12/2/19

Γιατί, ο Χίτλερ δεν ήταν , (δυστυχώς), στρατηγός

Στις 12 Φεβρουαρίου 1941, τα πρώτα τμήματα του «Άφρικα Κορπς» του Ρόμελ, αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης. Το «Άφρικα Κορπς», αποτελούνταν από την 15η Μεραρχία Πάντσερ, την 5η Ελαφρά Μεραρχία , την 90η Ελαφρά Μεραρχία Πεζικού, και την 164η Ελαφρά Μεραρχία Πεζικού. 

Αν, οι δυνάμεις που διατέθηκαν για την βαλκανική εκστρατεία και που δεσμεύτηκαν στην Ελλάδα και την Γιουγκοσλαβία, είχαν διατεθεί στον Ρόμελ, ο πόλεμος θα είχε διαφορετικό τέλος. 

Αν ο Χίτλερ, ήταν στρατηγός, θα είχε καταλάβει γιατί ο Ναπολέων πήγε στην Αίγυπτο, και θα ήξερε ότι ο πόλεμος δεν κρίθηκε στο Στάλινγκραντ τον χειμώνα του 1942, αλλά το καλοκαίρι του 1942 στο Ελ Αλαμέιν. 

Ο Τσώρτσιλ, θυσιάζοντας τα «πιόνια» Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία, κέρδισε την παρτίδα, διότι ο αντίπαλος «παίκτης», ήταν «σκακιστής καφενείου» και δεν ήταν…. Γκραντ μετρ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλη η διήγηση του Δευτέρου Πολέμου είναι ότι ξαφνικά όλοι καλοί ενώθηκαν και νίκησαν το απόλυτο κακό. είναι περίεργο το ότι υλιστές, άθεοι και μαρξιστές έχουν την άποψη ότι ο Χίτλερ ήταν κάποιο υπερφυσικό κακό που υπερέβαινε την ιστορία, ενώ όλοι οι άλλοι σφαγείς της ιστορίας όπως οι μογγόλοι και μογγολότουρκοι ήταν απλά "φύλα που μετακινούνταν μέσα στο ιστορικό προτσές", κανένα κακό εκεί και κανέναν μένος για γενοκτονίες και φυσικά όλα μπορούν άνετα να αναθεωρηθούν αρκεί να μην αγγίξεις τον μεγάλο πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Είχε όμως πολεμική εμπειρία στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, που πολέμησε σαν δεκανέας. Περισσότερη σίγουρα από μας Χατζάρα...

Ανώνυμος είπε...

Κατ εμε 6ο μεγαλο ερωτημα ειναι γιατι δεν περασε μεσα απο την ΤΟΥΡΚΙΑ για να φτασει στις πετρελαιοπαραγωγες περιοχές της Μοσουλης και μετα ισως κατα του ΜΠΑΚΟΥ. Εχετε καμμια απαντηση?

Ανώνυμος είπε...

Οι Ισπανοί παρέμειναν ουδέτεροι και δεν άνοιξαν μέτωπο με τους Άγγλους. Εάν είχε καταληφθεί το Γιβραλτάρ και η πρόσβαση στην Μεσόγειο από την θάλασσα, οι 'Αγγλοι δεν θα κυριαρχούσαν ναυτικά ο πόλεμος θα είχε πάρει άλλη τροπή από το 1941.

Μπορεί να είχε τελειώσει με εκατέρωθεν συμφωνίες και φυσικά δεν θα χάναμε 100δες χιλιάδες Ελληνες στον πόλεμο με Ιταλούς - Βουλγάρους - Γερμανούς - Αλβανούς - Κομμουνιστοσυμμορίτες