10/6/12

Στις κάλπες σήμερα οι Γάλλοι για την ανάδειξη νέας βουλής

Όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών διεξάγεται σήμερα στη Γαλλία.Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης.Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και στις μεγάλες πόλεις θα κλείσουν στις 9 το βράδυ.Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos οι Σοσιαλιστές σχεδόν ισοψηφούν με την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του ηττημένου στις προεδρικές εκλογές Νικολά Σαρκοζί. Κατά την ίδια δημοσκόπηση, τρίτο είναι το Εθνικό Μέτωπο, η επικεφαλής του οποίου Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε 17,9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στα τέλη Απριλίου. Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών θα κρίνει πολλά και κυρίως την κατεύθυνση που θα πάρει η Ενωμένη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...