27/1/09

Η επόμενη μέρα των Παλαιστινίων…


Τ η στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ζούμε το Ολοκαύτωμα του παλαιστινιακού λαού της Γάζας, με τους εκατοντάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες. Ζούμε το δράμα τού Γκέτο της Γάζας. Της μεγαλύτερης φυλακής, σήμερα, στην ανθρωπότητα. Σε έκταση 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι παγιδευμένοι ενάμιση εκατομμύριο συνάνθρωποι μας.
Συγχρόνως, ζούμε τον αντίλαλο των τυπικών διαδικασιών που διαδραματίζονται εδώ και μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ένα όργανο που υποτίθεται πώς πρέπει ν’ αποτελέσει τον μπούσουλα του Διεθνούς Οργανισμού ώστε να αναλάβει τις ουσιαστικές ευθύνες του όχι μόνο απέναντι στα κράτη-μέλη αλλά κυρίως απέναντι σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Αυτές τις μέρες ολόκληρη η οικουμένη παρακολουθεί τα όσα τραγικά κι απάνθρωπα συμβαίνουν στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χωρίς να λαμβάνει κανένα θετικό μέτρο για να τερματιστεί το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων παλαιστινίων. Γι’ αυτό και δεν είναι υπερβολή να μιλούμε για πραγματική κρίση του Διεθνούς Οργανισμού. Η ευθύνη της κρίσης αυτής επιρρίπτεται εξ’ ολοκλήρου στο κράτος εκείνο που κρατάει όμηρο τον ΟΗΕ λόγω της αρνητικής του στάσης για να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή. Η διεθνής κοινότητα και η διεθνής κοινή γνώμη αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα που συμβαίνουν στο χρονικό αυτό κενό, δηλαδή στο διάστημα πριν από την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου.
Από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακούσαμε δηλώσεις που δεν την τιμούν. Παρακολουθήσαμε τον Γάλλο Πρόεδρο να σχοινοβατεί ανάμεσα στις αντιθέσεις πού συνθέτουν ένα χαμένο παιχνίδι, όταν μάλιστα ρέει άφθονο το αίμα παλαιστινίων αμάχων και οι νεκροί είναι εκατοντάδες. Η μη σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος και της παρούσας σύγκρουσης όχι μόνο δεν οδηγεί στην επίλυση αλλά αντίθετα οδηγεί νομοτελειακά στην επικάλυψη του προβλήματος με νέα μπαλώματα. Λέγεται συχνά ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Βεβαίως και ναι. Όπως επαναλαμβάνονται και δηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο. Ο σημερινός πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής ένωσης δήλωσε "για όσα συμβαίνουν στη Γάζα ευθύνεται η παλαιστινιακή πλευρά. Και δεν είναι μόνο επιθετική συμπεριφορά αλλά στοχεύει στην καταστροφή και τον αφανισμό του Ισραήλ". Οι δηλώσεις του Σιμόν Πέρες και των φίλων και συμμάχων του Ισραήλ δεν αγγίζουν καν τις πραγματικές διαστάσεις της διένεξης στην περιοχή. Παραθέτουμε εδώ τα όσα είχε γράψει ένας από τους κυριότερους Σιωνιστές ο Βλαδιμίρ Τζαμπουτίνσκι το 1923, σ’ ένα άρθρο του με τίτλο "το σιδηρούν παραπέτασμα, εμείς και οι Άραβες". Το άρθρο αυτό αποδίδει την καλύτερη ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα. Ο Β.Τ. έγραφε: "σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την Παλαιστίνη σε κράτος με εβραϊκή πλειοψηφία των κατοίκων του. Ο στόχος αυτός είναι ειρηνικός, ο τρόπος και η μέθοδος πραγματοποίησης του δεν είναι ειρηνικός. Η χρήση της βίας δεν θα οφείλεται στη στάση του σιωνισμού απέναντι στους Άραβες, αλλά αντίθετα λόγω της στάσης των Αράβων έναντι του σιωνισμού. Οι Άραβες θα αντισταθούν κατ’ ανάγκη κατά της σιωνιστικής κατοχής και του σιωνιστικού εποικισμού". Και εξηγεί: "η αραβική αντίσταση εναντίον μας δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, αλλά ιστορική αληθινή αντίδραση ανθρώπων που μάχονται κατά της ξένης κατοχής ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΤΟΥΣ ΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ”
Τα όσα προαναφέραμε μπορούν κάλλιστα να εξηγήσουν τούς λόγους της σημερινής σύγκρουσης στη Γάζα. Παρά τα όσα λέγονται στις διεθνείς διπλωματικές στοές για την παρούσα κατάσταση στη Γάζα, αυτή ενσαρκώνει την πραγματική ουσία της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, αφού επί δεκαετίες συνεχίζονται η κατοχή, η άσκηση βίας, o αυταρχισμός, η τακτική ταπείνωσης, η παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, η στέρηση του δικαιώματος ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Άραγε αυτή η απάνθρωπη πολεμική επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού αποτελεί την αρχή του τέλους της διένεξης στην περιοχή ή μήπως το δράμα του λαού της Γάζας αποτελεί ευκαιρία για κάποιες δυνάμεις να μετατρέψουν την τραγωδία σε νίκη ώστε να προστεθεί ως ένας επιπλέον αριθμός στις νέες διεθνείς μαθηματικές εξισώσεις;
Φοβάμαι ότι αυτά πού κρύβει το αύριο είναι χειρότερα και πιο επικίνδυνα, όχι μόνο για τη Γάζα, αλλά για ολόκληρη την περιοχή. Άραγε μπορούμε να μείνουμε απλοί θεατές στο ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ;

MASSOUD GHANDOUR
Εκπρόσωπος των Παλαιστινίων Μηχανικών στην Ελλάδα, πρώην Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.
STOP CATERPILLAR NELLA NOSTRA UNIVERSITÀ
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάρμας στην Ιταλία ΕΚΛΕΙΣΑΝ τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου (VisLab), που για 15 χρόνια διεξάγουν έρευνες υψηλής τεχνολογίας με διεθνή χρηματοδότηση (Ιταλία, Ε.Ε., Ασία και κυρίως ΗΠΑ)Ο λόγος;Το ερευνητικό κέντρο VisLab, του Πανεπιστημίου της Πάρμας, τον Ιούλη του 2008 υπόγραψε 10ετή συμφωνία διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας μα την αμερικανική πολυεθνική Caterpillar. Συνεπώς το Πανεπιστήμιο γίνεται συνένοχο της εταιρίας Caterpillar που προμηθεύει με εξελιγμένη τεχνολογία τον ισραηλινό στρατό και κατά συνέπεια κάνει χρήση φονικών όπλων εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κατάληψης οι Ιταλοί φοιτητές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων:«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το γεγονός του ότι το δικό μας Πανεπιστήμιο εξυπηρετεί μια εταιρία που κερδίζει χρήματα από τον πόλεμο και ευθύνεται για περισσότερα από 40 χρόνια, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου στην Παλαιστίνη.Για αυτό απαιτούμε:- Το Πανεπιστήμιο της Πάρμας να διακόψει κάθε σχέση με την Caterpillar…- Το εργαστήριο VisLab της Πολυτεχνικής Σχολής να διακόψει κάθε συνεργασία με την Caterpillar Inc, απαρνούμενοι το 10ετές πρόγραμμα Master Agreement, που υπογράφηκε την 1η Ιούλη 2008- Να δοθεί στη δημοσιότητα, σε όλους τους φοιτητές και ερευνητές το πλήρες περιεχόμενο του «προγράμματος VisLab»…»Να σημειώσουμε ότι παραμένουν απόρρητα πολλά σημεία του ερευνητικού «πανεπιστημιακού» προγράμματος, όπως διαπιστώνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα VisLab.Μποϊκοτάζ στα προϊόντα των ναζί, μποϊκοτάζ σε κάθε εταιρία συνεργάζεται με τους ναζί, ας χτυπήσουμε τα γουρούνια εκεί που τους πονάει: χρήμα-κέρδος!Οι Ιταλοί φοιτητές δείχνουν το δρόμο!Αντίσταση παντού! Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι αγώνας όλων των Ελεύθερων Ανθρώπων!
Για συμπαράσταση στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάρμας
:
- Στην Ελλάδα ποιες «δημόσιες υπηρεσίες» έχουν συμφωνίες και πληρώνουν αδρά τους ναζί του Ισραήλ;Πόσο ευαίσθητοι τομείς του Ελληνικού Δημοσίου έχουν «ανατεθεί» στους ναζί του Ισραήλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: