15/4/09

Το Ουράνιο της Έλλάδας.

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.

Θ.Α (αρχιτέκτονας).

Deltio11.α.Τα κοιτάσματα του Ουρανίου συνδέονται με την πολιτική της Ουάσιγκτον κατά της Ελλάδας; Με την επιθετική πολιτική των Σκοπίων;
β.Στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση αγορών γης και διαμερισμάτων από Εβραίους
.

4 σχόλια:

nikos είπε...

το 1981 ο καθηγητης Γεωλγιας Μαχαιρας μας ειχε βαλει να μετρησουμε με ανιχνευτη Γκαιερ την υπαρξη ουρανιου και στην Βορεια Ελλαδα και την Στερεα στην περιοχη της Αιτωλοακαρνανιας.
Τιποτα δεν ειναι τυχαιο απο αυτα που σχολιαζετε.
το οτι η Βορεια Ελλαδα διεκδηκειται μονο η ανεκδιηγητη κυβερνηση δεν βλεπει.
akomideneidametipota.blogspot.com

Konstantinos είπε...

Κάποτε ανακαλύψαμε το πετρέλαιο. Πρόσφτα τον χρυσό, σήμερα το ουράνιο. Καλά είναι εκεί και "κάθονται". Σαν τα βγάλουμε απ'έξω, μαζί μ'αυτά κι εμείς θα βγούμε από αυτά τα εδάδη. Καλά είναι λοιπόν εκεί και κάθονται. Χαθήκαμε που χαθήκαμε σαν λαός. Μην χάσουμε και την ονομασία μας.

ΦΡΕΣΚΟΣ είπε...

ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ..
Η TVX GOLD ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ..
ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΚΤΩΡ"
ΠΑΝΤΩΣ Η TVX GOLD ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ - ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του το 1949 μέχρι και σήμερα, έχει διεκδικήσει, υιοθετήσει και ενσωματώσει συγκεκριμένους ρόλους – ταυτότητες και το μόνο που δεν άλλαξε σ αυτή την 60χρονη διαδρομή είναι οι πρακτικές με τις οποίες επεχείρησε να επιβάλει και να επιβληθεί.

Το κουστούμι του «κομμουνιστοφάγου» μπαμπούλα, εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται ως η πιο ταιριαστή και η πλέον επιμελημένα κομμένη στα μέτρα του φορεσιά. Και ήταν ίσως το κουστούμι που του επέτρεψε να αυτοαναγορεύεται κατά το δοκούν και σε «υπέρτατος ρυθμιστής» των πολιτικών και πολιτειακών εξελίξεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ηταν ο ρόλος που του αναγνώρισαν και που ανέχτηκαν τα εξ ων συνετέθη τμήματά του, στις εποχές που κρίνονταν οι πολιτικές επιλογές των λαών, αλλά και η δυνατότητα των οικονομικών κολοσσών να μοιράζονται την οικονομική πίτα παγκοσμίως.
Οι αντιθέσεις, οι αντιπαραθέσεις και τα «ίδια συμφέροντα» των συναπαρτιζόνρων είχαν πρόσκαιρα παραμεριστεί, αφού το κυρίαρχο ήταν το αυριανό «πάνω χέρι» στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Η αναίμακτη νίκη του που ταυτίστηκε με την νίκη των πολιτικών του αναφορών, μοιραία έθεσε την υποχρέωση της αναζήτησης μιας νέας ταυτότητας ικανής να προσδιορίζει και να αιτιολογεί το δήθεν αυταπόδεικτο ανάγκης συνέχισης της ύπαρξής του.

Το «άλλοθι» γι αυτή τη συνέχιση, ακούει στο όνομα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το οποίο συνεπικουρούμενο από την ανάγκη διευθέτησης των παραμέτρων που θα καθορίσουν τους ευνοημένους και τους «αδικημένους» στην επερχόμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ, δεν πέρασε απαρατήρητο όπως ήταν φυσικό.

Μόνο που αυτή τη φορά οι όροι δεν παρέμειναν οι ίδιοι. Και η αντιπαράθεση με την τρομοκρατία και με την ανάγκη ανατροπής των καθεστωτικών στηριγμάτων της δεν ήταν περίπατος. Διότι αυτή η αντιπαράθεση δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί με την αναβίωση της επιδρομής στη Σερβία δηλαδή του «ΠΕΤΑΜΕ – ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ – ΦΕΥΓΟΥΜΕ».
Τρία νέα στοιχεία είναι εκείνα που συνθέτουν λοιπόν το χαρακτήρα των νέων αντιπαραθέσεων, άρα και τη βιωσιμότητά του στη νέα εποχή:

1. Στην αντιπαράθεση με την τρομοκρατία υπάρχουν νεκροί. Η αναίμακτη εποχή για το ΝΑΤΟικό περίπατο έχει πια παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι νεκροί έχουν πολιτικό κόστος για τις κυβερνήσεις. Και οι ΗΠΑ, θέλουν μεν να διατηρήσουν και να επαυξήσουν το πάνω χέρι στις αποφάσεις του, αλλά θέλουν ταυτόχρονα να μοιράσουν την τράπουλα των απωλειών στις ανθρώπινες ζωές. Αλλά αυτή την «καυτή πατάτα» δεν είναι εύκολο και απλό να την αποδεχτούν πρόθυμα στο πιάτο τους οι λοιποί ηγέτες και ηγετίσκοι.
2. Το κόστος συντήρησης της ΝΑΤΟικής μηχανής. Είναι πλέον υπολογίσιμο μέγεθος. Και σ αυτές τις συνθήκες όπου ούτε το φάντασμα της τρομοκρατίας αγγίζει τους πάντες εμφανώς, αλλά και παράλληλες διαδρομές σαφέστατα και υπάρχουν στο ν αναζητήσει κανείς το δικό του ενεργειακό αποκούμπι, η προθυμία ανάληψης αυτού του κόστους δεν περισσεύει και δεν τρέχει απ τα πατζάκια κανενός. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που το αντίπαλον δέος δε συνιστά πρόβλημα εποχής, για να σκοντάφτουν σ αυτό η πολύ περισσότερο να αισθάνονται απειλημένοι απ αυτό, οι ιδιαίτεροι «ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ»
3. Ο Φόβος αλλά και η ποικιλομορφία των τρόπων του πιθανού ξεσηκωμού των εξαθλιωμένων λαών – χωρών, η υπερχρέωση των οικονομιών, και η ανάγκη επανεκτίμησης του ειδικού βάρους αλλά και της σύνθεσης των λυκοφιλιών των κυρίαρχων δυνάμεων που στα πλαίσια του οργανισμού αυτού (του ΝΑΤΟικού), καθορίζουν και τις κυρίαρχες επιλογές του.

- Ρόλος ενός ιδιότυπου εισπράκτορα – τραπεζίτη ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη νέα εποχή???
- Μαζί με αυτό ρόλος κι ενός πολυτάλαντου χωροφύλακα και αναδιανεμητή των υστερόβουλων συναισθημάτων λυκοφιλίας έχοντας στο κέντρο της προσοχής του της ενεργειακές πηγές της υφηλίου???

Το σίγουρο είναι πως ο θλιβερός ρόλος παραμένει αποκλειστικό προνόμιο εκείνων που περιμένουν στην ουρά να ενταχθούν, μη ξέροντας επακριβώς ούτε τι ουτε γιατί το κάνουν.
Το μόνο βέβαιο είναι πως σ αυτό το ρόλο το θλιβερό τους σπρώχνουν φοβικά σύνδρομα από το παρελθόν, γιατί ποτέ δεν κατάλαβαν ότι αυτά έμειναν στο παρελθόν για να του κάνουν παρέα, κι αυτοί επιμένουν να στήνονται στο νυφοπάζαρο ονειρευόμενοι πως έτσι θα καταστούν πιο δυνατοί και πιο σπουδαίοι…

Θα επανέλθουμε…

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...