3/6/12

Αμερικανικά σχέδια για τη Συρία (Κ. Μπετινάκης)

Καταχθόνιο σχέδιο με την υποστήριξη μαέστρων της αποπληροφόρησης

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3888

Την ώρα που όλων τα μάτια είναι στραμμένα στη Συρία (με προοπτική το Ιράν ενώ υπάρχουν σχέδια και για το Λίβανο), ακούμε άκριτα να μιλούν για αποτρόπαιες σφαγές αμάχων.Τα παπαγαλάκια (ντόπια και ξένα) καταπίνουν και αναμεταδίδουν αμάσητη την τροφή που τους παρέχουν τα κέντρα αποπληροφόρησης προκειμένου να διαμορφωθεί η ατμόσφαιρα και να γίνει πιστευτό, πόσο δίκηο έχουν όσοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ.
 Έτσι καθημερινά μαθαίνουμε για «σφαγές αμάχων από τις κυβερνητικές δυνάμεις», ενώ οι μισθοφόροι οι στασιαστές και όλοι όσοι έχουν διεισδύσει, ελέω αμερικανο-εβραϊκών σχεδίων, στη Συρία φορούν φωτοστέφανο. Μια είδηση που πέρασε απαρατήρητη από τα ντόπια παπαγαλάκια της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας: Το βρετανικό κρατικό BBC δέχεται επικρίσεις επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικη φωτογραφία που αποδείχτηκε πως ήταν νεκρών ιρακινών, για να υποστηρίξει τις σχεδιαζόμενες ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στη Συρία. Στις αρχές Μαΐου το BBC δείχνοντας αυτή τη φωτογραφία των πτωμάτων από το Ιράκ, έχει τίτλο «νέα σφαγή αμάχων στη Χούλα, εντείνει τον αποτροπιασμό»…Και αποδίδει τη φωτογραφία σε πηγές αντικαθεστωτικών της Συρίας.

Το αισχρό δημοσίευμα του BBC
Ο φωτογράφος Marco di Lauro που είχε βγάλει τη φωτογραφία στις 27/03/2003 στο Ιράκ, είπε πως «σχεδόν έπεσε από την καρέκλα», όταν την ξανάδε στο website του BBC. Η φωτογραφία δείχνει ένα παιδί ν απηδά πάνω από αραδιασμένους άσπρους σάκκους που περιέχουν σκελετούς που είχαν βρεθεί σε μια έρημο νότια της Βαγδάτης, το 2003. Η προοπτική Σαλβαδόρ για τη Συρία Αλλά τα Μέσα του συρμού –της μαζικής αποπληροφόρησης και αποβλάκωσης- παραλείπουν τόσα πολλά γύρω από την προπαγάνδα που έχει ξεσπάσει ώστε να δικαιολογηθεί δυτική επέμβαση στη Συρία. Ως μοντέλο χρησιμοποιούνται οι συγκαλυμμένες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Πόσοι γνωρίζουν ότι η «προοπτική Σαλβαδόρ για το Ιράκ» το 2004, ήταν μια πρωτοβουλία εμπνευσμένη από τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ John Negroponte (2004-2005) μαζί με τον Robert Stephen Ford, ο οποίος γιαυτό τον λόγο διορίστηκε πρεσεβυτής των ΗΠΑ στη Συρία τον Ιανουάριο 2011.
Η «προοπτική Σαλβαδόρ», είναι ένα μοντέλο τρομοκρατίας μαζικών δολοφονιών από αμερικανικών συμφερόντων τρομοκρατικές ομάδες. Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά στο Ελ Σαλβαδόρ και είχε ως αποτέλεσμα 75.000 νεκρούς. Ο Τζόν Νεγκρoπόντε είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ονδούρα (1981-85), όταν μαινόταν ο εμφύλιος στο Ελ Σαλβαδόρ με τους Κόντρας να έχουν βάσεις στα σύνορα. Το 2004 ο Νεγκρoπόντε διορίστηκε πρεσβευτής στο Ιράκ, με συγκεκριμένη αποστολή. Στην προοπτική Σαλβαδόρ για τη Συρία , κεντρικό ρόλο έχει ο Αμερικανός πρεσβευτής Robert S. Ford, που είχε διατελέσει μέρος της διπλωματικής ομάδας του Νεγκρoπόντε στην πρεσβεία της Βαγδάτης (2004-2005). Οι δολοφονίες και όλες οι βιαιοπραγίες που συνέβησαν στην μεθοριακή πόλη Χούλα της Συρίας στις 27 Μαΐου, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά «προοπτικής Σαλβαδόρ». Η ρωσική κυβέρνηση έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για τις πραγματικές συνθήκες. Οι γνωστοί παπαγάλοι αποδίδουν το αποτρόπαιο έγκλημα στον συνήθη ύποπτο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Tι Ολάντ τι Σαρκοζί

Όσοι πιστεύουν ότι η γαλλική πολιτική άλλαξε με την αλλαγή ενοίκου στα Ηλύσια Πεδία, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τη δήλωση του νέου προέδρου της Γαλλίας: «δεν αποκλείεται στρατιωτική επέμβαση στη Συρία». Όσοι ξεχνούν την πρόσφατη ιστορία, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις δηλώσεις Σαρκοζί όταν ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης. Με την ευκαιρία, μπορεί κάποιος να μας πει τι γίνεται εκειπέρα; Άραγε τα πράγματα είναι καλύτερα για το λαό της Λιβύης τώρα που απέκτησαν «δημοκρατικό καθεστώς» ελέω της μαζικής στρατιωτικής ενίσχυσης των αντικατανταφικών; Ποιος θα μας πει μερικές κουβέντες για την μετακανταφική Λιβύη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...