17/2/19

Η στρατηγική του Αλιέκσι και η αμηχανία των «άλλων»

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Ο Αλιέκσι, που είναι στη «σωστή πλευρά», αφού έβαλε τις βάσεις για ένα νέο μέλλον στα Βαλκάνια , στήνει με μεταγραφές εξαγορές και συγχωνεύσεις, «Αντιδεξιό μέτωπο» για να κάνει «προοδευτικές αλλαγές» στο αύριο της χώρας.

 Όπως είπε στο Μόναχο, «η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που τρέμουν μπροστά στις αλλαγές, αλλά από εκείνους που τολμούν» . 
Το «Αντιδεξιό μέτωπο» για «προοδευτικές αλλαγές» είναι η απάντηση του διεθνισμού στην «ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού».
Αυτή είναι η ουσία
Ο Αλιέκσι έχει στρατηγική. «Εμείς», η «εθνική ρητορεία», είμαστε «σκορποχώρι» και η Χρυσή Αυγή τραβάει την δική της ανηφόρα. 
Επικοινωνιακή στρατηγική δεν έχουμε. Το βλέπετε και στους τίτλους της Ελεύθερης Ώρας, του Μακελειού , και του Ελεύθερου Κόσμου. 

Οι τίτλοι των εφημερίδων του Αλιέκσι τα λένε όλα. 
Έθνος: Αντιδεξιό μέτωπο στήνει ο Τσίπρας
Αυγή: Η μάχη για τις προοδευτικές αλλαγές και το αύριο της χώρας Documento: Ο κρυφός χρηματοδότης Μαρέβας και "Πρώτου Θέματος" 

Στις εφημεριδες του Κούλις πλήρης αμηχανία.

 Η Καθημερινή με άσχετο τίτλο «Κωδικός 28ος μεσημβρινός» ασχολείται με τον σύντροφο Ερντογάν. 
Το ίδιο και η Real News του κ Χατζηνικολάου που χρεωστάει πολλά. «Ο σουλτάνος μυρίστηκε... αέριο!» φωνάζει. Ο Ελεύθερος Τύπος, με τίτλος 7+1 μυστικά για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων, προβάλει το κυβερνητικό έργο για τους πτωχούς «φεσατζήδες». Το ιδιο και η Βραδυνή. «Τέλος η προστασία της πρώτης κατοικίας» Η «Δημοκρατία» θυμήθηκε το κατοχικό δάνειο και φωνάζει , «190 δισ. ευρώ» το κατοχικό χρέος! Η Μακεδονία, βρήκε λαϊκό θέμα και διέξοδο με τη γρίπη και το Ορφανό ασχολείται με το δάνειο του κ.Πολλάκη. 

To Πρώτο Ψέμα που είναι και αυτό στη «σωστή διεθνιστική πλευρά» δημοσίευσε νέα ΤΚ9 δημοσκόπηση της «Marc» που είναι η πιο «φιλική» προς το «Τζάκι» του Κούλις-Μαρεβα, που δίνει προβάδισμα 13 μονάδων στη ΝΔ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ Στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Ψέμα» η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 31,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 18,1% . Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%. Στην πρόθεση ψήφου για το Δήμο της Αθήνας μεγάλο είναι το προβάδισμα του ομομήτριου αδελφού του Κούλις Κώστα, ο οποίος λαμβάνει 38,3%. Δεύτερος έρχεται ο ιχθυοπαραγωγός Παύλος Γερουλάνος με 12%. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος εχει 10,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 8,1% και ο Νίκος Σοφιανός 4,8%.

 Η πολιτική είναι μια ψευδαίσθηση. Παντού, ο λαγός στιφάδο, με τα χεράκια του, διαλέγει αυτόν που του επιβάλει το σύστημα και είναι πάντα πρόθυμο και υπάκουο παιδί. των λεσχών, των ιδρυμάτων, πρόθυμος, υπάκουος. Όπως ο Αλιέκσι , το Κούλις και το Μπακογιάννης.

 Επειδή η αγέλη των καταναλωτών του λαγού στιφάδο δεν έχει κρίση, της δημιουργούν την εντύπωση ότι διαλέγει. Όπως στο σουπερμάρκετ.
 Στην πραγματικότητα, του φυτεύουν στο κεφάλι, τη σερβιέτα αυτόν που θέλουν, και ο τηλεθεατής καταναλωτής νομίζει ότι αυτον που ήθελε διάλεξε. Και στο 1% να είναι στην πραγματικότητα ο Αλιέκσι και ο Μπακογιάνη αυτή την ώρα, στις εκλογές θα φτάσουν κοντά στα ποσοστά που τους δίνουν . Με την θέληση και την ψήφο του λαγού, που του λένε οι άνωθεν «αυτόν πρέπει να ψηφίσεις», και πάει και τον ψηφίζει .Οτι θέλει το αφεντικό. 

Με δυο λόγια, ο Αλιέκσι, το ΕΑΜ, το ΝΑΤΟ και η αμερικανική πρεσβεία έχουν τολμηρό σχέδιο, επιβίωσης, με μεταρρυθμίσεις. Οι φιλελέ-ντιντίδες περιμένουν οδηγίες , και οι ,«Εμείς», «τρείς λαλούν και δυο χορεύουν».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μάζες πάντα ακολουθούν την καθεστωτική αντίληψη, η αλλαγή έρχεται από ομάδες επαναστατών που εγκαθιδρύουν μία νέα τάξη και την επιβάλλουν στο πόπολο. Τον όρο "επαναστάτης" τον γενικεύω, και οι Ρότσιλντ επανάσταση κάνανε.

Οπότε είναι χαζό να περιμένεις να ανατραπεί το καθεστώς μέσω του ίδιου εργαλείου χειραγώγησης, δηλαδή των εκλογών και της γενικότερης δημοκρατικής αντίληψης των πραγμάτων. Το πόπολο μπορεί μόνο να σκούξει σαν βόδι που πεινάει ή πονάει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τάκης Μουσσάς που καθημερινά επί 2 με 3 ώρες μιλάει για "προδότες" αλλά θα κάνει την επανάσταση νόμιμα και κοινοβουλευτικά, έκανε και κόμμα και πάει για 0,0001%.

Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να φέρει ως παράδειγμα τον Σαλβίνι και άλλα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη, όπως και τον Τραμπ, ωστόσο άλλο Ιταλός και άλλο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΡΑΓΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνεις.
Δεν βλέπεις ότι πέφτουν λεφτά αβέρτα από υπηρεσίες και υπηρέτες των αθέατων για να στηθούν στο παρά πέντε δεξια και ακροδεξιά "ποτάμια"
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Ανώνυμος είπε...

Η Χούντα ξέπλυνε τον "εθνάρχη" από την προδοσία τής Ζυρίχης καί τον επανέφερε
αχραντο κι΄αμόλυντο το 74 ,ο Αλιέκσης ξεπλένει τή χρεοκοπημένη μεταπολίτευση καί
την επαναφέρει σαν σωτήρα. Η προδοσία είναι σαν το τανγκό χορεύεται πάντα από δύο,
Στή Μικρασία το χόρεψαν ο Βενιζέλος κι΄ο Κωνσταντίνος ,στη Κύπρο ο Καραμανλής
καί ο Ιωαννίδης .Στο ψευτομακεδονικό χρειάστηκε καί τρίτος ,ο Πάνος πού ήταν το
κρυφό χαρτί της προδοσίας.Ο Κούλης απλά θα υπακούσει το "Διεθνές δίκαιο" .....