Ιανουαρίου. Η δήλωση του Μάικο έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα.
 Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι και ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι που ήταν παρόντες, απέφυγαν να σχολιάσουν την δήλωση του Μαίκο. 
Στο Βελιγράδι , ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μίλοβαν Ντρέτσουν είπε ότι οι δηλώσεις του Παντελί Μάικο για το άνοιγμα των συνόρων από την 1η Ιανουαρίου είναι ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» . 
Ο Υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν είπε ότι η πολιτική Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία είναι αποσταθεροποιητική για ολόκληρη την περιοχή και ότι κανείς δεν θα πρέπει να νομίζει ότι η αλλαγή των συνόρων θα σταματήσει στο έδαφος της Σερβίας
Η εικονιζόμενη (παχουλή) Βρετανίδα Πρεσβευτής ΟΗΕ στην Κάρεν Πιρς, δήλωσε ότι, αν και το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου παραμένει ένα «σημαντικό ευρωπαϊκό και περιφερειακά θέμα». «δεν απαιτεί τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Αύγουστο», και είπε ότι, η θέση της χώρας της ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Αύγουστο, είναι ότι « το Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να επικεντρωθεί στα πιο σημαντικά θέματα στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: