13/6/12

Εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος (Με αναγωγή)

Μάχη για το μπόνους των 50 εδρών. Οκτακομματική Βουλή με τον ΛΑ.Ο.Σ.Το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν κλείσουν οι κάλπες,  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν ισόπαλοι. Η εικόνα των τελευταίων ερευνών της κοινής γνώμης με αναγωγή των αναποφάσιστων, άκυρων και λευκών, δίνει την ακόλουθη εικόνα.
ΣΥΡΙΖΑ 28,3%- ΝΔ 27,7.Διαφορά στο + 0,6%. (ΝΔ+ΣΥΡΙΖΑ= 56% ). ΠΑΣΟΚ 9,6%, ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,4% , ΔΗΜΑΡ 7,0 %, ΚΚΕ 5,3 %, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,8%, ΛΑΟΣ: 3,4 % , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,5% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,3 % ,ΔΙΑΦ.1,7%.
Το στατιστικό λάθος για τα πέντε μεγαλύτερα κόμματα είναι 1% πάνω κάτω, και για τα μικρότερα κόμματα 0,5%.Αυτό σημαίνει ότι ο ΛΑΟΣ, είτε μπορεί να μείνει οριακά έξω για 4-5 χιλιάδες ψήφους, είτε ότι φλερτάρει με το 4% και 12 Βουλευτές.

ΥΓ.Στις 5 Μαΐου έλεγα ότι «Οι δημοσκόποι αύριο θα σκίσουν τα πτυχία τους». Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που ειχαν τελειώσει την Παρασκευή 4 Μαΐου έδιναν τη Ν.Δ. πρώτη με ποσοστό γύρω από το 25%.Τελικά πήρε 18%.Εκαναν 7 μονάδες λάθος. Οι περισσότερες έρευνες έδειχναν το ΠαΣοΚ να δίνει μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, με κάποιες δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τη διαφορά στα πλαίσια του στατιστικού λάθους. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρά δεύτερος με 4 μονάδες διαφορά. Τέταρτο κόμμα μετρούσαν το ΚΚΕ με ποσοστό γύρω στο 9 % , και εκεί έκαναν λάθος, όπως εντελώς λάθος μετρούσαν τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Ο ΛΑΟΣ που έπαινε στη Βουλή αποκλείστηκε ταχυδακτυλουργικά με ηλεκτρονική κλοπή ψήφων. Οπότε θα έπρεπε να σκίσουν τα πτυχία τους αλλά δεν το έκαναν.(Δυστυχώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: