14/6/12

Δημοσκοπήσεις Λεκανοπεδίου και Κάλπες

Οι δημοσκόποι μετράνε και ξαναμετράνε στο Λεκανοπέδιο ,και ιδίως στη Β Αθηνών, αλλά φως δεν βλέπουν. Η ΝΔ πήρε ότι πήρε, λόγω επικοινωνιακό αντικομουνισμού και Ευρωτρομοκρατίας και πήγε από το 18% στο 25% , αλλά τώρα άρχισε να χάνει μικρές δυνάμεις, προς τη Χρυσή Αυγή κυρίως αλλά και προς τον ΛΑ.ΟΣ, γιατί επιστρέφουν δικοί του οπαδοί, και τον Καμμένο. Κάτι ψιλά συνεχίζει να παίρνει η ΝΔ από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε και αυτός από τους γύρω πήγε από το 16% στο 25% και τώρα χάνει κάτι λίγα προς το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ. Οπότε οι δύο μονομάχοι πάνε στην κάλπη με σχεδόν ίσα ποσοστά αλλά με καλύτερο «αέρα» στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ που χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνει ψήφους στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, και τον ΚΑΜΜΕΝΟ ο οποίος χτυπάει Τρίτη Θέση, και κατά πάσα πιθανότητα στο Λεκανοπέδιο το ΠΑΣΟΚ του μελλοθάνατου Βαγγέλη ,θα είναι πίσω και από τη ΔΗΜΑΡ. Η Χρυσή Αυγή στο Λεκανοπέδιο φαίνεται ότι συγκρατεί τις δυνάμεις της και το γενικό της ποσοστό θα εξαρτηθεί από την επαρχία.
Ο ΛΑΟΣ έχει σταθεροποιηθεί μεταξύ 3,1% και 3,4% στις 5 περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, αλλά θα πρέπει οι αναποφάσιστοι της Κυριακής να ψηφίσεων ανάλογα με τις αναγωγές, και η αποχή να είναι ανάλογη με την 6η Μαΐου. Τα μηνύματα πάντως από την περιφέρεια είναι καλά. Άνοδος μικρή, αλλά άνοδος, αναμένεται και στην Μακεδονία και την Κρήτη, όπως και στην Εύβοια, τη Χίο, την Αχαΐα και αλλού.
Η δική μου εκτίμηση είναι , ότι πρώτος θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ με κάτι γύρω από το 26 % και με μερικές χιλιάδες διαφορά , δεύτερος ο μελλοθάνατος Μπίλντερμπέργκερ Αντώνης Σαμαράς.

Για μας, ελπίζω ότι οι αναποφάσιστοι θα μας δώσουν το αναγκαίο ποσοστό και ότι, σε συνδυασμό με τη μικρότερη συμμετοχή, θα υπερβούμε τελικά το όριο για την είσοδο στη Βουλή. Θέλει όμως ακόμα προσπάθεια. Κάθε ψήφος μετράει.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...