14/2/19

Κρατάει χρόνια αυτή η Σαουδαραβική κολόνια

14 Φεβρουαρίου 1945. Στη Γιορτή του Βαλεντίνου. 
Η Συμφωνία Αμοιβαίου Συμφέροντος» επί του Κουίνσι. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Ο Ρούσβελτ συναντήθηκε πάνω στο καταδρομικό « Κουίνσι» στα ανοιχτά του Σουεζ με τον Αμπντούλ Αζίζ της Σαουδικής Αραβίας και έκλεισαν «μυστική συμφωνία» αμοιβαίου Συμφέροντος . Δεν υπογράφηκαν χαρτιά. Μόνο χειραψία. Οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν στους Σαούντ το θρόνο τους και την Ασφάλεια τους, με αντάλλαγμα την ασφαλή πρόσβαση των ΗΠΑ στα Κοιτάσματα πετρελαίου και την υποστήριξη των Εβραίων στην Παλαιστίνη .

1941. Στο Μπερχτεσγκάρντεν ο Χίτλερ με τον Ρίμπεντροπ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της Γιουγκοσλαβίας Ντράγκισα Τσβέτκοβιτς και τον Υπουργό εξωτερικών Τσίντσαρ-Μάρκοβιτς και τους ζήτησαν μια γρήγορη απόφαση για ένταξη στο τριμερές σύμφωνο και επέμειναν πως ήταν «η τελευταία ευκαιρία της Γιουγκοσλαβίας».
Ο Χίτλερ έκανε ειδικές παραχωρήσεις προς τη Γιουγκοσλαβία από τους οποίους δεν ζήτησε τίποτα , που «θα ήταν αντίθετο προς τις στρατιωτικές παραδόσεις και την εθνική υπερηφάνεια» της Γιουγκοσλαβίας. 
Δεν ζήτησε ούτε διέλευση στρατευμάτων, ούτε χρήση του σιδηροδρόμου, ούτε εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων, ή στρατιωτική συνεργασία, και επιπλέον τους εγγυήθηκε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γιουγκοσλαβίας.
Ο Τσέτκοβιτς και ο Μάρκοβιτς ζήτησαν να επιστρέψουν στο Βελιγράδι και να ενημερώσουν τον αντιβασιλέα πρίγκιπα Παύλο.
Οι αγγλικές εφημερίδες, ( που ήξεραν καλύτερα)έγραψαν ότι ο Χίτλερ απαίτησε άδεια διέλευσης στρατευμάτων και πυρομαχικών, και οικονομικής συνεργασίας
Στη Λιβύη, αποβιβάστηκε η 5ης Μεραρχίας του «Άφρικα Κορπς», (που αργότερα μετονομάστηκε σε 21η μεραρχία Πάντσερ), το 3 τάγμα αναγνώρισης και το 39ο Panzerjägerabteilung και στάλθηκαν αμέσως στην πρώτη γραμμή στη Σύρτη όπου βρίσκονταν τα υπολείμματα της ιταλικής 10ης Στρατιάς. 



Όλα τα γεγονότα της 14ης Φεβρουαρίου θα τα διαβάσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...