16/2/19

Είκοσι χρόνια μετά ποιος θυμάται τις καταλήψεις των ελληνικών διπλωματικών αποστολών από τους Κούρδους και τα τερατώδη ψέματα του Πάγκαλου

Στις 16 Φεβρουαρίου 1999, μετά την παράδοση του Οτσαλάν από τον Πάγκαλο και τον Σημίτη στους Τούρκους, οι Κούρδοι εισέβαλαν και κατέλαβαν τις ελληνικές πρεσβείες στη Βόννη, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τις Βρυξέλλες και τη Χάγη καθώς και τα προξενεία της Ελλάδας στο Ανόβερο, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στη Φρανκφούρτη στη Στουτγάρδη και στη Μασσαλία.
 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν έξω από την ελληνική Πρεσβεία στη Κοπεγχάγη έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη και στην ελληνική πρεσβεία. της Μόσχας. 
Εγώ τότε ήμουν στο Βελιγράδι.
 Οι Γιουγκοσλάβοι και οι Παλαιστίνοι φίλοι μας ενημέρωσαν τον κουμπάρο μου τον Αντώνη τη νύχτα της 15ης, ότι κάτι έγινε με τον Οτσαλάν, τον οποίο έπιασαν οι Τούρκοι, και ότι το πρωί θα γινόντουσαν καταλήψεις των ελληνικών διπλωματικών αποστολών από τους Κούρδους. 

Ο Αντώνης και εγω ενημερώσαμε αμέσως τον πρέσβη Παναγιώτη Βλασσόπουλο και εκείνος την Αθήνα. 

Πάντως οι «Γιουγκοσλάβοι» που το έλεγχαν το πράγμα δεν επέτρεψαν να γίνει «τζέρτζελο» στην ελληνική πρεσβεία, και δεν υπήρξε καν αστυνομική παρουσία. Εγω , το γραφείο Τύπου , που ηταν εκτός πρεσβείας το άνοιξα κανονικά στις 9 το πρωί. 
20 χρόνιοι μετά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως πιάστηκαν με τα σώβρακα οι πρέσβεις στην Χάγη και την Βιέννη. Τ
έλος πάντων. 

Τον ίδιο έλεγχο στους Κούρδους, που είχαν οι Γιουγκοσλάβοι είχαν και οι Ρώσοι. Στη Μόσχα έγινε απλώς διαδήλωση και όχι κατάληψη. Το υπουργείο εξωτερικών ειχε ανακοινώσει ψευδώς ότι «πλήθος εξαγριωμένων Κούρδων διαδηλωτών έχει εισέλθει στον περίβολο της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα και προσπαθεί να μπει στο κυρίως κτίριο. Οι διαδηλωτές έχουν σπάσει τζάμια της πρεσβείας, υπάλληλοι της οποίας έχουν οχυρώσει τις εισόδους τοποθετώντας έπιπλα. Η πρεσβεία έχει απευθυνθεί στη ρωσική αστυνομία, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει επέμβει». Οι Κούρδοι δεν μπήκαν ποτέ στον περίβολο και η ρωσική αστυνομία ήταν εκεί διακριτικά και με πολιτικά. 

Ο γελοίος και άτιμος υπουργός Εξωτερικών, του Αβρούρι Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε δηλώσει στις 16 Φεβρουαρίου:

 «Η ελληνική κυβέρνηση για ανθρωπιστικούς λόγους είχε δεχτεί να τον φιλοξενήσει στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στην Κένυα τον Οτσαλάν», 
ο οποίος , «χθες το βράδυ ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι ότι επρόκειτο να μεταβεί στην Χάγη για να ζητήσει άσυλο από την ολλανδική κυβέρνηση. Παρά τις αντίθετες προτροπές της Ελλάδος ο Οτσαλάν επέμενε στην άποψη του, οπότε οργανώθηκε αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε προς το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Στη διαδρομή όμως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Κούρδος ηγέτης άλλαξε πορεία και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει καμία πληροφορία για την τύχη του Οτσαλάν και ζήτησε επίσημη πληροφόρηση από το υπουργείο Εξωτερικών της Κένυα, και ενημέρωσε τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ παράλληλα ζήτησε και σχετικές πληροφορίες από την αμερικανική κυβέρνηση».

 Ο Μεγάλος Τραγουδιστής, και τόνισε και ότι , «οι εξελίξεις σχετικά με τον Κούρδο ηγέτη δικαιώνουν τη συνετή συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και αποτελούν ένα κραυγαλέο μάθημα για όσους καπηλεύονται τον πατριωτισμό συστηματικά για ίδια οφέλη». 

Τα θυμίζω επειδή τα καθάρματα είναι παντοτινά.

 ΥΓ. Δικηγόρος του Οσταλάν ήταν ο Φαήλος Κρανιδιωτης.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Οι Κούρδοι ανέκαθεν ήσαν μισθοφόροι και λακέδες του Κεμαλ, των ΗΠΑ! των Ρώσων και πάει λέγοντας. Ποτέ δεν πολέμησαν ευθέως για την ελευθερία τους.
Η ιστορία, η οποία είναι πάντα αδέκαστος κριτής, τους τιμωρεί ήδη έτσι όπως χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, τι ρόλο έπαιξε ο Καλεντερίδης; Γιατί δεν αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές που είχε;

Ανώνυμος είπε...

Ο οτσαλαν δόθηκε ως αντιπαροχή στον ερντογαν, όταν φυγαδευτηκε ο γκιουλεν από την σία στα πάτρια. Το ότι επιλέχθηκε να παραδοθεί από την ελλαδα είναι μια ακόμα υπονομευτικη ψυχολογική επιχείρηση εναντίον των Ελλήνων από την ίδια τους την κυβέρνηση και την υπηρεσία πληροφοριών.

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 18 Απριλίου 1922 συνήλθε και πάλι η Εθνοσυνέλευση και συζήτησε το «Εθνικό Θέμα»

Ένα εντελώς λάθος σχόλιο "εγκύρων" "Αθηναϊκών  Κύκλων" από το "ΕΜΠΡΟΣ" που "εξέφραζε" τον  μεταρρυθμ...