27/1/09

Ελληνικό το πρώτο οικολογικό, υβριδικό δίκυκλο


Το πρώτο στον κόσμο οικολογικό υβριδικό δίκυκλο(ηλεκτρικό και βενζίνης -Hybrid Scooter) που παίρνει πινακίδες κυκλοφορίας από το υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας TROPICAL ΑΕΒΕ και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2009.

Έχει μικρό κόστος και είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας αντίστοιχο των υβριδικών οχημάτων της Toyota-Prius & Honda-Civic IMA.

Το υβριδικό scooter της Tropical είναι φιλικό προς το περιβάλλον και η αυτονομία του ξεπερνάει τα 250χλμ, η μέγιστη ταχύτητα τα 45χλμ/ώρα ενώ με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα διανύει από 30 έως 50χλμ.

Η ελληνική εταιρεία TROPICAL ΑΕΒΕ του κ.Λάγιου τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ, επικεντρώνοντας τις έρευνες της στο υδρογόνο που είναι το καύσιμο που θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια. Το 2007 ολοκλήρωσε και την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου αυτοκίνητου υδρογόνου που κινείται με κυψέλες καυσίμου (fuel cells) και ενός scooter υδρογόνου τα οποία παραδόθηκαν και βρίσκονται στο οικολογικό πάρκο του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...