7/2/19

Μια Ματιά στην ιστορία

Στις 7 Φεβρουαρίου 1956 οι Άγγλοι σημάδεψαν και σκότωσαν στην Αμμόχωστο τον τον 17χρονο σημαιοφόρο , Πετράκη Γιάλλουρο. Στις 7 Φεβρουαρίου 1941. Η τελευταία μάχη της επιχείρησης «Πυξίδα» και η τελική καταστροφή της Ιταλικής 10ης Στρατιάς στην Αφρική. Τα υπολείμματα της Ιταλικής 10ης Στρατιάς απέτυχαν να διασπάσουν τις αγγλικές γραμμές στην Μπέντα Φομμ και να διαφύγουν προς την Σύρτη. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο στρατηγός Τελλέρα .Μεταξύ των 25.000 αιχμαλώτων ήταν οι στρατηγοί Κόνα και Μπαμπίνι. Στις 9 Φεβρουαρίου 1941 ο Τσώρτσιλ διέταξε την λήξη της επιχείρησης και τη μεταφορά μέρους των βρετανικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Στις 7 Φεβρουαρίου 1942 , οι Κροάτες Ούστασι εκτέλεσαν 2.315 κάτοικους σερβικών χωριών κοντά στην Μπάνια Λούκα. Στο χωριό Ντράγκουλιτς εκτελέστηκαν 1.363 .Στο Σάργκοβατς 257 .Στο Μοτίκε 679 και στο Ράκοβατς 16. Συνολικά 2.315 εκ των οποίων 551 παιδιά. Οι δράστες της σφαγής είχαν διοικητή τον αντιστράτηγο Ιωσήφ Μίσλοβ που τον συνόδευε ο καθολικός μοναχός Μίροσλαβ Φιλίποβιτς. Στις 7 Φεβρουαρίου 1962 . Η (δημοκρατική) κυβέρνηση Κέννεντυ σε απάντηση των εθνικοποιήσεων αμερικανικών περιουσιών, επέβαλε εμπάργκο στην Κούβα. Στις 7 Φεβρουαρίου1964, οι Μπητλς έφτασαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Στις 7 Φεβρουαρίου1965, η αμερικανική αεροπορία ξεκίνησε την επιχείρηση «Κεραυνός» που προέβλεπε μαζικούς βομβαρδισμούς στο Βόρειο Βιετνάμ. Στις 7 Φεβρουαρίου 1943. Στη μάχη του Ατλαντικού, τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου, το γερμανικό U-402, βύθισε 2 αμερικανικά φορτηγά, το βρετανικό «Άφρικα», ένα νορβηγικό δεξαμενόπλοιο, και το 4965 τόνων «Καλλιόπη» που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα. Χάθηκαν 4 από το πλήρωμα. Αργότερα τράκαραν το ελληνικό φορτηγό «Αδάμας», 4144 τόνων, που μετέφερε και αυτό σιδηρομετάλλευμα, τράκαρε με το σιδηρομετάλλευμα, και το «HMS Beverley». Το Αδάμας εγκαταλείφτηκε και βυθίστηκε στην επομένη. Στις 7 Φεβρουαρίου 1944, έξι βρετανικά μαχητικά επιτέθηκαν με ρουκέτες και πολυβολισμούς κατά του ναυλωμένου από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. σουηδικού φορτηγού, «Wiril», που ξεφόρτωνε ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Χίου.Αποτέλεσμα της επίθεσης 17 νεκροί, μεταξύ των οποίων και Έλληνες πολίτες. Υπήρξαν επίσης δεκάδες σοβαρά τραυματίες, από τους εργάτες του λιμανιού πολλοί από τους οποίους δεν επιβίωσαν. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Σουηδός εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Νίλσον. Στις 7 Φεβρουαρίου 1920,εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους στο Ιρκούτσκ ο αφοσιωμένος στους Άγγλους αρχηγός των «Λευκών», Ναύαρχος Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Κόλτσακ. Όλα τα γεγονότα της 7ης Φεβρουαρίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/02/7.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

13 Μαρτιου 1962 αμερικανοι γαλοναδες σοφιστηκαν σχεδιο να εισβαλουν στην Κουβα με θυματα αθωους Αμερικανους και Κουβανεζους πολιτες.
Το σχεδιο ονομαστηκε "Επιχειρηση Νορθγουντς" και προεβλεπε "αεροπειρατειες" και βομβαρδισμους αμερικανικων πολεων υποτιθεται απο (βαμενα) "Κουβανεζικα" πολεμικα.
Ο λογος;
Η εβραιϊκια μαφια ηθελε να εκδικηθει τον Καστρο που τους εκλεισε τα καζινα και τα μπουρδελα. Βεβαια αυτος εκανε την Κουβα ενα απεραντο μπουρδελο, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Ευτυχως ο Κεννεντυ πεταξε εξω τους σαλεμενους που του προτειναν το "σχεδιο".

Αυτο που απετυχαν να κανουν οι προδοτες της ανθρωπωτητας τοτε, το πετυχαν με την ...τρομοκρατικη επιχειρηση της 11ης Σεπ 2001.
Τουτη τη φορα ομως δεν ηταν ο Καστρο ο εχθρος, αλλα ο νεος Χιτλερ ο Σανταμ.
Με τις σημερινες προεκτασεις στην Ελλαδα μας και γενικοτερα στην Ευρωπη φυσικα.

https://www.globalresearch.ca/operation-northwoods-1962-false-flag-directed-against-cuba-casualty-lists-would-cause-a-helpful-wave-of-indignation-paris-brussels-terror-attacks-is-it-relevant/5516374


Ο Μπογιατζης τσι καρδια της