24/2/22

Άρχισε με το πρώτο φως της ημέρας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο με ενθουσιασμό αναφώνησε «η νίκη θα είναι δική μας». 

Ο Γκερασένκο ανακοίνωσε οτι, «σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικά κέντρα ελέγχου, σε αεροδρόμια και στρατιωτικές αποθήκες στο Κίεβο, το Χάρκοβο και το Ντνίπερ. 

Ο Εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της DPR συνταγματάρχης Μπασούριν ανακοίνωσε οτι διεξάγονται μάχες μάχες κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής.

Η ανακοίνωση του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου
 

 «Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, στις 5:00, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν εντατικούς βομβαρδισμούς των μονάδων μας στα ανατολικά, και επίσης εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς σε αεροδρόμια στο Μπορισπόλ, την Οζερν, το Κουλμπακίν, το Τσουγουίβ, το Κραματόρσκ, τη Τσερνομπάιβκα, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, ο επιτιθέμενος ξεκίνησε βομβαρδισμούς πυροβολικού στο έδαφος και της Ουκρανίας κατά μήκος των κρατικών συνόρων. Οι αεροπορικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απωθούν την αεροπορική επίθεση του εισβολέα.Οι αμυντικές δυνάμεις του κράτους βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, έχουν πάρει και κατέχουν αμυντικές θέσεις. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». 

Παράλληλα, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την Ρώσους Αλεξιπτωτιστές απόβασηστην Οδησσό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε αθωο στρεητ λευκο χριστιανικο αιμα που θα χυθει παλι....

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ξεκίνησε να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στη παγκόσμια ιστορία. Αξιότιμε κ. Χατζάρα συνέχισε την εξαιρετική ενημέρωση, καλή δύναμη.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...