20/2/19

Η Κεντρική τράπεζα ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλο

Η Αριστερή κυβέρνηση του Αλιέκσι Οβριόπουλου δήλωσε : «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος». 

Ο Γιός του ΕΑΜίτη Στουρνάρα μίλησε για «την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», και το Τέταρτο Ράιχ εκ των βρυξελλών δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους». 

Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με το ποιός είπε τι. Θυμίζω μόνο τον Σαλβίνι που δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα ανήκει στον λαό. 

Ψάξτε να βρείτε ποιο Κόμμα και ποιος πολιτικός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι Τραπεζίτες, αλλά ανεξάρτητοι λαοί και ότι κανείς τραπεζίτης δεν είναι πάνω από το λαό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καμμένος!

Ανώνυμος είπε...

επειδή έχουν μάθει στον λαουτζίκο ότι το να είσαι ανεξάρτητος είναι καλό πράγμα, χαίρονται όλοι μαζί που οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν χειραγοωγούνται από τους κακούς καπιταλιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν μπαρμπα-Σπύρο πάλι μέσα έπεσες.

https://dimpenews.com/2019/02/19/%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-ee-m%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η (δήθεν) "διαφωνία" του Στουρναρ με τον Τσιπρα πώς σάς φαίνεται; Αφού μαζί συννενοηθηκαν για να κλείσουν τις τράπεζες(του "μπάρμπα" από το New York)!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε παιδιά... Αυτη η "Τράπεζα της Ελλάδος" δεν έχει στο καταστατικό της ότι παύει να υφίσταται, αν χάσει το εκδοτικό προνόμιο;

Γιατί, λοιπόν, την κρατάμε ακόμα μετά το ευρώ και την πληρώνουμε;