15/7/21

15 Ιουλίου 1974. Το Colpo-Grosso. Πραξικόπημα Cia-Ιωαννίδη στη Λευκωσία, για να σωθεί η Κύπρος, την οποία παρέδιδαν στους Τούρκους , με την διάλυση της Εθνοφρουράς, ο πράκτορας του ΜΙ6, Μούσκος και το ΑΚΕΛ.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ιουδαϊκό/νατοϊκό πραξικόπημα του μασόνου και πράκτορα Ιωαννίδη στην Κύπρο , άρχισε την 6η Οκτωβρίου 1973, με την αιφνιδιαστική επίθεση των Αράβων στο Σινά και το Γκολάν. Με τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. 

 Ο ιουδαίος Κίσινγκερ , με την διπλή ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ, διαχειρίστηκε προσωπικά και σκηνοθέτησε από το παρασκήνιο την Κυπριακή Προδοσία αφού, ο τότε πρόεδρος Νίξον κλυδωνιζόταν λόγω του σκανδάλου Γουότεργέητ. 

 Ο (μέγας ) και αείμνηστος Έλλην δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, σε μια συνέντευξή του στην «Ηerald» αποκάλυψε ότι οι αποφάσεις του Κίσινγκερ, είχαν ληφθεί σε μια κλειστή σύσκεψη των μυστικών υπηρεσιών, τέσσερεις μήνες πριν το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο.

 Το σχέδιο Κίσινγκερ προέβλεπε την παραπλάνηση του Μακαρίου, με βάση τα «παλιά σχέδια «Νίκη» και «Aπόλλων» που είχαν περιέλθει στα χέρια των Μακαριακών από το καλοκαίρι του 1973 , και τα οποία προέβλεπαν την έξοδο αρμάτων από τα στρατόπεδα τα οποία θα οδηγούσαν μυημένοι εις την E.O.K.A. εθνοφρουροί, για να έρθει σε ρήξη με την Εθνοφρουρά και να προκαλέσει έτσι την επέμβαση των Αθηνών και τελικά των Τούρκων.

Τον Μάρτιο του 1974, η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών ανακάλυψε έγγραφα της ΕΟΚΑ Β' τα οποία κατέγραφαν πλάνα για διενέργεια πραξικοπήματος υποβοηθούμενο από την Χούντα των Αθηνών, και  στη συνέχεια ο κύπριος πρέσβης στην Ουάσιγκτον και στενός συνεργάτης του Μακαρίου Νίκος Δημητρίου επισκέφθηκε τον αρμόδιο υφυπουργό Ρότζερ Ντέιβις και τον υπεύθυνο του κυπριακού Γραφείου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τομ Μπόγιατ και εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ανατροπής του Αρχιεπισκόπου από τη χούντα των Αθηνών. 

 Αυτές οι πληροφορίες αποτέλεσαν την βάση της παραπλάνησης του Μακαρίου. 

Σύμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Λευκωσίας προς τον Χένρι Κίσιγκερ, στις 8 Απριλίου 1974, ο Μακάριος κατονόμασε τον Ανδρέα Ποταμιάνο ως χρηματοδότη της «τρομοκρατικής» ΕΟΚΑ Β. 

 Οι αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωναν τους Μακαριακούς για το παραπλανητικό πρόγραμμα αποστολής όπλων και χρημάτων προς τους ανθρώπους της «αμερικανικής συνομωσίας». 

Χρηματοδότης από την Αθήνα εμφανιζόταν ο εφοπλιστής Ποταμιάνος και ως συντονιστής στην Κύπρο , εμφανιζόταν ένας χαφιές του Ιωαννίδη, ο Κοσμάς Μαστροκόλιας, που είχε «ρουφιανέψει» και τον Αλέκο Παναγούλη . 

 Οι αμερικανοί, όλο αυτό το διάστημα , μέχρι και τις 15 Ιουλίου, (μαζί με τους Έλληνες πράκτορες Αβέρωφ κλπ), ενημέρωναν την Μακαριακή πλευρά, και τους Τούρκους, ότι το πραξικόπημα θα το έκανε η ΕΟΚΑ Β, με τον «δανεισμό», ανδρών και όπλων από την Εθνοφρουρά. 

Για τον λόγο αυτό, όπως αφηγήθηκε ο κ. Πάτροκλος Σταύρου, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, «υποθέσαμε ότι επρόκειτο για επίθεση της ΕΟΚΑ Β, στην οποίαν «εδάνεισε» οπλισμό η Εθνική Φρουρά, ακόμη και τανκς, γιατί είδαμε ένα άρμα μάχης να προχωρεί προς την είσοδο του Προεδρικού». 

Επομένως όλες οι αμερικανικές πληροφορίες περί της ΕΟΚΑ ήσαν πλάστες και παραπλανητικές, και καλλιεργούσαν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Μακαριακούς και αντιμακαριακούς.

Ο Μακάριος εμπιστευόταν απόλυτα τους Αμερικανούς

Ακολουθεί απόσπασμα από την αφήγηση του Πατρόκλου Σταύρου:

 «....Ηταν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 1974 ώρα που θα έκλειναν τα γραφεία στο Προεδρικό Μέγαρο, και ο Εθνάρχης Μακάριος με κάλεσε στο γραφείο του. Θα αναχωρούσε για τη θερινή προεδρική κατοικία στο όρος Τρόοδος.... ….

Του είπα ότι ήμουν δέκτης φημών και πληροφοριών για ετοιμαζόμενο πραξικόπημα, ότι, λόγου χάρη, γινόταν αντικατάσταση οδηγών τανκς με άλλους, έμπιστους χουντικούς νεαρούς, ότι γινόταν μετακίνηση τμημάτων στρατιωτικών μονάδων και άλλα ανάλογα και περίεργα και ασυνήθιστα.... Ο Μακάριος με άνεση και σιγουριά μού είπε: «Μη φοβάσαι, πραξικόπημα δεν γίνεται. Και αν είναι να γίνει, θα σε... ειδοποιήσω 24 ώρες νωρίτερα για να λάβεις τα μέτρα σου».... Εξάλλου, είχαμε και τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα ήσαν βασικά λυμένα και θα παίρναμε τις καλές ειδήσεις τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα που έγινε το πραξικόπημα...»

 Άποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα το γεγονός, ότι μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος , έσπευσαν προς υποστήριξη του, αντιμακαριακές δυνάμεις και τα υπολείμματα της ΕΟΚΑ Β’, και αφού αρκετά από τα αντιμακαριακά στοιχεία απελευθερώθηκαν από τις φυλακές όπου κρατούντο. 

Ο Μακάριος πάντως, όταν δραπέτευσε από το Προεδρικό , είχε την εντύπωση ότι το πραξικόπημα το έκανε η E.O.K.A., και ότι θα επανήρχετο σε διάστημα δύο ή τριών ωρών, αφού θα είχαν εξουδετερωθεί οι κινηματίες από το Eφεδρικό. 

Την έκταση και τη σοβαρότητα του πραξικοπήματος την αντελήφθη το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου στη μονή Kύκκου, όταν έμαθε ότι η Εθνική Φρουρά, έκανε το κίνημα. 

 Οι επαφές του Ιωαννίδη, που ήταν έμπιστος και προστατευόμενος της CIA, και είχε μακρά συνωμοτική ιστορία, με τους αμερικανούς πράκτορες γινόντουσαν στην κλινική «Κυανούς Σταυρός», έναντι της αμερικανικής πρεσβείας, που ήταν ιδιοκτησίας του Εβραίου συζύγου της αδελφής του Ιωαννίδη, Ζακ Αλαζράκη. 

Συνομιλητής του ήταν ο υποσταθμάρχης της CIA στην Αθήνα κ. Ρον Εστες που μιλούσε Ελληνικά και μετατέθηκε τον Ιούλιο του 1973 από τη Λευκωσία. 

Ο Ρον Εστες ήταν άριστος γνώστης των ελληνικών πραγμάτων και της γλώσσας και είχε ήδη υπηρετήσει δύο φορές στην Κύπρο, την τελευταία φορά υπό τον Ρίτσαρντ Γουέλς.

 Ο άλλος συνομιλητής ήταν το δεξί χέρι του Έστες ο ελληνοαμερικανικός Γκας Λάσκαρης Αβρακώτου και ο προηγούμενος χειριστής του Ιωαννίδη, ο Πήτερ Κορομηλάς, που είχε μεν μετατεθεί στο Κάιρο αλλά «πεταγόταν» στην Αθήνα. 

 Στην κατάθεση του στην Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την αντικατασκοπία, ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Χένρι Τάσκα, είπε πως, «ο σταθμάρχη της CIA του είχε πει , πως ο Ιωαννίδης, θα συνεχίσει να ακούει μόνο τη CIA και όχι τις προειδοποιήσεις του Στέητ Ντηπάρτμεντ». 

Στις 7 Ιουνίου η CIA έστειλε στην Ουάσιγκτον δύο ξεχωριστές εκθέσεις σχετικά με την Κύπρο. 

Η πρώτη ήταν από την Κύπρο και ήταν ένα δελτίο ενημέρωσης, (National Intelligence Bulletin), το οποίο προειδοποιούσε τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης Νίξον ότι «ο Μακάριος σχεδιάζει να πιέσει για την απομάκρυνση της ελληνικής Εθνοφρουράς από την Κύπρο». 

 Την ίδια όμως ημέρα κυκλοφόρησε μία ακόμη απόρρητη έκθεση, των Έστες και Αβράκωτου, από την Αθήνα, που ήταν βασισμένη σε μια συνομιλία του Ιωαννίδη με τους δύο του κλιμακίου των Αθηνών και ανέφερε: 

«Ο Ιωαννίδης εξετάζει σοβαρά την ανατροπή του Μακαρίου... Ο Ιωαννίδης ισχυρίσθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανατρέψει τον Μακάριο μέσα σε 24 ώρες. Οι Τούρκοι θα συμφωνήσουν σιωπηλά στην απομάκρυνσή του... Ο Ιωαννίδης πρόσθεσε πως μπορεί να εξουδετερώσει τον Μακάριο μια και καλή ώστε να λύσει το Κυπριακό η Ελλάδα απευθείας με την Τουρκία». 

 Αυτό που γνώριζε η Cia από τις 7 Ιουνίου, το αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου 23 ημέρες μετά, την 1η Ιουλίου 1974. Αποφάσισε  τη μείωση της στρατιωτικής θητείας της Εθνικής Φρουράς σε 14 μήνες και τον περιορισμό του αριθμού των ελλαδιτών αξιωματικών. 
 Την επομένη, 2 Ιουλίου, ο Μακάριος με απόρρητη επιστολή του προς τον στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη που την παρέδωσε   ο Κύπριος πρέσβης στην Αθήνα, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ανάμιξη στις εναντίον του συνωμοσίες και αξίωνε να ανακληθούν στην Ελλάδα 650 αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου. 
Δηλαδή αξίωνε την παραχώρηση της Κύρου στον τουρκικό έλεγχο.
 Την ίδια ημέρα, σε σύσκεψη στο γραφείο του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Μπονάνου, με τη συμμετοχή του Ιωαννίδη, αποφασίστηκε ότι το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου θα γινόταν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 1974. 

 Ο Μπονάνος ανέθεσε την αρχηγία του πραξικοπήματος στον ταξίαρχο Μιχαήλ Γεωργίτση, με υπαρχηγό τον καταδρομέα συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Κομπόκη. 

Στις 11 Ιουλίου συνήλθε στην Αθήνα το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει την επιστολή Μακαρίου και αποφασίστηκε να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη το Σάββατο 13 Ιουλίου, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από την επαπειλούμενη μείωση της στρατιωτικής θητείας στην Κύπρο. 

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης, ο υπάλληλος της Cia “πρωθυπουργός” Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μπονάνος και ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Γεώργιος Ντενίσης . 

 Στις 08:15 της 15ης Ιουλίου βγήκαν από τα στρατόπεδα «Κοκκινοτριμυθιάς» και «Παλλουριώτισσα» τα «τεθωρακισμένα» , η 31η , η 32η και η 33η μοίρα καταδρομών*, 2 τάγματα πεζικού από την Κερύνεια και 2 λόχοι της ΕΛΔΥΚ. 

Στις 11:00 ο ταξίαρχος Γεωργίτσης ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου ότι η επιχείρηση τελείωσε με επιτυχία. 

Στις 13:00 μεταδόθηκε το διάγγελμα του Μακάριου από την Πάφο. 

Στις 15:00 οι πραξικοπηματίες παρακάμπτοντας το νόμιμο διάδοχο του προέδρου που ήταν ο τότε πρόεδρος της κυπριακής Βουλής όρκισαν το δημοσιογράφο και βουλευτή Νικόλαο Σαμψών, που κήρυξε το στρατιωτικό νόμο, χωρίς όμως να προβεί σε διάλυση της Βουλής. 

Στη τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο καθαιρεθείς πριν ένα χρόνο, επίσκοπος Γεννάδιος , (πρώην Πάφου), ο οποίος και ορίστηκε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. 
Το ίδιο απόγευμα φαινόταν ότι το αμερικανικό πραξικόπημα είχε τελικά επικρατήσει με απολογισμό την πρώτη ημέρα 91 νεκρούς και 250 τραυματίες. 

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ 

 *Από το βιβλίο του Στρατηγού Ελευθ. Σταμάτη. Η 31η Μοίρα Καταδρομών, απώλεσε σε μία ημέρα τον Διοικητή της (τραυματίας), τον Υποδιοικητή της (νεκρός) και το 15% της δύναμής της. Η 32α Μοίρα καταδρομών, απώλεσε τον Υποδιοικητή της (τραυματίας) και δύο Διοικητές Λόχων (ο ένας νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ο άλλος τραυματίας), καθώς και 33 καταδρομείς (νεκρούς και τραυματίες). 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ -ΧΩΡΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΚΕΥ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ

https://www.tanea.gr/2015/09/25/greece/pagideymenoi-sto-diktyo-twn-anwnymwn-kinitwn/

Τα αποκαλούν «φαντάσματα», «σκιές» ή απλώς, στη γλώσσα του υποκόσμου, «πακιστανικά». Είναι καρτοκινητά τηλέφωνα που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι απαραίτητα με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σχεδόν απαραίτητα αγνώστου διαμονής. Με αυτόν τον τρόπο οι πραγματικοί χρήστες αυτών των κινητών κινδυνεύουν λιγότερο να εντοπιστούν εφόσον οι συνομιλίες τους καταγραφούν από τον κοριό της ΕΥΠ.


Ευρέως διαδεδομένα και περιζήτητα σε κύκλους κακοποιών, ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία, κρατουμένων που πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη δράση μαφιόζικων οργανώσεων, τα «πακιστανικά κινητά» είναι πλέον ο υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος του κοριού της ΕΥΠ.

Ακόμα και αν το «βαλιτσάκι» πιάσει συνομιλίες, αν δηλαδή γίνει άρση του απορρήτου των συνομιλιών, οι αρμόδιες Αρχές θα δυσκολευθούν πολύ μέχρι να φθάσουν στον πραγματικό κάτοχο του κινητού. Και αυτό συνήθως γίνεται από την ανάλυση όλων των κλήσεων που τυχόν θα έχουν γίνει από και προς το συγκεκριμένο τηλέφωνο και εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει ή να δεχθεί κλήσεις από πολλά τηλέφωνα.
Οι αυστηροί κανόνες που επιβλήθηκαν με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, με την υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων ταυτότητας στις εταιρείες - παρόχους, έσπρωξαν τα κυκλώματα να αναζητήσουν διεξόδους για να εξασφαλίσουν κάλυψη και ανωνυμία κατά τη διάρκεια συνομιλιών που τυχόν τους ενοχοποιούν.

Οσο περνά ο καιρός, το πρόβλημα για τις διωκτικές Αρχές λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. «Πακιστανικά κινητά» μπορούν να φθάσουν ακόμα και στα χέρια πολιτών που τους δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε απλές δοσοληψίες ή ακόμα και για φάρσες.
Τα κυκλώματα δεν προμηθεύουν πλέον με παρτίδες αποκλειστικά τον υπόκοσμο, αλλά τα διοχετεύουν στη μαύρη αγορά ώστε να είναι προσβάσιμα σε περισσότερους.
Πάγκοι παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας πωλούν «πακιστανικά κινητά» τα οποία μπορεί να προμηθευθεί κανείς με ευκολία και σε χαμηλές τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 με 20 ευρώ.

Συνήθως τα κυκλώματα ανακυκλώνουν μεταχειρισμένα κινητά ή χρησιμοποιούν κάρτες για κλήσεις στο εξωτερικό. Σε ένα μόλις όνομα αλλοδαπού μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί ολόκληρη παρτίδα καρτών SIM.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν πολλές κάρτες ώστε να τις αλλάζουν συνέχεια και να τις ξεφορτώνονται μετά τις συνομιλίες εξπρές. Τα «πακιστανικά κινητά» έχουν μπει δυναμικά ως απαραίτητα εργαλεία στους κύκλους παρανόμων που υποψιάζονται ότι παρακολουθούνται από τον κοριό. Για τις αρμόδιες Αρχές αποτελούν έναν ακόμα γρίφο. Πέρα από την αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών και το σπάσιμο των κωδικών - συνθηματικών που χρησιμοποιούνται για τις παρανομίες, έρχονται αντιμέτωπες με μια επιπλέον πρόκληση. Να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το καρτοκινητό - φάντασμα και καλύπτεται με το όνομα ενός αλλοδαπού, παραπέμποντας σε μια διεύθυνση κατοικίας που δεν οδηγεί πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ

ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΥΧΟΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ


Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε αποκαλύπτοντας ότι τέσσερα άτομα έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, με «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά».

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Σε δεύτερη συνομιλία εμφανίζεται άνδρας της πυροσβεστικής να προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο των ασθενών με τον επικεφαλής να επιμένει στην εντολή του κάνοντας εκ νέου αναφορά σε «πακιστανικά» τηλέφωνα.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP τις αφίξεις

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].



https://www.avgi.gr/politiki/391093_ektheti-i-kybernisi-gia-tin-anothen-entoli-kai-ta-pakistanika-tilefona

Ανώνυμος είπε...

Ο μουσκος ακολουθουσε πολιτικη καστρο εναντι του καθεστωτος των αθηνων

και επομενως ειχε ερθει σε συγκρουση με την ελλαδα οχι απλως με το καθεστως

καλη ειναι η ανεξαρτησια αλλα πρεπει να μπορεις κιολας να την υποστηριξεις

και οταν η κυπρος απο την πλευρα την ελληνικη ζουσε και ανεπνεε με τον ελλαδικο πενυμονα

δεν μπορεις να γραφεις στα αρχιδια σου την ελλαδα

η συνεπεια εκεινη την εποχη ηταν η ανατροπη του με βαση τις συμφωνιες λονδινου που εδιναν στην ελλαδα δικαιωμα επεμβασης οπως και στην τουρκια βεβαια


τοτε το καθεστως ηταν εθνικο και εκανε κινημα εναντιον του,δεν ειχε χρονο να περιμενει να φυγει μονος

το 2021 τι θα συμβει εαν υποθετικα ο αναστασιαδης εκανε οτι ο μουσκος, στον μητσοτακη δηλαδη το δημοκρατικο καθεστως δηλαδη ελλαδα.

αν ερχοταν σε πληρη συγκρουση με την ελλαδα το 2021 στην στρατηγικη

φυσικα και παλι θα ειχε συνεπειες

δεν θα τον ανετρεπε βεβαια ο νατοικος σημερα στρατος των αθηνων

το καθεστως σημερα ειναι διεθνιστικο και οι εξουσιες του εθνους μεταβιβαστηκαν σε υπερεθνικα μορφωματα οπως η ευρωπαικη ενωση και τα εθνικα συμφεροντα αντιμετωπιζονται χαλαρα και ευρωπαικα


ομως ειτε θα τον απομακρυναν καπως απο την κυβερνηση και θα φερνανε αλλον βολικο η στη χειροτερη θα αφηνανε τη κυπρο να την παρει ο τουρκος ολη