22/3/16

Ποιος φταίει για τον θάνατο των προσφύγων στον Ξηροπόταμο;

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη αφού πέρασαν 7 ημέρες από τα γεγονότα της Ειδομένης , έδωσε χθες εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, να γίνει έρευνα για να βρεθούν, «οι υπεύθυνοι πίσω από το φυλλάδιο που διανεμήθη πριν από μία εβδομάδα στην Ειδομένη», και το οποίο καλούσε τους «πρόσφυγες» και τους «μετανάστες» που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην περιοχή να επιχειρήσουν πορεία για να περάσουν στα Σκόπια.

Η εντολή της κ. Κουτζαμάνη περιορίζει την έρευνα στο να εντοπιστούν ,«αδικήματα που αφορούν τον κίνδυνο διατάραξης των σχέσεων της χώρας μας με τα Σκόπια», αλλά και «όσους συνδράμουν στην μεταφορά των μεταναστών στη χώρα μας», ζητώντας ουσιαστικά να βρεθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που προβλέπονται στο νόμο 3386/2005 για την «είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια» και στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα το οποίο προβλέπει ότι όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος.

Η ανθρωποκτονία των τριών συνανθρώπων μας στις 14 Μαρτίου δεν περιλαμβάνεται. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δεν διερευνά για να εντοπίσει τους ηθικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας των τριών που πνίγηκαν και όσους ενέχονται στους πνιγμούς με πράξεις η παραλήψεις.
Η εντολή της κ. Κουτζαμάνη δεν συνδέεται με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την εισαγγελία των Σκοπίων που διεξάγει ήδη έρευνα για το ίδιο θέμα και έχει λάβει καταθέσεις προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται για αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κ. Κουτζαμάνη, διότι προηγήθηκαν σχετικά ερωτήματα που της υπέβαλαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχουν σταλεί τα στοιχεία που είχε συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία αλλά και  δημοσιεύματα του Τύπου για το εν λόγω φυλλάδιο.

-Για τον θάνατο των προσφύγων στον Ξηροπόταμο τις Πταίει;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να πεθανουν ολοι ρε πουστη μου,να πανε στο διαολο αυτοι ειναι δουρειος ιππος

Ο επικεφαλής της ρωσικής FSB ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα Crocus

  Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο "ΣίτυΧωλ του Κρόκους...