31/1/09

Δύο εκατομμύρια Έλληνες στο όριο της φτώχειας



Δυο εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό φτώχειας σε όλη την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη Eurostat, για τα εισοδήματα του 2005, το όριο φτώχειας στην Ελλάδα ενός ατόμου ανέρχεται στο ποσό των 5.910 ευρώ ετησίως, ενώ για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων ανέρχεται σε 12.411 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας μειώνεται με τις κοινωνικές παροχές στο 20%, ενώ χωρίς αυτές τις παροχές είναι 23%. Το 33% των φτωχών στην Ελλάδα είναι άνω των 65 ετών, καθώς οι συνταξιούχοι είναι μία από εκείνες τις κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, απολυμένοι, μετανάστες, νέοι κτλ.) που υποφέρουν περισσότερο από τα πενιχρά εισοδήματα και την ακρίβεια.


Σε απόγνωση 37χρονος


Ένας 37χρονος άνδρας περίελουσε τα ρούχα του με βενζίνη και αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι, όταν έμαθε ότι η τράπεζα του έβγαζε το σπίτι στο σφυρί.
Μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων ο 37χρονος αποπειράθηκε με αυτό το τρόπο να αυτοκτονήσει καθώς δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να ανοίξει αναψυκτήριο, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του. Ευτυχώς των απέτρεψαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ειδοποιήθηκε και το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειο καθώς δεν του δόθηκε τελικά η αδεία να ανοίξει το αναψυκτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΙΔΙΚΑΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 1965.. Δευτέρα 23 Αυγούστου.Η Cia και το ΜΙ6 αναζητούσαν τον Πολύκαρπο Γεωρκάτζη. Ανησυχούσαν ότι είχε πάει στην Αίγυπτο για να φέρει στην Κύπρο του Ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που τους είχε γυρίσει πίσω ο Γρίβας το 1964 με εντολή του Γκλύξμπουργκ. Στην Κύπρο, φοβόντουσαν για την ανακήρυξη του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στις 30 Αυγούστου και ο Μακάριος έκανε πίσω στο ζήτημα της ΤΟΥΡΔΥΚ. Στην Αθήνα κορυφωνόταν ο Αγώνας για την εξαγορά των «οκτώ» που έλειπαν. Ο "Εφιάλτης" (Μητσοτάκης) πουλούσε 70 νησίδες του Σαρονικού. Η «Ελευθερία» έμαθε ότι ο Καραμανλής απέρριψε την πρόταση του Δημητρίου Λαμπράκη να υποστηρίξει τι αίτημα Παπανδρέου για διενέργεια εκλογών με αντάλλαγμα την υποστήριξη από την Ένωση Κέντρου της πρότασης Καραμανλή για Τροποποίηση του Συντάγματος.Ο πράκτωρ Τσιριμώκος ήταν βέβαιος ότι με τις βαλίτσες χρήματα θα έβρισκε τους 151. Η Ημιδικτατορία υπέδειξε στον Γεώργιο Παπανδρέου, ότι στοιχεία είχε για την δράση των «Κυπατζήδων» στα επεισόδια να τα πάει στον εισαγγελέα. Τα ίδια ελεγε αργότερα και ο Αβρούρι.

Ολγαρχία , Κυπριακό, και ΑΠΟΣΤΑCIA όψεις της Προδοτοκρατίας. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.   Η ΜΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΝΑΤΟ- ΜΗΤΣΟΤΑΚ...