27/6/12

Τελικά από την Κάλπη βγήκαν οι Μπίλντερμπργκ /Σημιτικοί

Το ουσιαστικό ζήτημα που θα έκριναν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου το έθεσα πολύ απλά. Δημοκρατία ή Μπίλντερμπεργκ. Και ο σοφός ελληνικός λαός απάντησε, «Μπίλντερμπέρκ, έως θανάτου».
Από τα «κεντρικά» διορίστηκε Τσάρος της Οικονομίας, με τη σύμφωνη γνώμη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, Μπίλντερμπργκερ «καθηγητής», και σημιτάνθρωπος, Γιάννης Στουρνάρας, που συμμετείχε στις ' συσκέψεις της Λέσχης το 2009 στη Βουλιαγμένη και το 2010 στη Βαρκελώνη και είναι Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, της «δεξαμενή σκέψης» του ΣΕΒ! Από την θέση αυτή δούλεψε του Γενικού ως ένας εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, και μαζί με τον Δασκαλόπουλο έκανε προς αυτήν τρόϊκα πολλές προτάσεις μέτρων.
Δογματικός θιασώτης των αγορών και άνθρωπος των τραπεζών, διετέλεσε στο απόγειο του σημιτοεβραισμού (2000-2004) , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Ο Στουρνάρας, από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετέχοντας μάλιστα από τη θέση αυτή στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ε.Ε.. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, και ήταν ένας εκ των συνενόχων της πλαστογράφησης των στοιχείων εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά και πρωτομάστορας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.
Από το 2004 ως το 2008 διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής ΚΑΠΠΑ. Διετέλεσε ακόμα Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΔΕΠΑ , ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.(ΟΔΔΗΧ) . Ως καλό παιδί της Φιλοθέης υπήρξε και μέλος της ... ΚΝΕ, όπου ο σοσιαλισμός φώλιασε στην…. ψυχή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, το ΙΟΒΕ, 7 διμερή εμπορικά επιμελητήρια (ελληνοβρετανικό, ελληνογερμανικό κα) και η αμερικανική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Boston Consulting Group, είχαν αξιώσει, με κοινή τους έκθεση, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες εξπρές, θέτοντας ως χρονικό περιθώριο το τέλος του 2014. Ενδεικτικό της αγριότητας και της αρπακτικότητας των συμφερόντων που εκπροσωπούν οι παραπάνω οργανισμοί (και δη ο ΙΟΒΕ με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής Στουρνάρα), είναι ότι πρότειναν ό,τι απομείνει από το μεγάλο πλιάτσικο του δημοσίου πλούτου, να περάσει άμεσα σε οργανισμούς της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κλπ) για την μείωση του χρέους της Ελλάδας!
 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κυβέρνηση του τρίο μπελκάντο δεν είναι αρμόδια για την οικονομία και δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση». Για αυτό πάνε από τον Ράπανο στον Στουρνάρα αναζητώντας μικρούς Παπαδήμους, ώστε να είναι οι κομπάρσοι πολιτικοί, δήθεν πρωταγωνιστές.
Η ψήφος στην ΝΔ, για να μην έρθει ο ALEXIS, σήμαινε μια Τρίτη διεφθαρμένη κυβέρνηση Σημίτικών που πολιτικά δεν πεθαίνουν ποτέ.
Από την ίδια βραιοτραπεζική μήτρα προέρχεται και ο κρητικός υπέρ-υπουργός.Σημιτικός και ο κομμουνιστής εφοπλιστής , που ήταν «Ρηγάς». Πρώτα ο αδελφός του στον Νηογνώμονα και τη ΔΕΗ και τώρα παρολίγον υπουργός ο Γιώργος. Κυβέρνηση χωρίς Βερνίκο δεν γίνεται; Παραιτήθηκε και ο κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής Δημήτρης Χατζησωκράτης, από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: