26/3/16

Απελπισία: Σχόλια και απορίες σε λάθος κατεύθυνση

Λόγω της Εθνικής επετείου μπήκα σε μεγάλο κόπο για να γράψω, να ξεστραβώσω και να διαφωτίσω για την Αλήθεια. Είπαμε ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε Φιλική Εταιρεία και ο Ξάνθος δεν έπαιξε απολύτως κανέναν ρόλο. Αρχηγός της Επαναστατικής Εταιρείας ήταν ο Καποδίστριας.

Και μου γράφει ο φίλος αναγνώστης που υποτίθεται διάβασε αυτά που ανέβασα. «Κε Χατζάρα, μπορείτε να διευκρινίσετε αν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη τον θεωρείτε ύποπτο εκούσιας συμμετοχής σε ανθελληνικούς σχεδιασμούς ή απλώς με λάθη;... Η Φιλική Εταιρεία ήταν τελικά ένας Δούρειος Ίππος αγγλοσαξονικών μασωνικών στοών ή καθαρά πατριωτική προσπάθεια που ήλπιζε αγνά στην ρωσική υποστήριξη; Κ.Χ.
Δηλαδή είναι αδύνατον να ξεκόψουμε από τα παραμύθια της Στοάς του Λονδίνου περί Φιλικής Εταιρείας. Στου Κουφού την πόρτα βαράς Χατζάρα…

Είπαμε ακόμα ότι οι Κομμουνιστες δεν είναι άνθρωποι σαν εμάς. Είναι άλλη κατηγορία. Υπάρχουν άνθρωποι, ζώα, και Κομμουνιστές. Και δεν δικαιούνται να διεκδικούν τίτλους πατριωτισμού οι ΕΑΜοβούλγαροι. Όποιος αισθάνεται πατριώτης ας μην φορτώνεται το στίγμα του Κομμουνιστή και θα τον κάνουμε παρέα. Κομμουνιστής σημαίνει: πράκτορας, λαμόγιο, ρουφιάνος, καθίκι, υπάλληλος των διεθνών τραπεζιτών.
Αλλά θέλει προσοχή τι λέμε στην αντιπαράθεση. Για παράδειγμα ο φίλος που έγραψε, «ο ελληνικός λαός προτίμησε τους γερμανούς κατακτητές απο εσας τους προδότες κομουνιστες τους εχθρούς του ανθρώπου», κάνει τεράστιο λάθος.
Μερικοί συνεργάτες των αρχών κατοχής επειδή ήσαν ιδιοτελείς ή εθνικοσοσιαλιστές προτίμησαν τους Γερμανούς. Όχι ο ελληνικός λαός.
Και οι γερμανοί έμεναν στις πόλεις. Στα χωριά, στα βουνά, όπου οι κομμουνιστές κατάσφαξαν τον ελληνικό λαό οι γερμανοί εμφανίστηκαν μόνο για να σφάξουν και εκείνοι.
Μην παρασυρόμεθα από την οργή μας και δίνουμε επιχειρήματα στους βαλτούς που έρχονται στο δελτίο 11 για να δημιουργήσουν σύγχυση και να αποσπάσουν σχόλια που θα τα ρίξουν πάνω μας στη συνέχεια.

Για τον μακαρίτη Ραφαηλίδη, δεν έχω να πω τίποτα. «Εξυπνάκιας», «τεμπέλης» , «μαρξιστής». Kάτι σαν Κορδάτος ένα πράγμα. Μην ασχολείσθε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα θεωρώ ότι έχετε δίκιο στην εκτίμησή σας για τον Καποδίστρια και την ανύπαρκτη "Φιλική Εταιρεία". Θεωρώ όμως ότι αδικείτε το ΕΑΜ, το οποίο δεν αποτελείτο μόνον από κομμουνιστές. Χιλιάδες Έλληνες πατριώτες μη έχοντας άλλο τρόπο να αντισταθούν στον κατακτητή, προσχώρησαν στο ΕΑΜ. Προδότες ήταν όλοι αυτοί; Προδότης και ο στρατηγός Στέφανος Σαράφης; Και ήταν πατριώτες οι συνεργάτες των Γερμανών Χίτες και Ταγματασφαλίτες;

Ανώνυμος είπε...

2,09
ναι γιναν ολοι προδοτες
απτη στιγμη που πηγαν με τους εαμοβουλγαρους κομουνιστες τους καναν πλυση εγκεφαλου και λοβοτομη τους καλλιεργησαν το ταξικο μισος και τους εβαζαν να σφαζου ελληνες ΜΗ αριστερους υποσχομενοι εναν σταλινικο παραδεισο
τα ιδια γιναν και στη ρωσια οπου οι κομουνιστες κατεσφαξαν το ρωσικο λαο και σε ολες τις χωρες που κατεκτησαν με τη βια οι κομουνιστες
και ναι πατριωτες ηταν οι χιτες και ταγματασφαλιτες και ολος ο ελληνικος λαος ο ΜΗ αριστερος

σπυρο επιμενω οτι ο ελληνικος λαος που κατασφαχτηκε απο τους εαμοβουλγαρους προτιμησε να παει με τους γερμανους κατακτητες για να γλιτωσει και εν συνεχεια να εξοντωσει τους εαμοβουλγαρους και μετα να πολεμησει φυσικα και τους γερμανους.
ποντιοι οπλαρχηγοι που γλιτωσαν τη γενοκτονια στον ποντο απο τους τουρκους οπως ο τσαουσαντων, ο μιχαλαγας, ο κιτσα μπατσακ οταν ρωτηθηκαν ποιοι ειναι χειροτεροι οι τουρκοι ή οι κομουνιστες απαντησαν οτι τα οργια που μας κανα οι εαμοβουλγαροι κομουνιστες ηταν μεγαλυτερα απο αυτα που μας καναν οι τουρκοι στη γενοκτονια....

Ανώνυμος είπε...

Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ τού ΚΚΕ:

« ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ!
Η Γερμανία είναι σύμμαχος τής Ρωσίας, συνεπώς και δική τους...
Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας...
Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα...
Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...»

102 χρόνια από την Προδοσία στην Μικρά Ασία. Η 26η Μαίου 1022

 Απόσπασμα από το Κύριο άρθρο    του "ΕΜΠΡΟΣ" της 26/05/1922