23/6/12

Πολιτικά μαθήματα ξένων γλωσών

Η σφαλιάρα στα ρωσικά λέγεται шлепать (σσλιέπατ) και στα τούρκικα tokat. (Τοκάτ).

ΥΓ.Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανακοίνωσαν: "Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”. Η δήλωση  που αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα. Η Τουρκία έχει πει ότι θα “εξετάσει τη στάση της” και όλοι αναμένουν να δουν πια θα είναι η αντίδρασή της. Όμως μέχρι τώρα φαίνεται πως η Άγκυρα κάνει την πάπια. Το βέβαιο είναι ότι το πλήγμα που δέχτηκε είναι ασύλληπτο και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο.Η τουρκική κοινή γνώμη «γαλουχημένη» στη ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τη Τουρκία,δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχτεί το χαστούκι που δέχτηκε από τη Συρία. Συμπέρασμα; Ο Ομπάμα δεν έχει τον Πούτιν του χεριού του .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ???ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΒΟΥΛΗ,ΑΠΟ ΕΛΛΙΠΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ!!!!!!!!!!!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΝΑ ΚΑΕΙ,ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒORDELO Η ΒΟΥΛΗ"...ΔΕ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ!!!!!!!!!
ΚΑΛ'ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!

Αλιβάνιστος είπε...

…σε λίγο θα μας πεις ότι ο ομπαμα θέλει πόλεμο και στο ΙΡΑΝ
Ο ‘ηλιοκαμένος ‘ από την Χονολουλού όπως τον έχει αποκαλέσει ο καβαλιέρε έχει δώσει στους πολίτες του κόσμου ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και για αυτό πήρε και το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, για τις εκκλήσεις του να μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων, και για το έργο του υπέρ της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των λαών. Μετά από αυτό ζούσαμε με μια ανακούφιση.
Το Νόμπελ Ειρήνης δεν έχει ημερομηνία λήξης …και όταν το έχεις πάρει, εάν δεν εξακολουθείς να υπηρέτης την Ειρήνη , πρέπει να το γυρίσεις πίσω .
Και σας ερωτώ κύριε Χ. να έχεις κάνει ένα τόσο μεγάλο αγώνα με εκκλήσεις, ώστε μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων και να σου το έχουν αναγνωρίσει και να σε επιβραβεύουν για αυτό με μπόνους το χρηματικό ποσό των 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών γίνεται να αφήσεις τη δουλεία στη μέση ;
Όπως και να έχει, είτε επειδή το έχει πάρει γιατί είναι friend of PEACE, είτε γιατί βαρέθηκε να κάνει εκκλήσεις, είτε γιατί δεν του αρέσουν οι μισές δουλειές ο Barack ίσως να σχεδιάζει ένα νέο πόλεμο για την Ειρήνη .Εάν το κάνει τότε σε κάποιους θα αποδείξει ότι του άξιζε το μετάλλιο, ενώ σε κάποιους άλλους ότι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο μαύρος αλλά ηλιοκαμένος…
Κ.Β