29/3/16

ΣΥΡΙΑ: Πρόσω ολοταχώς προς την Ντέιρ Εζζόρ

Μετά τη νίκη της Παλμύρας ο νέος στρατηγικός στόχος του Συριακού Στρατού είναι η λύση της πολιορκίας της Ντέιρ Εζζόρ , 140 χιλιόμετρα μακρυά. Χθες τα κυβερνητικά στρατεύματα με αιχμή του δόρατος τις Ειδικές Δυνάμεις (τους Τσιτάχ) προήλασαν περίπου 4 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά κατά μήκος της Εθνικής οδού M7, που οδηγεί από την Παλμύρα στην επαρχιακή πρωτεύουσα του Ντέιρ εΖΖορ.
Προτού, ωστόσο ,μπορέσουν να φτάσουν την πολιορκημένη Ντέιρ εΖΖορ, θα δώσουν αποφασιστικές μάχες για να καταλάβουν το χωριό Αράκ, 28 χλμ από την Παλμύρα, που περιβάλλεται από τα πιο πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας, και την όαση της αλ Σουχνά, που ειχε απελευθερωθεί ξανά τον Οκτώβριο του 2013, και μετά ξανά, τον Απρίλιο του 2014.

Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει εκατοντάδες νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού M7 σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την προέλαση του συριακού στρατού και η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα στείλει σύγχρονα μηχανήματα ώστε να εκκαθαριστούν τα ναρκοπέδια με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Οι μαχητές του ισλαμικού Κράτους που υποχώρησαν από την Παλμύρα έχουν δημιουργήσει μια νέα ισχυρή αμυντική γραμμή στις παρυφές της αλ Σουχνά και αυτή η περιοχή βομβαρδίστηκε από τα ρωσικά αεροσκάφη ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω οχύρωση της .
Στην πολιορκημένη Ντέιρ Εζζόρ, από τον Οκτώβριο του 2013, διοικητής είναι ο Δρούζος υποστράτηγος Ισάμ Ζαχρεντίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: