31/1/09

Φτου σου (ρεζίλη) -αναμνηστικικο Si-mito-σημο

Ask dr.Seeng
ΙΜΙΑ . Δεν Ξεχνώ.
31 Ιανουαρίου 1996.
Αποφράδα ημέρα του νέου ελληνισμού.
Τιμούμε αυτούς που έπεσαν στο καθήκον.
Βλαχάκος-Καραθανάσης-Γιαλοψός.
"«Νέα εποχή» στην πολιτική της τυφλής υποταγής στα ιμπεριαλιστικά κέντρα,
εγκαινίασε χτες ο πρωθυπουργός "
«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τη βοήθειά τους».
Η πρωτοφανής δήλωση του Κ. Σημίτη και οι ευχαριστίες της κυβέρνησής του, προς τις ΗΠΑ, η παρέμβαση των οποίων, ουσιαστικά, έθεσε σε διαδικασία αμφισβήτησης τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, δείχνει το μέγεθος της πρωτοφανούς υποτέλειας της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που, όχι μόνο δε βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα από την κρίση των τελευταίων ημερών, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει τα διαπιστευτήριά της προς τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους.
Κατά την ειδική ενημέρωση που έκανε χτες το πρωί στη Βουλή, ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την απεμπλοκή και την αποκλιμάκωση της κρίσης, "χωρίς καμία διαπραγμάτευση με την τουρκική πλευρά ", προσθέτοντας ότι "ματαιώθηκε έτσι η επιδίωξη της Τουρκίας να εξαναγκάσει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, σε σχέση με το νομικό καθεστώς των βραχονησίδων".
Το πώς έγιναν όλα αυτά ο Κ. Σημίτης τα ..."εξήγησε" στη δευτερολογία του. Αφού υποστήριξε ότι "ήμασταν έτοιμοι για την αναμέτρηση χωρίς κανένα δισταγμό", πρόσθεσε ότι εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία των ΗΠΑ, την οποία, όπως είπε, δεν την επιδίωξε κανείς.

Ριζοσπάστης.Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996

Δεν υπάρχουν σχόλια: