31/3/16

Αθώος ο Σέσέλι! (με ψήφους 2προς 1)

Μετά από 12 χρόνια στη Φυλακή ο Σέρβος Μαντέλα
συνέτριψε τη Διεθνή Χούντα  και τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, (ICTY) ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του σχετικά με τη δίωξη για εγκλήματα πολέμου κατά του Σέρβου εθνικιστή ηγέτη Βόησλαβ Σέσελι.
Ο δικαστής Ζαν Κλώντ Αντονέτι που διάβασε την απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος και των 9 κατηγοριών τόνισε οτι " η πολιτική προπαγάνδα υπέρ των εθνικιστικών ιδεών δεν είναι έγκλημα", και ότι η εισαγγελική αρχή απέτυχε να αποδείξει ότι υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ των εθνικιστικών ομιλιών του Σέσελι με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και την Κροατία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι προσπάθεια του Σέσελι για τη δημιουργία της «Μεγάλης Σερβίας» ήταν ένα πολιτικό πρόγραμμα όχι ποινική πράξη και ότι υπήρχαν «εύλογοι λόγοι» για να δεχθεί ότι η ανάπτυξη των παραστρατιωτικών εθελοντών του Σέσελι έγινε για την «προστασία των σέρβων αμάχων».

Ο Σέσελι, ο οποίος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι ότι «μετά από τόσες πολλές αποφάσεις σκοπιμότητας κατά αθώων Σέρβων, βρέθηκαν δύο αξιότιμοι δικαστές που έβαλαν την τομη και την υπόληψη τους τιμή και η υπόληψη τους πάνω από την πολιτική». «Ωστόσο», τόνισε , «παρά την αθώωση, η θέση μου σχετικά με το ICTY, (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) ως αντι-σερβικό δικαστήριο και ως ένα όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν έχει αλλάξει ουτε ως προς ένα  γιώτα», είπε και επέμεινε ότι η ιδέα της «Μεγάλης Σερβίας» είναι «αθάνατη».

2 σχόλια:

Νικολάου Γρηγόρης είπε...

Επιτέλους ένα καλό νέο.

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Χτες το ειδα στην τηλεοραση και αναρωτιοντουσαν οι τηλεπροπαγανδιστες.
Μα πως ειναι δυνατον , αλλο παλι και τουτο , αα παει χαλασε η δικαιοσυνη...
Θα ηθελαν να τον δουνε κρεμασμενο οι φιλανθρωποι του Σορος.
Γιατι καλοι ειναι μονο με τους διεθνιστες υπαλληλους οι υπερμαχοι των εθνικων κρατων πρεπει να σκοτωνονται αλλα isis παραδειγματικα. και να κρεμιονται τα πτωματα τους απο τους στυλους της ΔΕΗ.
Το εχουν πει εξαλλου ... φασιστες κουφαλες ερχονται κρεμαλες . Ολα κι ολα τα παιδια προειδοποιησαν.

Ο Στρελκόφ μεταφέρθηκε στις φυλακές του Κίροβο (1000 χλμ από την Μόσχα) όπου θα εκτίσει την ποινή του

Ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της ΛΔ Ντόνετσκ Ίγκορ Στρέλκοφ (Γκίρκιν) έφτασε στη φυλακή  στο Kirovo-Chepetsk, ανακοίνωε ο δικηγό...