21/1/09

Τρ. Πειραιώς: Αγωγή κατά της Deutsche Bank

Για αυθαίρετες υποθέσεις και σοβαρά λάθη κατηγορεί την Deutsche Bank η Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και στην οποία ο διεθνής οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 4,4 ευρώ (από 28 ευρώ), δίνοντας σύσταση πώλησης .
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πειραιώς, "της προξένησαν κατάπληξη οι αυθαίρετες υποθέσεις και τα σοβαρά λάθη της έκθεσης, που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και δεν εξυπηρετούν την αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού".Ως εκ τούτου, "η Τράπεζα Πειραιώς, για προστασία των μετόχων της και των επενδυτών, επιφυλάσσεται να προσφύγει με νομικές ενέργειες στα αρμόδια δικαστήρια, και παράλληλα να ζητήσει τη διερεύνηση πρόσφατων συναλλαγών παραγώγων επί της μετοχής της".


Μήνυση κατά της Citi απ’ τη Χαλυβουργική 8/1/2009

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Χαλυβουργική (συμφερόντων Κ.Αγγελόπουλου κατέθεσε μήνυση κατά θυγατρικής της Citigroup, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα εξέδωσε «κακόβουλη» και ανακριβή έκθεση για την ίδια προσπαθώντας να την πλήξει. Σημειώνει μάλιστα ότι η Citigroup έχει για πελάτη της την ανταγωνίστρια Σιδενόρ.

Σύμφωνα με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου το Σεπτέμβριο και δημοσιοποιήθηκε τώρα, η Citigroup Global Markets διένειμε «ψευδή στοιχεία», συμπεριλαμβανομένων των εσόδων, του μεριδίου αγοράς και των επενδύσεων που έχει η «Χαλυβουργική». Τα στοιχεία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το 2007 παράλληλα με ακριβή στοιχεία για την ανταγωνίστρια της Χαλυβουργικής, Σιδενόρ.

Με την αγωγή η Χαλυβουργική αναζητά αποζημίωση και να σταματήσει η έκδοση εκθέσεων γι αυτήν.

Οι βρετανικές ρυθμιστικές Αρχές είχαν πει τον προηγούμενο Μάρτιο ότι εξετάζουν υποθέσεις χρηματιστηριακής κατάχρησης από traders που διαδίδουν λανθασμένες φήμες ώστε να χειραγωγήσουν την τιμή μετοχών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μηνύεται τράπεζα στη Βρετανία γύρω από επενδυτική έκθεση, όπως λένε οι δικηγόροι, ένδειξη ότι οι ίδιες οι εταιρείες πιθανόν να αρχίσουν να αναζητούν από μόνες τους αποκατάσταση.

Deltio11.Το Ελληνικό Δημόσιο, πότε θα υποβάλλει μήνυση κατα της Standar & Poor ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...