23/6/12

Ισπανικά πολιτικά μαθήματα

Όταν μίλησα για την προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης, στην τηλεόραση έπαιζαν ακόμα τις διαφημίσεις για τα «διακοποδάνεια».  Τώρα,  η μπόρα έρχεται. Η φτώχεια στην Ισπανία,  δεν κάνει διακρίσεις. Η ισπανική μεσαία τάξη  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.. και χιλιάδες άποροι κι άνεργοι νεόπτωχοι Ισπανοί ,σπεύδουν στα συσσίτια που οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός στη Μαδρίτη, ελπίζοντας  να καταφέρουν απλά να επιβιώσουν.
Κάποιος πρέπει να εκφράσει πολιτικά την πεπτωκυία μικρομεσαία τάξη  των  νεόπτωχων.
Οι νεοφιλελεύθεροι δεξιοί και οι σοσιαλνεοφιλελεύθεροι αριστεροί, έχουν κοινή μήτρα. Τους τραπεζίτες, που προκαλούν τη φτώχεια, και για αυτό δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις.
Τα παλιά «φάρμακα» των «δεξιών» για το λιγότερο κράτος, και τις ιδιωτικοποιήσεις δώρο προς τα λαμόγια των αγορών, έχουν λήξει προ πολλού.
Οι νεόπτωχοι, που είναι το πιο ριζοσπαστικό αλλά και πολιτικά απαίδευτο κομμάτι της κοινωνίας μας, χρειάζονται την πολιτική τους έκφραση. Και θα τη δημιουργήσουν αν δεν την βρούν.


Σπύρος Χατζάρας   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα καμμια συμπαθεια για τους κωλοσπανιολους.

μια βρωμερη αλλαζονικη φαρα ειναι,σαν τους τουρκους φαντασμενοι νομιζουν οτι ειναι υπερδυναμη και αυτοι και μετα τον φρανκο τα τελευταια 25 ειναι μια χωρα γιοματη προστυχια πορνικοτητα ανηθικοτητα νεοπλουτιστικη χυδαιοτητα.

τους βλεπω απο τα κωλοκαναλα τους να προβαλλουν πορνιδια παρτουζες και πουστηδες,αξιες διαλυσεως οικογενειας και ευγενειας .

απο το 95 που βλεπω τα μεγαλα καναλια τους αντενα3 τελεθινκο σεξτα κουατρο,απο το βρωι ως το βραδυ προβαλλουν πορνες πουστηδες και σιλικονατα αιδια,τρις ειροτερα απο τα εδω πορνοκαναλα.

πραγμα που με πειθει οτι αυτα τα δικτυα παιρνουν διεθνως γραμμη απο κοινο κεντρο να περασουν ηθη στα εθνη ομοια πορνικα...
αξιοι της μοιρας τους ειναι και οι ισπανοι,ετσι ζουσαν και αυτοι με δανεικα εκαναν μεγαλη ζωη μην νομιζεις και εκει τα ιδια τους ταιζουν οι εγκεφαλοι του κακου.