26/3/16

Απογειώνονται οι μπίζνες του «ανθρωπισμού»

Ο Alexis και η Τasia φέρνουν ανάπτυξη

Η αλβανική «Air-Χασίσι» κουβαλάει στην Ιταλία Χασίσι από το Λαζαράτι και πρέζα από το Αφγανιστάν. Την ίδια δουλεία έκαναν και από την αερολέσχης Μεσολογγίου και τους την έπεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Όταν τους έπιασαν βρήκαν μόνο μια χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, ένα τσιγαριλίκι, και μία νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, οπότε ασχολήθηκαν μόνο με τη μεταφορά «λαθραίων» στην Ιταλία, που μάλλον αποτελούσε εθνική υπηρεσία.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής δεν μπόρεσε να συνδέσει του λαθραίου μα τη μεταφορά ναρκωτικών.
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής υποστηρίζουν ότι στην αερολέσχη Μεσολογγίου είχε στηθεί μια μεγάλη… επιχείρηση διακίνησης παράτυπων μεταναστών με κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προκύπτουν τουλάχιστον 12 μεταφορές, το τελευταίο εξάμηνο με 8θέσιο αεροπλάνο, 85 λαθρομεταναστών,από τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν περισσότερα από 400.000 ευρώ.
Την τελευταία εβδομάδα με ιδιωτικά αεροπλάνα μέσω της αερολέσχης, είχαν κάνει τρία ταξίδια στην Ιταλία καθώς, όπως έλεγαν στις συνομιλίες τους, οι δουλειές τους μεγάλωσαν «με τα κλειστά σύνορα». 
Η ανθρωπιστική οργάνωση χρέωνε 7.500 ευρώ για κάθε ενήλικα και 4.500 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
«Τώρα που έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβίστηκαν στην Ειδομένη, ο φίλος από την Τουρκία λέει ότι έχει μεγάλη ‘πελατεία’ για εμάς» έλεγε στις συνομιλίες του που υποκλάπηκαν ο 43χρονος Ιρακινός, κουρδικής καταγωγής, που ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, στο οποίο συμμετείχε ο 69χρονος πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της «Ιεράς» πόλης. Ο προγραμματισμός του ταξιδιού γινόταν είτε από τα παράλια της Τουρκίας
ή μετά από αναζητήσεις «εύπορων» μεταναστών στην Αττική, με τους «πελάτες» να μεταφέρονταν οδικώς στο Μεσολόγγι, όπου περίμεναν την… πτήση σε ταβέρνα της περιοχής. Το μικρό αεροσκάφος,έφευγε από Μέγαρα όπου είχε έδρα, πετούσε έως τον Άραξο , όπου υπέβαλλε σχέδια πτήσης… κενές φορτίου για το Λέτσε της Ιταλίας. Αφού απογειωνόταν όμως έκανε μία στάση στην αερολέσχη Μεσολογγίου, όπου επιβιβάζονταν οι μετανάστες προκειμένου να μετακινηθούν στο Λέτσε. Τόπος προσγείωσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν αντίστοιχη αερολέσχη της γειτονικής χώρας. Το οργανωμένο κύκλωμα εναέριας διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε Μεσολόγγι, Αθήνα, Καλλιθέα, Μαρούσι, Φιλοθέη και Καλύβια Αττικής. Εκτός από τον 69χρονο πρώην δήμαρχο, συνελήφθησαν, ο 57χρονος ανιψιός του, πιλότος, και δύο Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής 43 και 31 χρόνων. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, επτά παράτυπους μετανάστες, τους οποίους είχαν εφοδιάσει με πλαστά δελτία ταυτότητας από τη Ρουμανία. Επενέβησαν όταν στο αεροσκάφος επιβιβάζονταν οι επτά μετανάστες από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδιά, οι οποίοι φέρεται να είχαν καταβάλλει 34.430 ευρώ προκειμένου να ταξιδεύσουν αεροπορικώς στην Ιταλία.
Οι Ιρακινοί επιβάτες υποστήριξαν ότι αυτή η εναέρια μεταφορά είχε οργανωθεί ενώ ακόμη βρίσκονταν στην Τουρκία. Tο κλιμάκιο της Ασφάλειας της Αττικής είχε μεταβεί στο Μεσολόγγι ερευνώντας πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω αεροπλάνων της αερολέσχης.
Μετά από μαραθώνιες απολογίες στον 17ο τακτικό ανακριτή προφυλακιστέοι κρίθηκαν , δυο από τους έξι κατηγορουμένους.
Ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος. Ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης Γεώργιος Πρεβεζάνος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ.
  Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ερωτευμενος με την Τασια,πεστε μου τι να κανω δεν αντεχω αλλο!!