Όποιο σάιτ και να ανοίξετε σήμερα, θα μάθετε ότι στις 22 Φεβρουαρίου 1822 επαναστάτησε η Νάουσα.
Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, η κήρυξη της επανάστασης στην Νάουσα έγινε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου με πανηγυρική δοξολογία.
Όλοι , αβασάνιστα , υιοθετούν την ημερομηνία που πρότεινε ο βουλευτής του λαϊκού Κόμματος Γεώργιος Φιλιππίδης, δηλαδή τις 22 Φεβρουαρίου .
Η 22α Φεβρουαρίου 1822 όμως, δεν ήταν Κυριακή.
Κυριακή, και μάλιστα της Ορθοδοξίας ήταν η 26η Φεβρουαρίου, που ήταν η πρώτη Κυριακή των νηστειών, αφού το Πάσχα του 1822, έπεφτε στις 2 Απριλίου.
Στις 22 Φεβρουαρίου/3 Μαρτίου 1821 ,ο Μονόχειρ, υπό την επιρροή της «αυλής» του Κισινιέφ και των φίλων του Ρώσων «Δεκεμβριστών», απέρριψε το διάβημα του «Κέντρου τη Πίζας» για αναβολής της κίνησης των όπλων και εσπευσμένα διέβη τον Ρουβίκωνα, ( τον Προύθο), και την επομένη 23 Φεβρουαρίου που ήταν Κυριακή ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στο Ιάσιο της Μολδαβίας. Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου εξέδωσε και την επαναστατική του προκήρυξη με τίτλο, «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», που ηταν το σύνθημα των Φιλογενών.
Τέλος πάντων, στις 22 Φεβρουαρίου 1973 έκλεισε για πάντα τα μάτια της η Κατίνα Παξινού .
Στις 10/22 Φεβρουαρίου 1828, υπογράφηκε η συνθήκη του Τουρκμεντσάι μεταξύ της Περσίας και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, με την οποία έληξε ο Ρωσοπερσικός πόλεμος του 1826-1828.
Στις 22 Φεβρουαρίου 1848 το διεθνές επαναστατικό και τραπεζικό κέντρο ξεκίνησε από το Παρίσι με τη λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» τη σειρά τωνεξεγέρσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο πλην της Αλβιώνος. Το 1882 , ο Μίλαν Ομπρένοβιτς ανακήρυξε τη Σερβία σε βασίλειο και ο ίδιος έγινε βασιλιάς ως Μίλαν Γ, και το 1948. ξεκίνησε το κομμουνιστικό πραξικόπημα στην Τσεχοσλοβακία.
Τα σημαντικότερα γεγονότα της σήμερον, όμως είναι η αποστολή στις 22 φεβρουαρίου 1946 του τηλεγραφήματος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζώρτζ Κέναν, προς τα Κεντρικά που ςισηγούνταν στην αμερικανική κυβέρνηση την πολιτική «περιορισμού» της ΕΣΣΔ, και ανάσχεσης του Κομμουνιστικού Κινδύνου και η δημόσια εκτέλεση στο Παρίσι, το 1680, της «Λα Βουαζέν», της Καλής γειτόνισσας.
Το τηλεγράφημα Κέναν, συνδέεται με την αμερικανική βοήθεια, το δόγμα Τρούμαν, το Βίστι και τον Γράμμο και η «Λα Βουαζέν», με την Χίλαρι, και τους προστάτες των «προσφυγόπουλων» και των παιδιών της Αιτής.
Όλα τα γεγονότα της 22ας Φεβρουαρίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/02/22.html
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
1 σχόλιο:
Σοβιετική Ένωση και Κομμουνισμός δεν υπάρχουν πλέον σήμερα, η πολιτική του "περιορισμού" της Ρωσίας όμως παραμένει...
Δημοσίευση σχολίου