7/6/12

Οι Τουρκόποροι και Τουρκολάτρες Ευρωδωσίλογοι

Αρχίζει από αύριο, στα λιμάνια της Ρόδου και της Κω, η πιλοτική εφαρμογή των διαδικασιών χορήγησης βίζας στους υπηκόους της Τουρκίας, που θα επισκέπτονται τα νησιά μας, για διάστημα μέχρι και 15 ημερών, ικανοποιώντας το σχετικό διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών και φορέων, προκειμένου να διευκολυνθεί το περαιτέρω «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά της γείτονος χώρας.
Οι διαδικασίες χορήγησης βίζας θα ακολουθηθούν από αύριο, με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή στα δύο λιμάνια, ενώ με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, έχει προγραμματιστεί η προμήθεια του πρόσθετου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που θα εγκατασταθεί στα λιμάνια Ρόδου και Κω το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, έχει, ήδη, ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη με προσωπικό που θα αναλάβει τη διευθέτηση των διαδικασιών.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με δηλώσεις του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής για την αγαστή συνεργασία, το Υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ουσιαστική του συμβολή, τονίζοντας ότι «από αύριο κιόλας το πρωί, οφείλουν όλοι, πρωτίστως όσοι θα έχουν την ευθύνη διεκπεραίωσης αυτής της διαδικασίας, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ζήλο και επιμέλεια, ώστε να είμαστε σε θέση να πείσουμε και να διεκδικήσουμε, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα προσέλκυσης σημαντικού αριθμού επισκεπτών από την Τουρκία στα νησιά μας, από προσωρινό να γίνει μόνιμο».
Υπενθυμίζεται ότι η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν από κοινού οι φορείς του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Μετά τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες η Χίος, η Σάμος και η Μυτιλήνη. http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=49550&type=4&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...