7/4/17

Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική

Φώναξαν τις ειδικές δυνάμεις για να περάσει
ο πράκτορας των Τούρκων
Η κυπριακή Βουλή με 30 ψήφους υπέρ και 20 κατά, πέρασε σήμερα  τον νόμο των Κουίσλιγκ και των αρνησιπάτριδων του ΑΚΕΛ, και του ΔΗΣΥ για την ανάθεση της αρμοδιότητας για τον καθορισμό των επετείων για τις οποίες θα γίνεται αναφορά στις σχολικές αίθουσες, στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας.
Ο Προέδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, τόνισε ότι, είναι η πρώτη φορά που πρόταση νόμου έρχεται στη Βουλή απευθείας από το «Προεδρικό» των κατεχομένων και συνέχισε λέγοντας ότι "θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει να σβήσουν οι κατακτητές τη τούρκικη σημαία στο Πενταδάκτυλο όπως επίσης να καταδικάσουν τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, κάτι ωστόσο που, όπως είπε, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ".
Απευθυνόμενος στο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ο κ.Χρίστου, τους είπε χαρακτηριστικά: «Άμα ξανανταμώσετε τον αφέντη σας του Βορρά να του πείτε ότι κάποιοι ακόμα τιμούν και θυμούνται τα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή του για τον τόπο αυτό. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική».
Μετά την ψηφοφορία, κατά την αποχώρηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, από τη Βουλή, σημειώθηκε ένταση μεταξύ οπαδών του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (ΕΑΚ) που βρίσκονταν από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή και έμειναν μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Χρειάστηκε η επέμβαση της ΜΜΑΔ για να βάλει τέλος στο περιστατικό και να φύγει ο τουρκόσπορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: