9/1/09

Διυπουργικά Καπελώματα


Ο «δερβέναγας» Προβόπουλος και ο υπουργός «εργολαβιών» μπήκαν «καπέλο», από τον «πρωθυπουργεύοντα» στην οικονομική Πολιτική, ενώ ο «Ραφηνάρχης»,θα κάνει τον «Κρασναφέρη» (ρέφερι).
Στην «Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής» θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργεύων, και θα συμμετέχουν, ο ΥΠΕΧΩΔΕ/ΑΚΤΩΡ και οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η «Διυπουργική Επιτροπή», θα είναι αρμόδια «για την συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας, των οικονομικών και της ανάπτυξης».
H επιτροπή θα συνεδριάζει με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής θα καλούνται και συναρμόδιοι υπουργοί ανάλογα με το αντικείμενο της συνεδρίασης.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ.Κ.Καραμανλής απηύθυνε αυστηρές συστάσεις για δραστική μείωση δημοσίων δαπανών και υπουργικών εξόδων.
«Ταξίδια, επισκέψεις και εκδηλώσεις περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία»,(του) είπε χαρακτηριστικά (..ο κ.Προβόπουλος).και πρόσθεσε:
«Η παγκόσμια οικονομική καταιγίδα δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική περίοδο».(Τρισέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: