20/4/24

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς 



Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της φαναριώτικης οικογένειας Ράλλη και της Πηνελόπης κόρης του Ζώη Πάνου[. Ως φοιτητής ήταν στην υπηρεσία των Άγγλων «Συνταγματικών» κατά του Όθωνα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, και επέτρεψε για να γίνει υφηγητής Εμπορικού Δικαίου στην Αθήνα  το 1868 σε ηλικία 24 ετών. Τέσσερα χρόνια αργότερα (1872) εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής και έλαβε το παρώνυμο "ο Αττικάρχης" επειδή συνέχεια εκλεγόταν στην περιφέρεια αυτή. Πολιτεύτηκε ως αντίπαλος του Δημητρίου Βούλγαρη και προσχώρησε αμέσως μετά τον σχηματισμό του το 1875 στο Τρικουπικό Κόμμα, αναλαμβάνοντας μάλιστα το Υπουργείο Εκκλησιαστικών Από την μητέρα του ήταν «Πάνου». Ευκατάστατη οικογένεια της Παραμυθιάς. 
Ο παππούς του, υπηρέτησε  στα τάγματα των Άγγλων στην Επτάνησο. Επέζησε τις εξόδου του Μεσολογγίου και οι δανειολήπτες τον έκαναν αντιστράτηγο. Στις συνελεύσεις της Επιδαύρου,του Άστρους  και της Τροιζήνας ψήφιζε με την σωστή πλευρά .

Στην Ήπειρο που δεν διοικούσε ο διάδοχος οι Έλληνες Νικούσαν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...