28/1/09

Βρε άει στον διάολο!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Κομισιόν ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο κράτησης των λαθρομεταναστών της Μυτιλήνης.

Να τους πάρουν, στο σπίτι του, ο μεν κ Παπαδημούλης και στο Ξενοδοχείο του δε, ο κ.Αλαβάνος

Την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Μυτιλήνης ζητά από τις ελληνικές αρχές ο αρμόδιος Επίτροπος Ζακ Μπαρρό, τονίζοντας ότι η οικοδόμηση και ανακαίνιση των κέντρων υποδοχής μεταναστών μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Μπαρρό αναφέρει ότι η Κομισιόν είναι ενήμερη για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρα στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Μυτιλήνη, οι οποίες δεν συνάδουν με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανθρώπινης και αξιοπρεπούς μεταχείρισης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μυτιλήνης, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, η υποδομή και οι συνθήκες του κέντρου κράτησης στη Μυτιλήνη θα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν, προκειμένου να συμβιβαστούν με τους κανόνες της οδηγίας.

Σημειώνει, επίσης, ότι η οικοδόμηση και ανακαίνιση των κέντρων υποδοχής μεταναστών μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους και ότι η Κομισιόν εξετάζει σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η Κομισιόν έχει γνώση των συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μυτιλήνη και εάν η λειτουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης μεταναστών είναι έργα επιλέξιμα για κοινοτική χρηματοδότηση.

«H Ελλάδα έχει ήδη υποστεί διεθνή διασυρμό με την άρνηση της Νορβηγίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας να εφαρμόσουν τη διεθνή νομοθεσία για την επαναπροώθηση, θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών» και επικαλούμενες τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής, όπως αυτό στη Λέσβο.
Την ίδια δυσαρέσκεια φανερώνει και πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν δυνατότητες συγχρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια για να βελτιωθεί η κατάσταση» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: