25/3/16

Φαήλος Κρανιδιώτης: Άλλος ένας Υμνητής του ρουφιάνου και ψεύτη Ξάνθου

Θέλησε να απαντήσει στον ρουφιάνο υπουργό , με τον «αγωνιστή» της Στοάς της Λευκάδας λαδέμπορα Ξάνθο και έγραψε :«Στρατολόγησε στον Αγώνα, (τον Υψηλάντη), ο Εμμανουήλ Ξάνθος, που περιγράφει λέξη προς λέξη την συγκινητική στιγμή».

Μόνο που ο ψεύτης και πλαστογράφος ξέχασε ότι στη συνάντηση ήταν παρών ο Ιωάννης Μάνος. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις 12 Απριλίου 1820,ανέλαβε Επίτροπος της γραικικής Εταιρίας την αρχηγία του ελληνικού επαναστατικού κινήματος στις 12 Απριλίου 1820, , υπογράφοντας στην αγία Πετρούπολη το ακόλουθο απέριττο πρωτόκολλο ,το οποίο σώζεται στον κατάλογο χειρογράφων της Φιλικής Εταιρείας.

«Κατά την άπαξ εγκριθείσα γνώμη, συνελθόντα τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας και συσκεφθέντα μετά ακριβούς ερεύνης και εξετάσεως, εγνώρισαν Έφορον Γενικόν της Ελληνικής Εταιρίας τον εκλαμπρότατον Πρίγκιπα κύριον Αλέξανδρον Υψηλάντην, ίνα εφορεύει και επιστατεί εν πάσιν, όσα κρίνονται άξια, ωφέλιμα και πρέποντα τη Ελληνική Εταιρία. Εις ασφάλειαν δε και βεβαίωσιν των εγκριθέντων βεβαιούται τη υπογραφή των εκάστου των μελών. Εν Πετρουπόλι τη 12 Απριλίου 1820. Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ιωάννης Μάνος, Εμμανουήλ Ξάνθος.».

Παρόντα στο γεγονός αυτό, όπως προκύπτει από τις υπογραφές ,ήσαν τρία πρόσωπα. Ο Υψηλάντης, ο Ιωάννης Μάνος και ο Εμμανουήλ Ξάνθος .
Το μοναδικό αυτό έγγραφο, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1859,από τον Ιωάννη Φιλήμονα , ως το «ντοκουμέντο» ανάθεσης της αρχηγίας της Εταιρίας των Φιλικών, ενώ επρόκειτο για Την «Ελληνική Εταιρία» την Φιλογενική Κάσσα.

Ποιός ξέρει τι γραμμάτια στη Στοά και τη συναγωγή ξεπληρώνει ο Φαήλος που τέθηκε στην υπηρεσία του Ρουφιάνου Ξάνθου. Να θυμήσω μόνο πως οταν ο Μαξ ντε Ροτσίλντ έκοψε τη σύνυαξη του τυφλού Νικηταρά χορήγησε ειδική τιμητική σύνταξη στον Ρουφιάνο ,ψεύτη και πλαστογράφο Ξάνθο.

Γιατί κύριε Φαήλο μου που είσαι και δικηγόρος ο Εμμανουήλ Ξάνθος σου, ξέχασε στα απομνημονεύματα του τον Ιωάννη Μάνο αλλά θυμόταν τον ….Αλέξανδρο Λήψ;
Όπως προφητικά έγραψα:

"Η βάση του πατριωτισμού είναι η αυτογνωσία.
Η γνώση της αλήθειας. Δεν μπορεί να νομίζεις ότι είσαι εθνικιστής και να τιμάς τους πράκτορες και τους ρουφιάνους των Άγγλων, σαν το Μακρυγιάννη, τον Ξάνθο, τον Παπάγο κλπ."

ΥΓ. Και πες στα παλικάρια του "περιστυλίου" ότι με πλαστογραφίες και ψέματα δεν στηρίζεται το Τσίρκο που έστησε η «μητέρα» του Λονδίνου. Επιτέλους Φως. Επιτέλους Αλήθεια. Φτάνει πιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 1959. Στις 22 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, η Χορεύτρια του "Περοκέ" Μαρία Ντι Πετρίλλιο φωτογραφήθηκε με Μαγιό στο Σιντριβάνι της Ομόνοιας

  Στο Στρατοδικείο Αθηνών έληξε η "Δίκη Γλέζου" που αναστάτωσε τους Δημοκράτες σε Γαλλία και Λονδίνο.  Δικαζόντουσαν οι κατάσκοποι...