5/4/24

Το Κόλπο ντε φάβα των Άγγλων για να ξεφορτωθούν τον στρατηγό Πλαστήρα που και Πατριώτης και Αντικομουνιστής και Αντομοναρχικός, ενώ οι Σύμμαχοι της Αυτοκρατορίας ήσαν οι εθνοπροδότες Μοναρχικοί και οι Κομμουνιστές


 Στις 5 Απριλίου 1945 η εφημερίδα «Ελληνικό Αίμα» του Κοσμοπολίτη εθνικόφρονα πράκτορα των Άγγλων  Ρίκου Πηνιάτογλου, που είχε γεννηθεί στο Βατούμι, αποφοίτησε από τη Ροβέρτειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, στο Λονδίνο και στο Παρίσι, δημοσίευσε την επιστολή του Πλαστήρα προς τον Έλληνα πρέσβη στο Βισύ με ημερομηνία 16 Ιουλίου 1941, με την οποία διαμαρτυρόταν επειδή ο «βενιζελικός» Τσουδερός  έδωσε εντολή να μην του ανανεώσει το διαβατήριο το ελληνικό προξενείο στην Μασσαλία.

Η Επιστολή Πλαστήρα βρισκόταν εις χείρας της Βασιλικής Κυβερνήσεως και η δημοσίευση της αποδόθηκε από τους Αριστερούς στη αντίδραση των Μοναρχικών επειδή ο Πλαστήρας δεν συμφωνούσε να επισπεύσει το δημοψήφισμα. Το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη υποσδτηριζε ότι δήθεν " ο Γονατάς έδωσε την επιστολή στους Λαϊκούς" οι οποίοι προσπάθησαν να εκβιάσουν τον Πλαστήρα.

Η Ουσία  όμως είναι ότι η επιστολή δεν θα δημοσιευόταν αν δεν συμφωνούσαν οι Άγγλοι. Ο Πρέσβης κ. Λήπερ μετα την δημοσίευση της επιστολής  επισκευθηκα και τον Δαμασκηνό και τον Πλαστήρα, του οποίου ζήτησε την παραίτηση.

Το «Ελληνικό Αίμα» εξεδόθη το 1942 , με την οικονομική στήριξη τoυ «χρυσού» της  SoE από τον 33χρονο Ρίκο με την βοήθεια του 29χρονου Κωνσταντίνου  Βοβολίνη. 















 Επιφυλάσσομαι, για την ανάλυση της Επιστολής Πλαστήρα, προς τον Βασιλόφρονα πρεσβη Πλούταρχο Μεταξά, στην οποία ο στρατηγός περιέγραφε την Προδοσία του Βασιλιά και του Παπάγου και συμφωνούσε με τον Τσολάκογλου, τον οποίο δίκαζαν οι Άγγλοι ως Προδότη εκείνες τις ημέρες του 1945. 

Σημειώνω ότι σκέπτομαι με τον ίδιο τρόπο ,με τον στρατηγό. 

 Εγώ χαρακτήρισα ως «Ελληνική Πομπηία» τις 157 ημέρες του Επους του 1940-41 και ο Πλαστήρας ως Καρχηδόνα


 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Εθνική Ανεξαρτησία, και η θέση της ελλαδικής Πλουτοκρατίας στον Πόλεμο. Το «ΟΧΙ» και ο Ιωάννης Μεταξάς .

Γράφει ο  Σπυρίδων Χατζάρας Ο Ιωάννης Μεταξάς, στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα της 22ας Νοεμβρίου 1940, προσδιόρισε τον αγώνα των Ελλήνων υπέρ...