8/9/17

Το Ευρώ-Καφενείο του Κράτους Δικαίου

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οι τηλε-πολιτικοί, όπως ο Πουστρόν, μιλάνε με συνθήματα, με λέξεις πολυσήμαντες, που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αλλά υπόσχονται κάτι. Σαν τις γιαγιάδες που ζητούσαν «φέτα καλή» στον Μπακάλη.

Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα από τη γειτονιά μας.

Στο Μαυροβούνιο, που έγινε ομοφώνως δεκτό ως «Δημοκρατία», από τους αμερικανούς Γερουσιαστές, που είναι υπερασπιστές των «δυτικών Αξιών», στήθηκε ένα «έκτακτο λαοδικείο» του ΝΑΤΟ και το ΚΚ Μαυροβουνίου, που δικάζει τους ρώσους πράκοτες και τους αντινατοϊκούς πραξικοπηματίες.
Είναι Τάλε Κουάλε η δίκη των αεροπόρων που σκηνοθέτησε ο Τομ Καραμπεσίνης.

Όμως κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης των πραξικοπηματιών, στο «έκτακτο λαοδικείο» του ΝΑΤΟ, η δικαστής απέβαλε από την αίθουσα το Ακροατήριο. Στο Κράτος Δικαίου όμως οι δίκες είναι δημόσιες.

Το εκπληκτικό είναι ότι για την απόφαση της αποβολής του Ακροατηρίου δεν έδωσε εξηγήσεις η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών, που αποτελεί την μετεξέλιξη της Ένωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, το ΚΚ Μαυροβουνίου, το Κόμμα Οδηγός, που εξήγησε και δικαιολόγησε την απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαστού και ανέθεσε τον ρόλο της δημοσιότητας στην Κομματική τηλεόραση.

«Το DPS εκφράζει την πεποίθηση ότι η δίκη θα συνεχιστεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι όλες οι οντότητες της κοινωνίας του Μαυροβουνίου θα συμβάλουν στην πλήρη νομιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την τήρηση των αρχών της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος, που αναμένεται από πολιτικές οντότητες, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό τα μέσα ενημέρωσης, και ιδίως η δημοσία ραδιοτηλεόραση, να καλύψει όλα τα στάδια της διαδικασίας, αντικειμενικά, ανεξάρτητα και αμερόληπτα».

Λίγο πιο πέρα, στα Σκόπια, πρωθυπουργός της Μπουγιουρουμού, ο νεοκομμουνιστής, Ζόραν Ζάεφ, του ΚΚ Μακεδονίας, με τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες και πλάτες,  ντύθηκε με το «ευρωπαϊκό κουστούμι», και έβγαλε έναν «δεκάρικο» λόγο, κατά της κομματοκρατίας σε συνέδριο μιας επιδοτούμενης από την ΕΕ και τον Σόρος κίνησης Πολιτών, για το «Διαχωρισμό του Κράτους από τα πολιτικά κόμματα».
«Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί το διαχωρισμό του Κόμματος από το Κράτος και χτίζει θεσμούς για τους πολίτες. Στόχος στις επερχόμενες τοπικές εκλογές είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες από τις κομματικές καταχρήσεις .
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα καταχραστούν τη θέση τους για τους σκοπούς του Κόμματος. Δεν θα υπάρξουν εκβιασμοί, απειλές και εκφοβισμοί για το Κόμμα. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε αδιάβλητες και δημοκρατικές εκλογές. Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα που θα αποτρέψουν τη χρήση κρατικών κεφαλαίων από υποψήφιους Δήμαρχους», είπε ο Ζάεφ, ο οποίος σκόρπισε άφθονα, Αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρήματα, για να εξαγοράσει ψήφους Αλβανών, «Ευπαθών», και άλλων Πελατών της Κομματοκρατίας στις πρόσφατες Γενικές εκλογές.

Ο επενδυτής και χρηματοδότης, ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, προέτρεψε τους αρχηγούς των κομμάτων να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία χωρίς βία, εκφοβισμούς και εθνοτικές εντάσεις για να κάνουν ένα βήμα προόδου προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Μετά τον διαχωρισμό το Κόμματος από το «Κράτος Δικαίου», το Υπουργείο Εσωτερικών του Ζάεφ, ενόψει τον δημοτικών εκλογών, ανακοίνωσε χθες  την πρόσληψη 500 νέων αστυνομικών ,εκ των οποίων οι 360 θα προσληφθούν στα Σκόπια, όπου η εκλογική μάχη είναι αμφίρροπη.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πολίτες της πΓΔΜ, να είναι ενήλικες, να μπορούν να ομιλούν τη "Μακεδονική γλώσσα", κουτσά στραβά , και είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Λίγο πιο πέρα, έχουμε το Αλβανικό Κράτος Δικαίου που το στηρίζει η Ευρώπη
και ο Μεγάλος αδελφός . Ο δικηγόρος του 74χρονου κρατούμενου από τους Αλβανούς Μπόγκνταν Μίτροβιτς, Ντέγιαν Βάσιτς, μίλησε στην εφημερίδα «Πολίτικα» και αποκάλυψε ότι ο Μπόγκνταν Μίτροβιτς, συνελήφθη και κρατείται με βάση τη δήλωση του αλβανού γείτονά του ,Τζελαντίν Σαντικάι ο οποίος έχει καταπατήσει την περιουσία του Μίτροβιτς, και ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σέρβων στο Δήμο της Σούβα Ρέκα.

Ο Σαντικάι δεν έχει καταθέσει κάτι συγκεκριμένο. Αναφέρει, «Έχω ακούσει….», και «στο χωριό λέγεται…. » κλπ.

Όπως δήλωσε ο κ. Βάσιτς ρώτησε τον εισαγγελέα αν του φάνηκε ύποπτο το ότι ο Σαντικάι αποφάσισε να «μιλήσει» στην εισαγγελία 18 χρόνια μετά το υποτιθέμενο έγκλημα, όταν Μίτροβιτς ήταν ένα βήμα μακριά από το να πάρει πίσω την καταπατημένη περιουσία του. 

Και όμως το Κράτος Δικαίου στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, την Ουάσιγκτον, τα δικαιώματα ενός αθώου, που τον έκλεισαν στη φυλακή για να τον φοβίσουν ένας ψευτοδικαστής και ένας ψευδομάρτυρας καταπατητής δεν υα υπερασπίζεται.

Τα κούφια λόγια του Πουστρόν. Τα κούφια λόγια της Μερκέλ. Της Υπάτης Μογκερίνι.

Και στα Τίρανα, ο μεταρρυθμιστής χασισεμπορος που γκρεμίζει τα σπίτια των Ελλήνων ανακοίνωσε ότι ότι η μάχη κατά της χασισοκαλλιέργειας τέλειωσε.
Η ΕΕ ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο. Νίκησε! Και «οι διεθνείς εταίροι επιβεβαιώνουν ότι το έδαφος μας είναι τώρα καθαρό».

Έτσι παίζεται το πολιτικό θέατρο, των μεταρρυθμίσεων, και του Κράτους Δικαίου. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπριζιτε πουστρον μακροοοον