12/11/21

Βουλγαρία: Δυο μέρες πριν τις εκλογές η εικόνα δεν αλλάζει. Εξι κόμματα εντός της Βουλή. Πάνε για τρικομματική κυβέρνηση Συνεργασίας. Ο Πτέραρχος Ράνεφ θα χρειαστεί δεύτερο γύρο για να επανεκλεγεί.

 

Δημοσκόπηση της Gallup International Balkan έδειξε ότι ο συνασπισμός του ΓΚΕΡΜΠ με την Ενωση Δημοκρατικών Δυνάμεων θα λάβει το 23,5% των ψήφων, ενώ το νέο Κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή» που «εκφράζει» τον Πρόεδρο Ράντεφ 15,5%, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα 15,2%, το τηλε-Κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός» του «Σλάβι» υποστηρίζεται από το 11,4%, ακολουθούμενο από το Κόμμα των Φιλελευθέρων Τούρκων που θα λάβει 11,3% και τη «Δημοκρατική Βουλγαρία» που ανήκει και αυτή στο ΕΛΚ και θα πάρει 9,6%. 
Στην Κάλπη για τις Προεδρικές εκλογές το 48,6% θα ψήφιζε υπέρ του Ρούμεν Ράντεφ, το 25,3% για τον Αναστάς Γκερτζίκοφ και το 9,1% για τον ηγέτη του ΚΔΕ, Μουσταφά Καρανταγί. Σύμφωνα με τη Γκάλλοπ , ο Ράντεφ διατηρεί την πιθανότητα να κερδίσει από τον πρώτο γύρο. 
 Και η Alpha Research αναμένει ότι έξι κόμματα θα μπουν στη βουλή .Το GERB-ΕΔΔ θα είναι πρώτο με 24,1%. Στη δεύτερη θέση το «Συνεχίζουμε την αλλαγή» με 16,5% , τρίτο το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 16%.
 Η «Δημοκρατική Βουλγαρία», το «Υπάρχει τέτοιος λαός» και το ΚΔΕ είναι τα άλλα τρία κόμματα με σίγουρη παρουσία στο επόμενο κοινοβούλιο και τα αποτελέσματά τους επί του παρόντος είναι 10,2%, 9,9% και 9,8% αντίστοιχα. Το «Ξεσηκωθείτε! Βουλγαρία Ερχόμαστε!» είναι κάτω από το όριο του 4%. 
Για την προεδρία, ο Ρούμεν Ράντεφ, λαμβάνει το 46,4% των ψήφων και ο Αναστάς Γκερτζίκοφ το 28,3%. Η υποστήριξη για καθέναν από τους άλλους υποψηφίους είναι μικρότερη από 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Χρυσές Λίρες που έριχνε ο Κερατάς Θεός για να φάνε οι πεινασμένοι προλετάριοι του ΚΚΕ

Ο Αντρέας Τζήμας, αφού βγήκε σαν Βούλγαρος από την φυλακή, ήρθε άφραγκος στην Αθήνα , μ αζί με, τον αλκοολικό σλαβομακεδόνα Ανδρέα Τσίπα, κα...