28/4/24

Tα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Μακέγιεβκα του Λουγκάνσκ και στο χωριό Νοβομπαχμούτοβα στην ΛΔ Ντόνετσκ


 

Μονάδες του Σώματος Στρατού "Κέντρο"των στρατευμάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απελευθέρωσαν σήμερα το χωριό Νοβομπαχμούτοβκα Novobakhmutovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε ο  εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ηττήθηκαν και υποχώρησαν στις περιοχές των οικισμών Λενίσκογιε, Κεράμικ, και Σεμένκοβαστη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ . 
Απωθήθηκαν  δέκα αντεπιθέσεις μονάδων της 23ης ταξιαρχίας πεζικού,  της100ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, της 71ης ταξιαρχίαςκαταδρομών   και του 78ου ανεξάρτητου  συντάγματος Αλεξιπτωτιστών  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στα χωριά Νοβγκορόντσκογιε. Οτσετέρινο, Νοβομπαχμούτοβκα. Ναταήλοβο και Μπέρντιτσι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι έως και 380 στρατιώτες, ένα τανκ, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και πέντε οχήματα. Επιπλέον, καταστράφηκαν δύο αμερικανικά οβιδοβόλα M777 των 155 mm, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 Paladin των 155 mm, δύο ρυμουλκούμενα πυροβόλα M101 των 105 mm, τρία οβιδοβόλα D-30 των 122 mm και ένα αντιαρματικό πυροβόλο MT-12 Rapira των 100 mm. 
 Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ΣεργκέϊΣόϊγκου ανακοίνωσε την απελευθέρωση των  Πιερβομάητσκι, Μπογκντανόβκα και Νοβομιχαήλοβκα στη DPR.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διέσπασαν τις γραμμές άμυνες της τρίτης ταξιαρχίας Αζόφ και εισήλθαν στο χωριό Μακέγιεβκα (LPR). 
Ο σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ίγκορ Κιμακόφσκι  ανακοίνωσε ότι κατά την αποναρκοθέτηση της Αβντέεβκα  βρέθηκαν  πτώματα των αμάχων που  «θάφτηκαν βιαστικά» .  Τα χέρια των νεκρών ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη τους, και τα πόδια τους ήταν τυλιγμένα με κολλητική ταινία. Πιθανότατα οι άνθρωποι βασανίστηκαν, πριν εκτελεστούν», είπε.
Εν τω μεταξύ ,άρχισε η μετάφορα στο Πάρκο Πακλόναγια Γκαρά  της Μόσχας ενός αμερικανικού άρματος  Άμπραμ που αιχμαλωτίστηκε στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Πούτιν διόρισε τον Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Πούτιν διόρισε τον Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ο Σεργκέι Λαβρόφ παραμένει υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ναρίσ...