23/2/19

H TK9 Συνομωσία της Οδού Κάτωνος το 1820 στο Λονδίνο

H νίκη στο Βατερλό του Ουέλλιγκτον έφερε φτώχια και δυστυχία στην Αγγλία. Χιλιάδες πεινασμένοι απόστρατοι ενώθηκαν με τους πεινασμένους των πόλεων. Ήταν μια εποχή «Αναταραχής» και πολιτικής κρίσης. Οικονομική ύφεση μαζί με πολιτική καταπίεση και νόμους προληπτικών διώξεων. 

Το Δεκέμβριο του 1816 στο Ίσλινγκτον του Λονδίνου η αστυνομία χτύπησε στο ψαχνό τους απεργούς. Το καθεστώς των Τραπεζιτών αισθανόταν το Καζάνι που έβραζε. Ο θάνατος του βασιλιά Γεωργίου Γ, στις 29 Ιανουαρίου του 1820, δημιούργησε μια νέα κυβερνητική κρίση, από την οποία βγήκε νικητής ο λόρδος Λίβερπούλ με την αστυνομία. 

Οι χαφιέδες ανέφεραν ότι οι Ιρλανδικική κοινότητα στο Λονδίνο, και μια σειρά από συντεχνίες με πρώτους τους τσαγκάρηδες ετοιμαζόντουσαν να ξεσηκωθούν. Το ίδιο και τα εργοστάσια στον Βορρά.

 Τότε, η αστυνομία που παρακολουθούσε μια ομάδα ολιγομελή ομάδα Ριζοσπαστών σοσιαλιστών και Ρεπουμπλικανών που ονομαζόντουσαν «Σπενσεριστές», εβαλε έναν δικό της να τους προτείνει να επιτεθούν στο σπίτι του λόρδου Χάροουμπι, όπου θα πήγαινα για δείπνο ο Λίβερπουλ και οι Υπουργοί για αν τους σκοτώσουν. Το κλειδί στην ιστορία ήταν ότι ένας μιγάδας μπάσταρδος από τη Τζαμάικα, που ήταν μέλος του γκρουπ, είχε δουλέψει υπηρέτης στου Λόρδου. 

Τέλος πάντων στις 23 Φεβρουαρίου, η αστυνομία εισέβαλε στην Γιάφκα στης οδού Κάτωνος και συνέλαβε 13. 
Από εκεί και μετά ανέλαβε ο ανεξάρτητος Τύπος. Στο τέλος την πρωτομαγιά κρέμασαν γα παραδειγματισμό 5. Επεισόδια και διαδηλώσεις τέλος. 

Η συνομωσία της Οδου Κάτωνος ήταν μια υπέροχη καθεστωτική χορογραφία. 

Όλα τα γεγονότα της 23ης Φεβρουαρίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/02/23.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://russia-insider.com/en/history/vladimir-ii-freed-russia-jewish-oppression-1113-banned-usury-crippling-nation-founded