24/4/24

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει


 

Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπεργολαβιών για τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας λαμβάνοντας δωροδοκίες σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

 Επιπλέον, ο Σεργκέι Μποροντίν, ο οποίος, έχοντας φιλικές σχέσεις με τον Ιβάνοφ, συμμετείχε στις ενέργειες αυτής της ομάδας, συνελήφθη επίσης.
 
Ο Ιβάνοφ, ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή και την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Άμυνας, (Κτηρίων , στρατοπέδων, αποθηκών κλπ) .
Η κράτηση του Ιβάνοφ ανακοινώθηκε χθες το βράδυ . Αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για την κράτηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας
 Πηγή της «Ιζβέστια» κοντά στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε προετοιμαστεί από αξιωματικούς της FSB και της Ερευνητικής Επιτροπής «για περισσότερο από ένα μήνα».
 Ο Ιβάνοφ γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1975 στη Μόσχα. Μέχρι το 2012, εργάστηκε στις επιχειρήσεις του συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας της χώρας, αργότερα ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης της περιοχής της Μόσχας. Από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον διορισμό του ως Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας το 2016, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Oboronstroy JSC, της εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή κατοικιών για το στρατιωτικό προσωπικό..

Εν τω μεταξύ, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ ανακοίνωσε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη στο Διεθνές Φόρουμ  Ασφαλείας  ότι «το καθεστώς του Κιέβου έχει σκοτώσει περισσότερους 17.000 αμάχους στην Ουκρανία από το 2014 και σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται περίπου 400 παιδιά ενώ περισσότεροι από 32.000 άμαχοι έχουν τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς πολιτικών στόχων »,

 Ο Πατρούσεφ είπε επίσης ότι είχε προετοιμαστεί μια έκθεση από θραύσματα πυρομαχικών που προμήθευσε στο Κίεβο η Δύση. Πρόσθεσε ότι οι οβίδες χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν αμάχους και πολιτικές υποδομές.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι η κλίμακα των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου δείχνει σαφώς πόσο επικίνδυνη και ολέθρια είναι η ιδεολογία του ναζισμού και τόνισε ότι αυτή η ιδεολογία έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα από τη Δύση στην Ουκρανία τις τελευταίες δεκαετίες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει πόλις, "αγία Πετρούπολη", Λενινγκράντ λέγεται. Όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας Ρώσοι, Λένινγκραντ την ονομάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΕΝΙΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗ; 200; Η ΠΟΛΗ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΠΕΤΕΡΜΠΟΥΡΓΚ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 1700 ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΡΟ ΠΕΤΡΟ. Ο ΛΕΝΙΝ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΛΕΝΙΓΚΡΑΝΤ; ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΣ; ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ;; ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΗ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Ο ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ζενιτ Λενινγκραντ λοιπον

Ανώνυμος είπε...

Σου απαντώ: Λένινγκραντ Λένινγκραντ Λένινγκραντ και πάλι Λένινγκραντ. Και το ψευτοΒόλγογκραντ, λέγεται Στάλινγκραντ.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...